Над 23 000 жертви на трафик на хора в ЕС за периода 2015-2016 г.

Близо 26% са били трудови роби
26 сеп 2019 22:33,
0
Над 23 000 жертви на трафик на хора в ЕС за периода 2015-2016 г.
Снимка: pixaBay

Над 23 000 души са регистрирани в Европейския съюз като жертви на трафик на хора в периода 2015-2016 година. От тях близо 26% са били трудови роби.

Данните цитира заместник-правосъдният министър Николай Проданов на форум в столицата, посветен на това как правителството и бизнесът се справят с трафика на хора във веригите за доставки. Фокус за България остават програмите в подкрепа на жертвите.

Особено силна е превенцията в посока потенциални жертви на трудова експлоатация. Ниският стандарт на живот все още нарежда България сред страните, които са източник на трафик на хора, предаде БТА.

Така наши сънародници предприемат рискова миграция и това може да ги превърне в съвременни роби. Предимно това се случва в текстилната индустрия, селското стопанство, промишлеността и туризма.

"Често виждаме случаи на млади момичета, които са принудени и превърнати в жертва на сексуално робство в чужбина, както и на работници, които след обещана добре платена работа, всъщност стават жертви на трудова експлоатация", каза английският посланик Ема Хопкинс.

Жертвите, принудени да работят, са около 25 млн. в световен мащаб, посочиха от Международната организация по труда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари