Партията на Орбан губи местните избори в Будапеща

Побеждава кандидатът на лявоцентристката опозиция
14 окт 2019 07:46, Елка Василева
49
Партията на Орбан губи местните избори в Будапеща
Гергей Карачони. Снимка: Reuters

Партията на унгарския премиер Виктор Орбан губи на местните избори в Будапеща, сочат частични резултати от вота, предаде Франс прес.

До момента са преброени 62 процента от бюлетините. Според частичните резултати победата в Будапеща е за кандидата на лявоцентристката опозиция Гергей Карачони, който печели 50 процента от гласовете.

Досегашният кмет (управлявал Будапеща от 2010 г.) и кандидат на Фидес (партията на Орбан) Ищван Тарлош е на второ място с 44,93 процента от гласовете.

Тарлош се обади на опонента си, за да го поздрави за победата, заяви пред Франс прес говорител на Карачони.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: Будапещаместни избори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 48 по-демократичен ЕС.Това е новия и по-висш тип свобода дори в рамките на един съюз или държава да имаш свободата в твоя район да избереш не само партия или кандидат а и форма на управление.Ако ЕС разреши тая вътрешна криза вече ще има причина да твърди че е най-демократичния в света.Защото е истина че такава свобода да избираш и вида управление другаде не дават нито в САЩ нито е Русия нито никъде.Възможността в ЕС да има страни с различни форми на управление е пример за успех, не гадост.
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-накрая политиците да се държат нормално.Впрочем цялата какофония около Орбан беше излишна.Даже един ден ЕС да е федерация като САЩ защо беше това заяждане с Орбан.В САЩ всеки щат има свой закони ей така както са една държава и са токова различни че примерно в един щат има смъртно наказание в друг не.Ако унгарците искат нелиберална демокрация а германците либерална а хървратите монархия що да не може да ги имат това са само законови различия който не пречат а обогатяват и правят
38
0
 
2
 
! Отговори
Истината преди 4 години
До ЕтоЧе то и сега е с ляв кмет (ама от другото, "дясното" крило на Партията...),
37
2
 
3
 
! Отговори
БРАВО НА БУДАПЕЩА преди 4 години
ПАДНАХА В БУДАПЕЩА ЛЪЖЕ-ПАТРИОТИТЕ - ЛЕКО *** СОЦИАЛИСТИ - КОИТО СЕ ЗАИГРАВАТ СЪС ХРИСТИЯНСКИТЕ СТРАХОВЕ ОТ ИСЛЯМИЗАЦИЯ - ОСНОВНО ЗА ДА МОГАТ ДА КРАДАТ НЕОБЕЗПОКОЯВАНО ОТ НАРОДА И ЕВРОФОНДОВЕТЕ ! ХРИСТИЯНСКИТЕ ДЪРЖАВИ НЕ СЕ ВЪЗПРОИЗВЕЖДАТ И ЗА ТОВА НА ДАЛИ Е ВИНОВЕН САМО СОРОС - НАЙ-ЛЕСНО Е ДА ОБВИНИШ ДРУГ ЗА НЕУСПЕХА СИ? А КАКВО ТИ НАПРАВИ ЗА ДА ИМА ДЪРЖАВАТА ТИ ПОВЕЧЕ ДЕЦА - СЪОТВЕТНО ПРИРАСТ ?! НЕПРИЯТЕН ВЪПРОС ЗА ВСЕКИ ЕВРОПЕЕЦ ХРИСТИЯНИН! НО ИСТИНАТА Е ЕДНА !
36
5
 
6
 
! Отговори
До 44 преди 4 години
И какво тогава ще папкаш,като не ти дадват заеми?Явно си под 30.Като нямаш интернет,лаптоп,таблет,Молове,забрана да говориш какво каквото мислиш,да обличаш каквото искаш,да протестираш за каквото и да е.Да седиш на тъмно и студено 3часа на 3,да ставаш сутрин в 4-5 часа за опашката за мляко и хляб и да чакаш на двудневна опашка за 20 литра бензин с купони.Ти си мислиш че е било винаги като днес ,ама ,,по така".Ех дете невинно по голяма глупост не бях чел.Ех слободия,в един кух мозък!
35
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По добре неразвит социализъм от див капитализъм
34
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не бъркайте левицата от преди 50 год със сегашната. Сега те вече нямат като символ работническата класа. Сега са финансирани от Сорос, канят ги на срещите на Билдерберг, и работят за интересите на банките. Символа им са малцинствата, джендърските закони, истамбулската конвенция, ислямизация та, абортите, екстремния феминизъм, анти семейство........ итн. Напомням го на носталгичните по онова време. Тези не са другарите от едно време, а много страшни и опасни хора за бъдещето на децата ни
33
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трън в очите на масоните, евреите като Сорос, и елитите подготвяйки ни новия ред, са хора като Орбан. ЕС е Мордор. Голямото око в Брюксел гледа и контролира всичко. Страните си изгубиха суверенитетите, валутата си, границите си, и капацитета да решават сами за себе си. Окото решава колко мюсюлмани ще приемеш, колко ще са ви пенсиите, и при неподчинение какви са санкциите. Вече живеем в новия ред, само че не го виждаме. Хора като Орбан са опасни за тях.
32
2
 
4
 
! Отговори
Живял-видял преди 4 години
,,Лява вълна има отколе и в Швеция още от 1920-та до днес//,Дания,Норвегия,Финландия. Те социализма са си го ,,построили" но не руският болшевизъм и,, социализъма на Живков и Нинова.Техният,, социализъм" гради и просперира,а не води като нашият до банкрут след банкрут. Сега къде виждате банкрута у нас ,освен в болните ви мозъци?
31
3
 
10
 
! Отговори
niki преди 4 години
Бъркате социализъм (България преди 10ти ноември) с демократично управление със силна социална политика (Норвегия примерно). Май хич не сте наясно кое какво е.
30
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Орбан пази Унгария от джендърските извращения на Европа, от масовата ислямизация на Сорос, и от превръщането на страната им на слугинска територия под абсолютното управление и контрол на Брюксел. Добре да му мислят унгарците ако решат да се подадат на долните пропаганди на ЕС срещу него. Ако го сменят с някой като Макрон, ще им залеят страната с мюсюлмани, ще навлязат истамбулските конвенции, и после ще е късно. Те си знаят какво искат за страната си. Да се обърнат да видят другите
29
4
 
4
 
! Отговори
До 30 преди 4 години
Такива са да ,50 загубени години е ,,формиран" нашият народ.Явно си малък.Не можем да внесем население от Марс.Важното е от тук нататък да няма такива като Луканов,Виденов ,Гечев,Нинова и съратниците им.Тая мантра-,,Всички са маскари ,докога ще я караме" и докога ще се продавате за жълти стотинки на другарите.М/у впрочем на колко годинки сте ти и твоите ,,единомишленици" Само луд или невръстен ще избере вашата позиция
28
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе вие в коя година живеете? Какъв комунизм и какъв СССР ви гони? "Лявата" вълна дет се била надигала няма НИЩО общо с комънизъм или онзи строй за които душевно болните тук си мечтаят.
27
7
 
10
 
! Отговори
Орбан е пътник преди 4 години
Орбан си отива. Народът на Унгария е срещу него и скоро ще го свали от власт.Така ще стане с всички слуги на Русия в Европа...
26
5
 
12
 
! Отговори
Възрастен преди 4 години
В Унгария,Полша и Чехия ,никога повече няма да има социализъм ,деца.Те го ненавиждат и имаха,,Унгарското въстание,Пражката пролет и Солидарност .Всичките смачкани с кръв и насилие! При най малък опит да се съживи соца ,те веднага скачат ,като един и днес руснаците не могат да влязат с танковете ,като тогава.Така че социализъм има само в чугунените глави на нашите пенсионери и в невиделите и неживелите ви, неузрели кратунки!
25
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"В Европа се надига лява вълна."РешетникоФФФ огледай се 21 век, водката не е единственият алкохол .........за нормалния свят......не целият свят спи на печките.........лява вълна в Европа няма.......факт_up.
24
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еврейчето Гергей Карачони...още един който ще развали хубавата Унгарска кухня.
23
4
 
6
 
! Отговори
До 27 преди 4 години
Е,и ???Пак ,,БеКаПе,Бе,Ка,*** " и България ще остане 3 милиона.Вие пуберите ще си ,,биете камшика както ония почти два милиона в началото на 90-те.Комунистите ще потретят Лукановия и Виденовия ,,разцвет" и тогава ще разберете що е то социализъм и защо главният му идеолог го нарече НЕДОНОСЧЕ. Вие си мислите че винаги е било така,,зле"както днес? Заради такива като теб трябва ли да,, настъпваме пак мотиката"?!?!
22
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Близо 30 коментара и повечето са на ***, национални предатели и НПО служители. Защо Орбан не е Българин ?
21
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Партията на Бойко Борисов губи местните избори в България". Идеалното заглавие на 28 октомври.