Откриха мистериозната и опасна съставка в е-цигарите

Над 2000 с усложнено здраве след употребата им в САЩ
9 ное 2019 15:17, Петя Славова
32
Откриха мистериозната и опасна съставка в е-цигарите
Снимка: pexels.com

Здравните власти в САЩ са идентифицирали съставката, която предизвиква белодробни заболявания след употребата на електронни цигари, съобщи БТА, позовавайки се на световните агенции.

Правителствена лаборатория откри една и съща химическа съставка в белодробна течност при 29 пациенти от 10 щата- витамин Е ацетат, която се среща и в течността, използвана в електронните цигари.

Този компонент представлява масло, дериват на витамин Е, и се използва като добавка към вейпинг продуктите. Витамин Е, използван на хапчета, е безвреден за вътрешен прием или за дермална употреба. Но поемането му под формата на аерозол се оказва вредно за здравето.

Съставката се влага във вейпинг продуктите като сгъстител на течността. Над 2000 американци, потребители на електронни цигари, бяха диагностицирани в САЩ с белодробни заболявания тази година, като 40 от тях починаха, припомнят световните агенции

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво трябва да пише на електронните цигари?Какви картинки трябва да има?
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Авторката ! - никога не е имало витамин Е ацетат в нормалните течности за ел.цигари !Тези наркомани в САЩ сами са я добавили ! Неграмотни и неуки сте , но де ли пишете и пишете ...
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз не пуша - може ми затова не се нравя на шефовете, понеже не излизам с тях навън в почивките да одумвам колежките какво хубаво д... имат !
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евроатлантически ценности!
27
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
вейпинг продуктите ?????????????????????????????????????????????????????Така, къзъм, така! Първо научи българския, после го замръсявай, щом такава е политиката!
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази съставка Е ацетат е налична във всички водноразтворими витаминни таблетки.Масления вариянт на Е,зависи от къде е извлече,защото се продават и капсули маслен вариянт.Новите цигари със нагряване са същия ***.Добавена е мластмаса във филтъра,която се нагрява до висок градус,отново канцерогенност.
25
0
 
4
 
! Отговори
ПорЦелан преди 4 години
Течностите за електронни цигари са ограничени до размер 10мл и концентрация 18мг/мл. Ако дете изпие едно такова шишенце сигурно ще му стане лошо, толкова лошо, колкото от изпушването на една цигара, но нищо повече. А иначе въпросните ацетати няма нищо общо с тези течности които продават по магазините. Там става въпрос за THC масла купувани от улични дилъри. Пушенето на тютюн, с огън или без доставя на организма коктейл от алкалоиди които водят до пристрастяване.
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имало сметка населението да растяло и да е здраво! Така разсъждаваше и г-жа Меркел. Изведнъж дойде и работна сила в страната, и раждаемостта се повиши. И пак има достатъчно работа, особено за слугуване.
23
1
 
6
 
! Отговори
su преди 4 години
За този проблем основна вина имат американците. Вместо да си пафкат стандартните електронни цигари те решиха да си правят разни пиратски течности с масло от канабис , където се съдържа въпросния витамин Е ацетат. Инъче най добре е да не пушите нито обикновенни цигари, нито електронни, нито с нагряване. Това е ясно на всички.
22
1
 
3
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
защо ли в европа все още не се е чуло за подобни проблеми?явно регулаторите и стандартите са различни
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой пушат, защото тея цигари имат свръхконцентрация на никотин и други работи. Няма да се изненадам, ако не с набухано и с някакви сериозни опитали---Колко милиграма никотин съдържа течността, се избира от потребителя. Стандартните в момента са 0, 3, 6 и 12 милиграма. А от свръхконцентрация на никотин ти става лошо и почваш да повръщаш. Казва се никотиново натравяне. Не е набухано с никакви сериозни опитали, те се се продават като такива.
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И за да приключим въпроса - всички пострадали лица в САЩ и Канада без изключение са ползвали цигарата, за да пушат въпросните готови депа с наркотици. Много повече от половината са си признали. Витамин Е ацетат не се съдържа в легалните течности за електронни цигари никъде.
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
витамин Е ацетат, която се среща и в течността, използвана в електронните цигари...Пак ЛЪЖА!!! Нито ЕДНА течност за Е-цигари, независимо къде произведена, не го съдържа и никога не го е съдържала. Става въпрос за депа за еднократна употреба със собствен нагрявящ елемент, които се завинтват след отстраняване на атомайзера. Съдържат наркотици, разредени в това олио, и са нелегални. Течността за е-цигари е от пропилен гликол и глицерин, които от химична гледна точка са алкохоли, а не масла!
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 17 - мдаСамо да добавя че имат сметка да е здраво и глупаво и объркано, ако може да са зомбита - това е идеала на корпоративния шеф
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До сериозноКой би имал сметка от това, да се намали населението? Това автоматично означава, недостиг на работна ръка, край на плащане на данъци и богатите да няма от къде да смучат още пари. Напротив, всички имат сметка, населението да расте и да е здраво, но мааалко трябва да помислиш, за да стигнеш до този извод.
16
3
 
6
 
! Отговори
сериозно преди 4 години
Цигарите са част от небезиствестен план за намаляване на населението до няколко стотин милиона. Глупаците полека трябва да се самоизтребят.
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 4Любопитното е, че в Европа, юпи гипс тура с ел цигарката мина и замина за катон летен грип преди 2 години, а в САЩ само стават повече и повече.
14
2
 
6
 
! Отговори
David преди 4 години
Правете разлика, тука става въпрос за електронни цигари с течност гликол деривати, а не за тютюневи изделия с подгряване до точката на горене. Вторите са в пъти пъти по-безвредни от "нормалните" цигари, тъй като няма катрани и отровите получаващи се при горене. Аз не употребявам никои от посочените, засега
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 9Благодаря за урока, гупожоу
12
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 10Някой пушат, защото тея цигари имат свръхконцентрация на никотин и други работи. Няма да се изненадам, ако не с набухано и с някакви сериозни опитали или стимуланти...