Дочуто: Макрон, Трюдо и Джонсън се подиграват на Тръмп, той си тръгна

Президентът на САЩ напусна срещата обиден
4 дек 2019 16:08, Нели Христова
142
Дочуто: Макрон, Трюдо и Джонсън се подиграват на Тръмп, той си тръгна
Снимка: Reuters

Всеки поне веднъж в живота си е обсъждал някого зад гърба му в компанията на свои приятели. Изглежда обаче, че подобен разговор между световни лидери може и да не остане тайна.

Вчера, на прием на кралица Елизабет II в Бъкингамския дворец, се събраха държавните глави на страни членки на НАТО. Разбира се сред тях бяха президентът на Франция Емонюел Макрон и президентът на САЩ Доналд Тръмп. Те закъсняха, тъй като участваха в пресконференция след двустранната среща помежду им. В чисто приятелски разговор обаче, закъснелият Макрон, Джъстин Трюдо, Борис Джонсън и Марк Рюте не пропуснаха да се посмеят на гърба на своя колега Тръмп. Микрофоните в двореца обаче успяват да "дочуят" приятелския разговор.

Британският премиер Борис Джонсън пита Макрон защо е закъснял, но вместо него отговаря Джъстин Трюдо, който леко пиперливо обяснява, че французинът е трябвало да участва в конференция, продължила неочаквано дълго. Разговорът с журналистите на Тръмп и Макрон продължава цели 40 минути.

Не е ясно какво допълва френският президент, но Трюдо продължава: "Ченетата на целият му екип увиснаха до земята." Останалите лидери също изглеждат развеселени от обекта на разговора - Тръмп.

Към края на записа, публикуван от CBS News, Джъстин Трюдо споменава предградието Дорал в Маями, където Тръмп има голф клуб и възнамеряваше да приеме своите колеги след срещата на Г-7. "Мисля, че това е Дорал. Дорал в Маями", казва канадският президент, без контекстът да е напълно ясен.

Доналд Тръмп не бе възхитен от случилото се и днес отмени всичките си срещи и напусна срещата на НАТО по-рано. Той нарече Джъстин Трюдо "двуличен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
0
 
! Отговори
еех преди 4 години
еех Канадаа
111
0
 
2
 
! Отговори
A преди 4 години
До Анонимен 100Бомби падали ли са над главите на децата ти, че призоваваш за война. Или смяташ, че ще ги скриеш в САЩ.
110
5
 
2
 
! Отговори
42 преди 4 години
Да го духат! Ако не са САЩ, щяха вече да са лидери на второразрядни държави.
109
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато казвах, че никой не се съобразява с това недоразумение "тръмп" не бяхте съгласни......гледайте клипчето отново ДрОгаре.
108
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Война като война само с нея се решават кардинални въпроси.По-добре от сегашната патова ситуация."Душко, давай напред към Белия Дом, ние атакуваме след теб!
107
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Терминът "англосаксонски" вече еразшифрован като синоним на расистки.Отказват се от него и даже периодът от 410 до 1066 г. в английската историясе преименува на ранносредновековен.Англосаксонска нация не е имало ,това са били няколко племена, коитоса живеели разделени.
106
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали някога хората, които нямат какво да кажат ще замълчат? Или ще сметнат, че може би не знаят съвсем всичко? Или може би ще се опитат да научат нещо?Едва ли.
105
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Присмял се хърбел на щърбел
104
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А нека ви припомня, че първия, с който се изгаври Тръмп беше Трюдо.Канада харчи по 22 милярда на година и туй 1.2-1.3 %.Но и въобще да не харчи съединените щати пак ще я защитават, щото туй е техния интерес.Освен туй Канада и САЩ се обложиха с мита първи и няма какво друго да бъде направено.Така че, Трюдо може да се майтапи с Тръмп, чиято политика харесвам.Виж другите трима на какво се смеят не зная.
103
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пословичното трудолюбие на българина!Другите са мързеливци, глупави и прости!За 2017 брутен продукт на калпакБългария - 8 031.60 usdCanada - 45 035.12 usd
102
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боже!Аман от разбирачи!
101
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вие , разбира се говорите за Торонто.Има и Хонгкувър и Монреал.Но има квартали и селища, дето ги няма.Те са около метрото.
100
5
 
22
 
! Отговори
Кленовите листа преди 4 години
За съжаление в последните 20-30 години Канада от англосаксонска държава се превърна в държава на мюслите,сексуалните девианти и джендърите. Още от летищата те поемат едни таксиджии с тюрбани....да се чудиш индийци ли са,сикхи ли са,пакистанци ли са. Кленовите листа са по-големи извратеняци от норвежките крадци на деца.
99
4
 
14
 
! Отговори
До Ладай Дама преди 4 години
Затуй колонията Канада си купува самолети от Австралия, а независимите държави дават по 2-3 милярда и "човека взе парите, каза:Чакай малко...
98
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Война като война само с нея се решават кардинални въпроси.По-добре от сегашната патова ситуация.
97
1
 
6
 
! Отговори
1918-1939... преди 4 години
93....Пил си май газ. Каква война искаш бе, неприятно човече?
96
3
 
14
 
! Отговори
Далай Лама преди 4 години
Важното е че се водят англииска колония.Толкова за Канада.Кленоя сироп и студ.
95
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Слепци с очиНезнам кой хвали Русия, но там има традициони ценности които се пазят, като :без ГМО в храните, Без Гей паради дето промиват мозъците на децата. и други . Руснаците не живеят по добре от ЕС. но има и положителни неща които е хубаво да забелязваме.
94
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кралицата управлява Канада малко по-малко отколкото Р.Радев управлява България.
93
6
 
15
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
Макарона да си задоволява Бабата,Реално е един Безинтерес ПаллячоХА-ХА-ХА-ХАААААААААА