ЕС със санкции срещу Турция: Проучва за газ край Кипър

Съюзът няма списък на хората, които ще бъдат засегнати от санкциите
11 ное 2019 19:36,
18
ЕС със санкции срещу Турция: Проучва за газ край Кипър

ЕС все още не разполага със списък на хората и организациите, които ще бъдат засегнати от санкциите, наложени на Турция заради проучванията за газ край бреговете на Кипър. Това съобщи днес върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика Могерини.

По-рано днес Съветът на ЕС прие рамка за налагането на санкции срещу свързаните с проучванията хора и организации, както и срещу техните помагачи. БТА съобщи, че санкциите ще се състоят в забрана за пътуване в ЕС и запор на имущество. Следващата стъпка може би е изготвянето на такъв списък, поясни Могерини.

Тя отбеляза, че връщането на европейските джихадисти, т.нар. "чуждестранни бойци", е работа на държавите от ЕС. Всяка страна има различно законодателство по тези въпроси, ЕС няма желание и възможности да се намесва. Може да помогнем да се съгласуват подходи и действия, ако това бъде поискано, добави върховният представител.

Могерини съобщи, че по-късно днес се очаква доклад от Международната агенция за атомна енергия по повод действията на Иран по ядреното споразумение. Все по-трудно става споразумението да оцелее, но ЕС е решен да го поддържа, допълни тя.

По повод събитията в Боливия и оставката на президента Ево Моралес ЕС призовава да се избегне насилието. ЕС е готов да изпрати мисия наблюдатели за предстоящите избори, ако има необходимите условия, съобщи Могерини. Тя изрази надежда следващите избори да бъдат скоро, както и участниците в събитията да проявят чувство на държавници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
5
 
! Отговори
Бггейталак преди 4 години
Оня ден един турчин, знаете го Онур с големия.....кобур, изненадващо нахлу в задния ми двор и извърши брутален сондаж за газ със страшно голяма и твърда сонда. Ще му наложа санкции и забрана да ми нахлува в задния двор!!!!
11
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Списък на хората и организациите??? Какво ще кажете за цялата Република Пуйка, ведно с цялото й шовинистко население, сънуващо мокри османски сънища?? (е, да изключим Орхан Памук и още някой и друг интелектуалец). Какво му пука на Ердю, че ще наложите санкции за пътуване на чистачката на турското Външно министерство? Как ще имат въздействие такива "санкции"? Не ги ли ударите по икономиката, забравете за ефект. Ама не щете да си разваляте алъш-вериша с Пуйка, нали...Не че печелите кой знае какво
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 12Instrumenta se kazva turski yarrak
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
4Османе, как е "инструмента" на турски?
8
1
 
4
 
! Отговори
До 1 слабо! преди 4 години
Като коментирате , пишете на български а не само да превеждате с Гугъл транслейт!
7
5
 
22
 
! Отговори
Ahmed Yesevi преди 4 години
Тези като видяха Тръмп и да не останат назад. Жалка история. Сега като иде Ердо в Щатите да си поговорят и лудия отмени санкциите, и тези ще останат с пръст в уста пак. Какво да правят, слугинаж доживот. Кипър е разделен на гръцки и турски. Освен двете държави, ВБ има думата, като бивш господар там. Оттам нататък, французи, италианци да видят какво са оставили в Африка след тях. На Осман няма да успеят да кажат нищо!
6
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Zashto Turcia da ne prouchva gaz v vodite na turskata chast na KIPUR i turskata ikonomicheska zona,ey evropa nagli kolonialisti!
5
19
 
4
 
! Отговори
ZULU NL преди 4 години
BEZ EVROPEYSKI I AMERIKANSKI INVESTITSIYI KVO PROIZVEJDAT TIYA ANADOLSKI BUNATSI,----------OTGOVOR BROYENITSI,FESOVE I PUSKULI.
4
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С турция е свършено.
3
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Без износа за ЕС турците ще рухнат като икономика за година-две. Русия може и да им купува гумените домати, ама не може да се сравнява с ЕС нито като брой население, нито като покупателна способност. А турците са скарани и с най-големите арабски държави - Египет и Саудитска Арабия. Американците също почти сигурно ще ги ударят със санкции.
2
14
 
7
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
ЕС плаши мухите с тези санкций.Тези полицай на света станаха,глобализация.Кипър е членка на ЕС. Не дай Боже и нас някой ни нападне, не трябва ли ЕС да се намеси?
1
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕС плаши мухите с тези санкций.Тези полицай на света станаха,глобализация.Диктатура както комунизъма и България ГЕРБ е сложи в този съюз слушаш ЕС.Както СССР.При Русия не беше така.САЩ ти казва и Борисов седи мирно,народа по терлици се нарежда.СЛУШАМ..