Шефът на пенсионната реформа във Франция подаде оставка

Дьольовоа обеща да върне парите, получени от пост в мозъчен тръст
16 дек 2019 23:30, Елка Василева
4
Шефът на пенсионната реформа във Франция подаде оставка
Снимка: Reuters

Френският върховен комисар за пенсиите Жан-Пол Дьольовоа подаде оставка, потвърдиха офисът му и президентството, цитирани от ДПА и АФП.

Дьольовоа стана обект на нападки след поредица от медийни публикации за допълнителните му (предимно неплатени) позиции, много от които той не е посочил в задължителната декларация за етика.

Още по темата
Това постави правителството в неудобна ситуация на фона на стачките срещу реформите, предвиждащи някои служители, особено в обществения транспорт, да загубят правото си на ранно пенсиониране, а други да отложат пенсионирането си, ако искат пълен размер на пенсията, отбелязва ДПА, цитирана от БТА.

Миналата седмица Дьольовоа обеща да върне парите, които е изкарал от пост в мозъчен тръст, след като оглави пенсионната реформа. Лявата опозиция твърди, че негова неплатена позиция в организация за професионална квалификация в застрахователния сектор също е равносилна на конфликт на интереси.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Извод преди 4 години
Който стачкува печели, който спи мизерува!
3
1
 
9
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Милионери решават (пак) колко години да работят бедните , и колко пенсия да получат.Този свят никога не е бил справедлив, и никога няма да бъде
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро ще има много по-големи сривове. Още не знаят какво ги чака.
1
1
 
9
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 4 години
"Конфликт на Интереси" - таковао понятие в България няма! Че Бати Боко дал 3 шамара и 30 Милиона на зет си Стенли - това какъв конфликт е например? То списъка е толкова дълъг че няма как да се сложи тук. Ама дано поне 20-те % се сетят за него.