Сблъсъци между протестиращи и полицията във Франция

Стигна се до използването на сълзотворен газ и до арести
Обновена: 18 дек 2019 08:49 | 18 дек 2019 08:48, Ния Христова
15
Сблъсъци между протестиращи и полицията във Франция
Снимка: Ройтерс

Вчера се проведе третата национална стачка във Франция срещу пенсионната реформа на президента Еманюел Макрон. Ситуацията вчера ескалира и по време на многохилядния протест в Париж се стигна до сблъсъци между полицията и протестиращите, съобщи Bulgaria ON AIR.

Наложи си органите на реда да използват сълзотворен газ срещу протестиращите, а някои от тях бяха задържани и отведени от властите.

Транспортната обстановка в страната е усложнена и се очаква да остане така дори по коледните празници. В рамките на 13 дни се проведоха три национални стачки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зад сблъсъците стоиПутин. Г-7 не може данаправи нищо. Стояткато телета за заколение.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече е като зряла крушаготова за крушение.
11
0
 
0
 
! Отговори
гл. шеф преди 4 години
до. цял свят. от гл шеф на тайно разузнаване . уважаеми протестиращи. франция несе гневете на вашата полиция. защото вие сте превзети от тези сатанни. с уредите. един по един щеви помогнеме дави върнеме вашите умове. и ще заживе е те спокойно. ние пороникнахме в някой от вас и видяхме честе превзети. щеви помогнеме. бъдете спокойни.
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Френската буржоазия, която победи в последната френска революция ще бие работническата класа.
9
6
 
2
 
! Отговори
Германофобь преди 4 години
А бе дръгливи ск.отове кво ви брига за Франция нали спагети и миноти правели там.Седете аи в бугаристан и си трайте.
8
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1 - 7Трольо, пазари се с "Позитаното" и Червенобузко за хубави парици и излез на мегдана да свалиш най-после туй пусто правителство.Да, НО: 1. ще се окаже, че тролетариатската "армия" се състои от стотина "войни"-ракови метастази из всичките му там прокопчовски медии; 2. парите на Сорос и Цветан-васильовците стигат само за Лозьо-паньовските "агнешки главички" и най-вече за Русиновците в Лондон е ДБ-то в София, за анти-ГЕРБ кампанията искаме 3 мЕлЯрда - и ще съборим Боко!
7
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на протестиращите във Франция и в Хонг Конг. Трябва да се протестира до дупка докато клекнат правителствата и народа е доволен.
6
1
 
12
 
! Отговори
така е преди 4 години
Във Франция демократично бият, обгазяват и арестуват. Затова и няма да видим написано нещо от рода - "режимът на Макрон".Китай, Русия - там е друга бира.
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аматьори! Да разпъват 4 палатки както у нас пред министерството, да дадат по 5 лв на осем бабки някой друг наркоман и безработен и направо ще свалят правителството
4
2
 
4
 
! Отговори
Коце кмета преди 4 години
А тук кога? Когато Тиквун го домързи да управлява вече ли?
3
3
 
16
 
! Отговори
Фук Ю преди 4 години
Също както в Китай . Само с една разлика че Франция е демокрация и на тях им е разрешено да ползват сълзотворен газ а Китай НЕ Е демокрация и затова използването от тях на сълзотворен газ ги прави диктатура и тоталитарна държава неспазваща правата на човека . Долу диктатурата Китай дето пръскат хората си със сълзотворен газ . Долу. п.с. Китайските протестиращи са поканени във Франция за да ги напръскат с газ по-демократично и човеколюбиво . Да усетят разликата .
2
4
 
7
 
! Отговори
.. преди 4 години
Добре де, като са демокрация и "народа" не ги иска (показва го много добре), управляващите защо не си тръгват?Същото като у нас, само дето у нас няма кой да организира "народа".
1
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
така се протестира. тука ако стане нещо подобно Боби пак ще има да хвърля оставки за да замаже положението и да разправя какъв е демократ.