Стрелба пред синагогата в Хале, има загинали

Граната е хвърлена на еврейското гробище
Обновена: 9 окт 2019 15:21 | 9 окт 2019 14:50, Елка Василева
41
Стрелба пред синагогата в Хале, има загинали
Снимка: архив, Reuters

Неизвестен е открил огън с автоматично оръжие в град Хале, в германската провинция Саксония-Анхалт. Двама души са загинали, съобщи местната полиция в Twitter.

"По предварителни данни в Хале са загинали двама души. Предполагаемите извършители са избягали с автомобил", написа полицията.

Органите на реда са помолили жителите на града да останат по домовете си и да избягват квартала, в който е станал инцидента.

На този етап е установено, че е стреляно с автоматично оръжие. По данни на "Билд" инцидентът е станал пред градската синагога.

Неизвестно лице е хвърлило граната на територията на еврейското гробище, съобщи още изданието.

"Билд" съобщава за още една стрелба в градчето Видерсдорф край Хале.

Полицията е отцепила района. Във връзка със стрелбата "Дойче бан" е затворила жп гарата в града, пише ТАСС.





 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: стрелбахалеBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
мултикултурализма ще докара нацизма,ще има пак знамена с пречупени кръстове ако не спре маймунизацията на тази страна
22
0
 
1
 
! Отговори
Белият негър преди 4 години
Зачесаха кривоносковците.
21
1
 
2
 
! Отговори
Даааааам... преди 4 години
Някой будистки монах ще да е.Или ескимос от Аляска.
20
3
 
7
 
! Отговори
Циник до 24 преди 4 години
Глупости... Работя дълги години във Франкфурт... Колегите немци ми имат доверие... Отвратени са от политиката на Меркел, и от ситуацията в Германия.Не са неонацисти
19
0
 
7
 
! Отговори
Циник до 23 преди 4 години
Ти в коя редица на гейпрайда беше ***... Пaчавypнице?Бегай, гушкай африкански лежанци
18
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Търпението им, и лустрото на мултикулти - започна да се поизносва!---Едва ли. Източните провинции като Саксония-Анхалт от много отдавна са центрове на особено готови на насилие групи от неонацистката мрежа, това не е новост. А атентат с евентуално еврейски цели постига точно обратното - останалото общество се организира срещу целите на нацистите.
17
5
 
8
 
! Отговори
Циник преди 4 години
На снимката в списание Фокус ясно се вижда, че мъжа има паравоенна униформа, и носи зелена каска - като тези на Wermachta.Друго ми е интересно - това сигурно ще е тероризъм, защото е пред синагога и дюнерджийница... А сирийският лежанец с камиона е с психично разстройство... Не е терорист.Едно консервативно общество като немското - започва да изпуска пара от всички вентили.Търпението им, и лустрото на мултикулти - започна да се поизносва!
16
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ужасна новина - дано хванат този *** ник. Доста зачестиха такива и аналогични случаи - дано не лумне пак тази страна, че по традиция резултатите ще са страшни ...
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Със сигурност не са мюсюлмани. По последна информация единият човек е убит, защото е ядял дюнер, и по закусвалнята е хвърлена граната. Другата жертва е жена на улицата. И двете жертви изглеждат случайни. Целта сигурно е била синагогата (днес е голям еврейски празник и там е имало 70-80 човека), но са избягали преди да я нападнат. Още не е ясно защо и какво точно е станало. Разпространява се снимка на извършител с бронирана жилетка.
14
4
 
16
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Някой учител по физика и химия от арабските страни е провел открит урок.
13
4
 
12
 
! Отговори
Не се учудвам преди 4 години
От осита какво да очакваш... Все някой друг им е виновен, също като на кратунстанците. Затова и залитат да гласуват за "алтернативни" партии.
12
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Просто на немците не трябва да им се позволява да управляват нищо. Нека да правят автомобили и техника. В политиката ни е...аха м...та в последните векове. Родиха Маркс. Създадоха Ленин за да спечелят първата световна. Родиха национал-социализма. След това по теориите на Маркс наследниците на Ленин разораха Източна Европа. И сега стабилно работят над това да ЕС да се разпадне и да стане арабо-балканска колония. Егаси негативната карма събира немския народ...
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Jas"Немците са автори на най-забележителните политически и философски теории"Това е именно проблемът. Западът работи с теории измислени от из-ку-фя-ли професори хуманисти идеалисти и си прави социални експерименти с хората, вместо да работи с прагматизъм и емпиризъм. Навсякъде където има допирни точки на цивилизациите се пролива кръв. Но понеже на ТЕОРИЯ хората могат да живеят мирно и в любов и разбирателство, дайте да правим мулти-култи въпреки, че опитът от историята е, че не работи.
10
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Една чудесна новина!
9
1
 
16
 
! Отговори
х преди 4 години
Мирната религия пак сее мир и разбирателство.
8
2
 
18
 
! Отговори
От Германия преди 4 години
Нова мода сред бежанците. На когото му откажат азил (бежански статус-ядене и пиене на корем)гази или стреля наред, само и само да остане... Да плуват не могат, да карат камиони също не могат ,ама могат да стрелят...
7
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубава новина! Дай Боже повече такива и дано не хванат извършителя!
6
3
 
12
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
Нормален германски ден!
5
6
 
16
 
! Отговори
Jas преди 4 години
Най-важното е, че от "Wir schaffen das" се вижда колко са го овладяли немците положението. И хич не е важно дали делото е на мюсюлмански мигранти или немски неонацисти (вторите са в разцвет благодарение на пристигналите официално поканени орди на първите). Немците са автори на най-забележителните политически и философски теории и идеи, но нещо винаги ги тика към самоунищожение още от времената на Римската империя...май е време Мосад да си прибере останалите евреи от Европа, иначе-нов холокауст!
4
5
 
21
 
! Отговори
До 4 преди 4 години
Спокойно, ти нали си си в "безопасния кратунистан", където всяка мутра с махмурлук може да ти сцепи кратуната, щот и е криво, но нали е от твоята "религия" и националност, та е по-спокойно някакси.