Макрон с амбициозни реформи на фона на протести

Промените на президента срещат неодобрение
5 дек 2019 17:52, Ния Христова
13
Макрон с амбициозни реформи на фона на протести
Снимка: Ройтерс

През 2017 г. френският президент Еманюел Макрон започна мандата си с обещания за насърчаване на икономиката на страната, понижавайки цената на труда и повишавайки гъвкавостта и квалификацията на служителите, пише Bloombergtv Bulgaria.

Две години и половина по-късно собстевниците на бизнес в регионите с най-ниска безработица във Франция изпитват предимствата и недостатъците на френския президент. Наемането на служители е по-евтино, но напредъка по подготовката им е бавен, което пречи на компаниите да се възползват напълно. Голяма степен от безбройните разпоредби за увеличаване на гъвкавостта на пазара на труда, които Макрон спешно прие, не се използват.

Транспортната компания Groupe Mousset среща предизвикателства с недостига на ръботна ръка. Изпълнителният директор се принуждава да използва крайни методи, за да привлече служители. Той им предлага безплатни акции в компанията, коли за едно евро на месец или лични курсове за усъвършенстване.     

Цялата статия можете да прочетете ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия са наи елементарните аборигени които е имало на тоя свят. Всички техни президенти започват като по шаблон да емитират ,,петит шарлатан,, едни и същи ,решения едни и същи реформи и еди и същи врагове и това е цикличност кочто се повтаря вече 200 год. Чудя се на френският народ не се ли измори и толкова ли са неспособни да прогледнат и да видят че стават за смях ,няма ли способни хора във тая нация които да намерят нова доктрина. Отчаиващо по корсикански
7
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам какви реформи се правят, но богатите стават все по-богати, а бедните все по-бедни и зависими. От тези постоянни смени се срива всяка система. Живей си с уважаваните същества от Кот ди Воар. На хората им се повръща от тези вече от тези глобалистични диктатури.
6
1
 
13
 
! Отговори
хъша преди 4 години
франция и гърция са шампиони по стачки тва им е като втора професия
5
6
 
5
 
! Отговори
панчо преди 4 години
европа трябва да заработи на малко по високи обороти иначе азия излиза далеч напреднормално е мързеливи и разглезени провинциалисти да не искат да им се нарушава спокйствието с повечко работа не съм сигурен дали работник в друга страна се ползва с толкова много подкрепа от синдикати както във франция и продължават да реват за още
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във Франция има ли сградна инсталация.Много искам да проверя и ако има ще ида там да поживея.Напри -мер в Лион или Ница.Само сградна и съм там.
3
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Същия тоя иска да реформира ЕС, да се подразбира-хората от ЕС да станат по-бедни,да им се заплаща по-малко,въобще да не се пенсионират, да станат роби на господарите дето го тикнаха тоя за президент..ЕС да стане синоним на мизерстващи хора-роби, работещи за единици супербогати робовладелци.Този трябва да бъде премахнат от позицията си преди да пострадат всички от ЕС
2
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре.И какво ни интересува това?
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този си е повярвал нещо, баба му и жена му го филмират, а тоя вярва