Лондон готов с "конкретни предложения" за сделка за Brexit

Плановете ще бъдат разкрити следващата седмица
28 сеп 2019 18:00,
21
Лондон готов с "конкретни предложения" за сделка за Brexit
Снимка: БТА

Правителството на Великобритания е готово да разкрие "конкретни предложения", насочени към постигане на сделка за Брекзит с Европейския съюз, пише вестник London Evening Standard, като се позовава на информация на BBC.

Според информацията тези планове ще бъдат разкрити по време на конференцията на Консервативната партия следващата седмица, което ще даде достатъчно време на торите да се подготвят преди жизненоважната среща от високо равнище на ЕС на 17 октомври.

Още по темата

Но министърът на Великобритания, отговарящ за Брекзит Стивън Баркли притъпи очакванията за постигане на споразумение, като отбеляза в интервю, че "все още има дълъг път" до сделката с Брюксел.

Остава малко повече от месец до планираната дата за излизане на Великобритания от ЕС и Баркли, който се срещна с преговарящия за Брекзит от страна на ЕС Мишел Барниер по-рано, заяви, че наближава "момента на истината" за тези преговори, посочва Фокус.

"Ще видим дали има политическа воля и от двете страни. Ние сме посветени на това да подсигурим сделка и сме посветени на това да напуснем (ЕС) на 31 октомври, но това споразумение трябва да е без предпазната клауза за ирландската граница", заяви министърът.

"Парламентът отхвърли тази клауза вече три пъти, аз бях съвсем ясен с Мишел Барние в преговорите – клаузата трябва да изчезне", заяви той.

"Но с достатъчно воля от двете страни, сделка може да се постигне", добави още Баркли.

По-рано Европейската комисия излезе с изявление, че Барние е наблегнал на това, че трябва да има работещо решение за да се постигне сделка.

"Мишел Барние наблегна на това, че е от особена важност да има пълно операционно споразумение за оттегляне, за да бъде избегната "твърдата" граница между Северна и Република Ирландия, да бъде защитен острова, както и интегритета на единния ни пазар.", се казва в изявлението.

"ЕС остава отворен и с желание ще разгледа работещо и легално оперативно решение, което да изпълнява всички тези цели", се казва още в него.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
До Анонимен 12 Великобритания не иска да излиза от ЕС , а да не плащат.Това е .
18
0
 
1
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
май наближава времето за компромиси
17
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До дано 14Сделка мелка дано ЕС да ги изхвърли тия възможно най бързо, че ми писна с техните глупости и лигавщини. Вън наглите англичани от ЕС.Ще изхвърли българските лаййннннааарции на "световното" бунище където им е мястото заедно и с държавата Лаййнннааааррриияяя от която са изпълзели!
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 16Добре им е и после ще им стане още по-добре, защото не са български лаййнннааррццци и клошарци.
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ммм, не им е добре на великите британци. Хем искат да излязат от ЕС, хем не искат граница с ЕС(Северна Ирландия). Ми то не става така. И няма как да стане. Или ще има твърда граница, или великите британци няма да напуснат ЕС. И трета опция - Северна Ирландия също да напусне ЕС(което в обозримо бъдеще няма да е).Тъй че те сами си дадоха шах с пешката. Голяма излагация, на световно ниво - един съюз не могат да напуснат, тръгнали да се хвалят колко били хубави...
14
4
 
21
 
! Отговори
дано преди 4 години
Сделка мелка дано ЕС да ги изхвърли тия възможно най бързо, че ми писна с техните глупости и лигавщини. Вън наглите англичани от ЕС.
13
3
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ПАРЛАМЕНТА ИМ НИКОГА НЯМА ДА ПРИЕМЕ СДЕЛКА ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС , ЗАЩОТО ТОВА ЗНАЧИ РАЗПАД НА БРИТАНИЯ И РАЗПУСКАНЕ НА ПАРЛАМЕНТА НА ВЕЧЕ НЕСЪЩЕСТВУВАЩАТА БРИТАНИЯ!В БЛИЗКИТЕ 5 ГОДИНИ НЕ СЕ ОЧЕРТАВА ИЗЛИЗАНЕ НА БРИТАНИЯ ОТ ЕС ЩОТО НА ВЛАСТ Е МЕРКЕЛ И ПОСЛЕ ЗАМЕСТНИЧКАТА И !
12
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече започвам да се убеждавам, че ВБ просто иска да си продължи всичко по старому само че без рестрикциите в ЕС и да промъкват стоки от САЩ. Ако се подаде на този шантаж ЕС ще се разпадне.
11
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да живеят Великобритания,Нигерия и Пакистан!
10
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До всички,които реват "вън наглобританците":Трябва да знаете,че може би ще благодарите на ВБ,защото само Брекзит може да размърда смърдящото глобалистко блато ЕС и го изведе от състоянието на тотален упадък и разпад,КОЕТО БИ БИЛО ОТ ПОЛЗА ЗА ПОЛУДЪРЖАВИ,КАТО НАШАТА - нали целта на джендърите от Брюксел,Париж и Берлин е пълна федерализация и изчезване на националните държави,а оттам и народи!!!Ще стане това,което и Турското робсто не е постигнло - тогава е нямало държава,но се е запазил народа!
9
0
 
21
 
! Отговори
да де преди 4 години
Велика Британия е отживелица. Вече всеки втори е Мохамед и без ЕС са обречени на забвение. Всичко си има начало и край и това явно е началото на края на ВБ.
8
0
 
1
 
! Отговори
Q преди 4 години
Британия толкова ли е слаба, че не може да се разбере с Европа!? 31 октомври излиза и това е,но и двететстрани ще пострадат и само времето ще покаже кой е на печально. Но мисля, че 🇬🇧ще е печелившата .
7
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Освен ако не стане нещо "супер извънредно"(например,намеса на "кралицата"),на 31 октомври ВБ ще осъмне с "Твърд Брекзит",целта на Джонсън,която неотклонно следва,ПОД ДИРИГЕНТСКАТА ПАЛКА НА САЩ!!Запомнете го!Останалото са димни завеси за довличане нещата до заветната дата!Да му мисли не ВБ,а ЕС - не ви ли прави впечатление,че империята се държи така,сякаш тя напуска ВБ.Ако още малко се проточи процесът,нищо чудно ЕС да поиска влизане във ВБ.Толкова унизително е държането на ЕС..И ИМА ЗАЩО!
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
няма да излязат в близките 20 години, това е изкуствено създадено оръжие да унищожи ЕС отвътре. С игрички и отлагания се ангажира вниманието на всички ЕС институции и така съюза не работи по други въпроси. САЩ, Русия и Китай имат пряко основание това да продължи до безкрай и накрая да се разпадне ЕС. Това им е целта.
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека да позная-предложенията са всички от рода "ние сме най-готините,най-умните и сега измислихме нещо типично ИМПЕРСКО-ЩЕ ***..МЕ ВСИЧКИ И ЩЕ СИ ПЛАТИТЕ ЗА ТОВА"?Познах ли?Ами имам новина за бритите-този път май ВСИЧКИ ***..ХА ВАС!!Веднага напускане на съюза без сделка!
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
наглобританците ВЪН!
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Арогантните англичани само замърсяват европа с присъствието си, мислят се за център на вселената и че библията е писана за тях
2
0
 
27
 
! Отговори
хахахх преди 4 години
На тия май не им стиска да се разкарат от ЕС без сделка. Уж бяха много отворени и накрая само отлагат и накрая може и изобщо да не напуснат ЕС. Смешници!
1
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
London бил готов...,А къде е Европа ...Тя не е готова за това,което искат англичаните...Да се махат от EU,и без сделка....Стига английски номера и предателства...