Трима българи в ареста във Франция, разбиха мрежа за съвременно робство

167 души станали жертва на схемата
24 сеп 2019 08:32,
21
Трима българи в ареста във Франция, разбиха мрежа за съвременно робство
Снимка: pixaBay

Трима българи и един французин са задържани във френския град Лион след разкриването на мрежа за експлоатация на работна ръка.

Едновременно с операцията на френската полиция са били извършени обиски и разпити в България, в присъствие на разследващи от страната, съобщи Нова.

Жертви на съвременно робство били 167 души, наети да берат грозде за четирима производители в Бургундия.

Работниците били наети чрез законно действаща агенция за работа в родината ни. Обещани им били по 60 евро на ден, като разходите за транспорт и жилище били покрити. Българите обаче били настанени в къмпинг, като разходите за храна им се приспадали от заплатите.

След края на договорите повечето от работниците нямали достатъчно средства да се завърнат по домовете си. Разследването започнало още в края на 2018 година, когато сезонните работници се оплакали от лошите условия на труд, след като се прибрали в България.

Повече от 80 разследващи, включително служители на Европол, са работили по разкриването на мрежата за експлоатация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
9
 
! Отговори
BGexit преди 4 години
Искахте ЕС, получихте си го. Никой в Брюксел не приема българите за равноправни. Изгода от членството в съюза имат само големите страни-членки.
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мънгожерите са големи работодатели. Да ги хване човек па се у носо да ги млати. Намират мизерни хора лъжат ги че ще им плащат и ги ограбват. Що не хванат некой немец да им бачка за без пари ше го хванат ама за долния. Мизерен народ се лъже богат не.... . Прочете ли бе джобният тенис какъв народ имаш. Все от богаташ нагорека. Готови са да берат грозде за центове че у мутроландия умират от глад.
11
0
 
6
 
! Отговори
men преди 4 години
плевнелиев е станал предприемач пак и си спял спокойно на един паркинз и дошли полицаите и го претупали. той почнал да вие срещу рися и да ги плаши с обама ама онези въпреки това го окошарили.
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До пецатаГений. Като имаш пари в джоба това пак те прави капиталист. Тва че преди 40 години е имало ДЪРЖАВЕН капитализъм пак си е имало капитализъм. Требе АКЪЛ и ДОБРА ВОЛЯ за да има обществени благинки. Скандинавския модел например си работи, *** акъла им отиде в момента в който почнаха да се правят на хуманни пред света и благинките лека полека заминават..
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
... Собственикът на фермата, плаща на въпросната агенция (БЪЛГАРСКА) да и намери хора, а хората плащат на агенцията да ги уреди на въпросната работа, и какво се получава тук.... Агенцията взима двойни парички хем от собственикът хем от работникът. Агенцията примамва работникът.... Дълга и широка. Ще Узнаете за всичко истината с факти някой ден. И моля Ви българи не бъдете, прости, алчни и злобни. Учете, бъдете добри иначе никога няма да изчете от калта.
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абее все много знаете беее, за всичко имате негативни отговори, без да сте се докоснали до действителността на каквото и да било. Оправете си държавицата и тогава коментирайте за щяло и нещяло. В коментарите винаги сте топ, а държавата мишки я яли. Относно темата ли: Ще говоря много след време, и сега ще вметна, че българските агенции, дефакто БЪЛГАРИТЕ, злоупотребяват с хората. Тази измислена схема е на доста места. При фермите....
7
4
 
13
 
! Отговори
пецата преди 4 години
Докато един капиталист е жив , парите му никога няма да влязат в обращение и да се превърнат в обществени блага
6
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жертва на съвременнно робство можеш да станеш само ако си напълно неграмотен и разчиташ на тълпата около себе си за да оцелееш. На всички им стана ясно за кого говоря, нали? А самите те дали са наясно, че са съвременни роби, каквито ги изкарвате???
5
4
 
8
 
! Отговори
До 3 преди 4 години
В Русия даже средната брутна заплата е по-висока от българската средна брутна заплата, а за нетната заплата да не говирим - в Русия имат много по-малко задължителни удръжки и средната нетна заплата в Русия е с около 20% по-висока от българската средна нетна заплата. Разбира се 60 евро на ден във Франция е над 10 пъти по-малко от средната заплата в Русия.
4
6
 
8
 
! Отговори
Мл. преди 4 години
Вие пак говорите за "българи" - не за БЪЛГАРИ, а въз основа на такава плява някои задгранични кровоглавци правят изводи за елита на народа ни!
3
20
 
7
 
! Отговори
западняк европеец преди 4 години
В Русия това е заплатата за месец, ако я вземеш изобщо.
2
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
французите са най-лицемерните мошеници в Европа
1
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ми къй uj са търсили на мaйната си?