Пари за бедна Африка! Европейците - "За", ние не съвсем

Проучване на Евробарометър пак ни отреди последно място
112
Пари за бедна Африка! Европейците - "За", ние не съвсем
Снимка: Pixabay

Оказахме се сред най-малко позитивните в цяла Европа по въпроса дали сътрудничеството на ЕС за развитие ще помогне на бедните страни.

Малко повече от две трети (67%) от анкетираните в България казват, че помагането на хората в развиващите се страни е важно. Това е най-ниският дял в ЕС, сочи проучване на Евробарометър.

От данните на изследването става ясно, че почти 90% от гражданите на ЕС заявяват, че сътрудничеството за развитие е важно, за да се помага на хората.

За разлика от нас, повечето европейци възприемат положително тази политика на ЕС, които най-често се възприемат положително.

Три четвърти от европейците са съгласни, че ЕС следва да укрепи партньорството си с Африка и да увеличи финансовите инвестиции за създаването на работни места и осигуряването на устойчиво развитие и на двата континента.

Европейските граждани подкрепят работата за постигането на обща глобална програма за развитие в рамките на целите за устойчиво развитие.

На въпроса кои са основните предизвикателства пред развитието, гражданите подредиха по приоритети възловите цели за устойчиво развитие така: образование, мир и сигурност, вода и канализация, здравеопазване, продоволствена сигурност и селско стопанство, икономически растеж и заетост и права на човека.

Над 70% от гражданите на ЕС заявяват, че финансовата помощ е ефективен начин за справяне с незаконната миграция и също толкова голяма част изразяват съгласие, че предоставянето на финансова помощ за развиващите се страни допринася за намаляване на неравенството в тези държави.

Същият процент европейци смятат, че предоставянето на финансова помощ за развиващите се страни е ефективен начин за засилване на влиянието на ЕС по света.

Почти половината (49%)от всички анкетирани в България обаче смятат, че борбата с бедността в развиващите се страни трябва да бъде сред основните приоритети на ЕС, докато според 38% това трябва да е задължение на националните правителства.

Почти две трети (64%) от българите мислят, че частните компании следва да играят важна роля за устойчивото развитие на развиващите се страни.

Респондентите в България са вторите, след естонците, които не смятат, че справянето с бедността в развиващите се страни е в интерес на ЕС (65%).

Също така българите смятат, че предоставянето на финансова помощ на развиващите се страни допринася за по-спокоен и по-справедлив свят (64%).

Малко над шест от десет (61%) са съгласни, че предоставянето на финансова помощ на развиващите се страни е ефективен начин за намаляване на неравенствата в тези страни.

Въпреки това, 15% мислят, че трябва да се инвестират повече средства в подкрепа на развиващите се страни, докато 37% смятат, че трябва да останат на същите нива, а 22% смятат, че трябва да намалеят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Един"Отношението ни към Африка би трябвало да се изрази само в една дума: СТЕНА."И минно поле няма да е зизлишно.
90
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До дид"Да си чул Китай да е бил заграбен?"Да си чувал за опиумните войни?
89
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямаме бюджети за тия "измерители", а и те за парици работят. Нито реклама пускаме по медиите им, нищо. Даже за туризма нищо не харчим, а съседите плащат за имидж милиони и то много... навсякъде в метрото и в Париж и Лондон- гръцки и турски реклами за туризъм... За без пари даже добре ни класират, че може и още по- зле. А африканците тук нямат никакво значение щото повод да те изнудят дал господ...
88
0
 
7
 
! Отговори
Хм... преди 4 години
И още нещо... На Африка се помага от поне 300 години . Мисионери... лекари... учители... инжинери ... строят им градове .. болници ...училища ..Нещо да се е променило ? Някоя африканска страна да е станала богата и просперираща ? НЯМА . Племенни войни... убийства ... построените от европейците градове са заприличали на джунгли . Черните им президенти са като робовладелци живеещи в НЕВИЖДАН разкош. Който африканец избяга от там и си уреди живота в цивилизацията не мисли ВЪОБЩЕ за връщане.
87
0
 
5
 
! Отговори
Хм... преди 4 години
А да се врънкат българите да дават пари за някого си в Африка е все едно Да се основе фонд за подпомагане на Ангола в съседно Конго . Някой няма ли да се сети да направи европейски заплатите в България преди да ни сравнява с Европа по дарения за бедните ? И не ми ги говорете че в Европа-та работели повече . ЛЪЖА . И там са на 8 часов работен ден. И там имат отпуски. И там почиват събота и неделя ..... Само че в БГ "бизнесмените" са ПО-АЛЧНИ за пари , джипове искат , на Малдивите , к0рви ...
86
0
 
7
 
! Отговори
Хм... преди 4 години
Това ми изглежда като меринджейско "проучване" за създаване в България на "фондове за подпомагане на Африка".Някой си е намерил свободна ниша за правене на парички .Хаха.Живеейки в Европейска Западна Европа постоянно виждам такива схеми за точене на заспалия европеец.Събират се денонощно пари.Почти половината се задържат от "фонда" като административни нужди.Част от другата половина отиват за реклами и драматични клипчета на гладни африканчета и каквото остане се дава на някой племенен вожд ..
85
0
 
4
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Чакайте малко, как така Белите, Европейски държави ще помагат и спясяват черните африканци?!? Да не би да искате да кажете, че вместо инженери, лекари и адвокати там живеят *** с IQ колкото стайна температура? Това си е супер расизъм! ;)
84
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами,да работят евроробите,за да развъждат афротермитите,след което да бъдат заливани с тях и унищожавани!!!А евреоционистите ще се подхилват в сянка и ще доказват религиозната си догма,че гоите са бетер животните !
83
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От собствен опит знаем,че наливането на пари в "бедни" държави е де факто престъпление,когато под благовидния хуманитарен проблем се хвърлят пари не за действитено нуждаещите се а за крадливата им върхушка - така,както е у нас с така наречените "еврофондове"!Освен това да даваш пари на някой,само за да яде и да не си мръдне пръста,ДА СЕ НАУЧИ САМ ДА СЕ ИЗХРАНВА ЧРЕЗ ТРУД ,е също такова престъпление,защото само ще го направи производител на нему подобни и източник на непрекъснат поток мигранти!
82
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
До Анонимен78 - дрън , дрън
81
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Какво значи "респонденти"??!!Кои са те??!!! А останалите, хора какво мислят, няма значение............
80
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дори не е напълно ясно дали икономическата помощ наистина помага или само поддържа икономиките на третия свят неразвити подбивайки пазарните механизми.
79
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблемът с пренаселването на света може да се реши толкова просто - спиране на всички доставки на храна, лекарства и всякаква безвъзмездна помощ за африканците. Белите хора разцепиха атома, тия още не могат да закърпят едно нормално заведение в една от най-плодородните почви на света.Има смисъл да помагаш на човек в затруднение, който има пипе сам да се научи да се оправя. На Отобонго Мамалунгези колкото и да му даваш наготово, той само ще лющи жената и ще продуцира още като тия на снимката.
78
0
 
19
 
! Отговори
Един преди 4 години
Отношението ни към Африка би трябвало да се изрази само в една дума: СТЕНА.
77
3
 
34
 
! Отговори
Ива преди 4 години
Хора на луната пратихме, а арабите и африканците още не могат сами да се изхранват...Няма нужда да се мешим на африканците - Природата ще се погрижи за тях ...Нито цент за тях - гледай какво става в Западна Европа ... разпоксъват я араби и африканци...
76
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Б.лгаристане още спи неще да стане и да измете недоразумението Мухобоико
75
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ай сиктир. А на нас кой ще ни даде пари, че комунистите евреи избиха цвета на нацията и постигнаха нещо, което турците не успяха за 500 години.
74
2
 
40
 
! Отговори
83407 преди 4 години
Ние не сме експлоатирали свои колонии в Африка и нямаме никакъв ангажимент, още по-малко вина за бедността там. Коолонизаторите - бивши и модернизирани, да се оправят. Да върнат заграбеното и проблемите се решават.
73
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бедни са, ама се плодят като животни..... а кой трябва да издържа децата им???
72
0
 
25
 
! Отговори
Ние сме За! преди 4 години
Кастрирането им!