Макрон и Орбан извършили "атака" срещу Европа

Според Манфред Вебер двамата са нанесли щети на демокрацията
25 дек 2019 10:39,
34
Макрон и Орбан извършили "атака" срещу Европа
Снимка: архив Reuters

Бившият кандидат за председател на Европейската комисия Манфред Вебер обвини френския президент Еманюел Макрон в извършването на "атака срещу демократична Европа“ заедно с унгарския премиер Виктор Орбан, пише европейската редакция на Politico.

Манфред Вебер, лидер на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския парламент, беше кандидат за председател на Комисията. Макрон ръководеше опозицията срещу Вебер и срещу системата шпиценкандидат, при което се очаква лидерите на ЕС да номинират кандидата на партията, която спечели най-много места в ЕП. Орбан също не подкрепи Вебер. Председателското място в крайна сметка отиде при Урсула фон дер Лайен.

Още по темата

Вебер заяви в интервю, че предизборните коментари на Макрон- в които той предполага, че Вебер няма необходимия опит да стане председател на ЕК- са "самонадеяни“ и представляват "атака срещу демократична Европа“.

"Макрон създаде ос с унгарския премиер Виктор Орбан в Съвета. Заедно те нанесоха сериозни щети на европейската демокрация“, добави Вебер.

И все пак той каза, че в крайна сметка Парламентът, по-специално социалистическият блок, е виновен за провала на кандидатурата му. "Не успях да достигна дори Франс Тимерманс, социалдемократическия шпиценкандидат, в решаваща фаза“, каза Вебер.

Манфред Вебер също потвърди подкрепата си Урсула фон дер Лайен, заявявайки "развитието на ситуацията не е по нейна вина“.

По време на предстоящото германско председателство на Съвета на ЕС Вебер заяви, че съюзът трябва да се справи с миграцията и изменението на климата, повтаряйки искането си "ЕС да бъде посланик на климата“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
12
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Под "атака срещу демократична Европа да се чете "атака срещу диктатурата на Германия"
14
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ооо, Калеко Алеко бил великан! Защо не си казал?
13
21
 
48
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Добре, че беше Германия и добрата баба Меркел, че ако разчитахме на франсета, гър.чуля, жа.бари и иберийци, Европа щеше да е разединена като по времето 1-та и 2-та световни войни. Да не говорим за маджарите и печенегите /днешните унгарци/, с патологичния си "орбанизъм", даже и инги.лизите се затриха в "Брекзита" си и самите те не знаят накъде са тръгнали..Но все пак Европа ще пребъде, напук на едно кремълско жуженце, което доволно потрива ръчички, винаги когато се чуе гласът на "Евроскептицизма"
12
4
 
37
 
! Отговори
специално си научен преди 4 години
До SichtpunktТи явно си отличник от училище за бавноразвиващи се,щом не знаеш колко прави две плюс две!
11
19
 
38
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Като строи ограда, мигрантите се насочват по други маршрути или остават отново на територията на ЕС. Какъв прАблем решавя тАваришчи?
10
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те се опората и надеждата на Европа в борбата с безверниците. Бих добавил и австрийския канцлер. бог здраве да им дава
9
21
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И двамата работят лобисти при Путин.
8
20
 
38
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Той е "за" Европейски съюз, но и за съобразяване с националната специфика на всяка държава и умее да брани националните интереси.Орбан плюе по партията в която членува в ЕС. Ако има някакви забележки, може да ги каже на събрание на партията, а не по вестниците. В ЕС има интереси, които са над националните и това са европейските. Не може само да искаш евро фондове, а в същото време време да строиш ограда, след като не си външна граница на ЕС. Така "биеш" другите членове на ЕС.
7
4
 
56
 
! Отговори
тумбалалай преди 4 години
До Анонимен 3Вебер е като нашия ал.йорданов,гола вода отвсякъде!Но Макрон е друга бира,сбъркан тип с типичното еврейско коварство! Орбан е обучаван точно от тях,знае им номерата,и за това го мразят!Макрон няма да успее,в това бъди сигурен!
6
3
 
58
 
! Отговори
Bлк преди 4 години
Манфред КОЙ? Никога не се е явявал на избори, но дава оценка като апаратчик на хранилка. Срам няма соросоида.
5
6
 
62
 
! Отговори
Антиседераст преди 4 години
ЕНП е нещо като бившето СДС у нас. Некадърнипропадляци игендари в едно
4
5
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Типично за ЕНП все някой друг им е виновен явно нашичкия го прихванал от тях или пък кой знае може да ги е понаучил това, онова как да извъртат когато им покажат червения картон.
3
3
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Макрон ми се вижда странен.Но твърдо заставам в подкрепа на Орбан. Той е "за" Европейски съюз, но и за съобразяване с националната специфика на всяка държава и умее да брани националните интереси. Дано доживеем и ние нашите управници да заемат такава достойна позиция!
2
1
 
44
 
! Отговори
Пак преди 4 години
Глупости...
1
5
 
41
 
! Отговори
Тафров Пендолфинито преди 4 години
Борбата за титлата "Шабес на годината" продължава...