Макрон и Орбан извършили "атака" срещу Европа

Според Манфред Вебер двамата са нанесли щети на демокрацията
25 дек 2019 10:39,
34
Макрон и Орбан извършили "атака" срещу Европа
Снимка: архив Reuters

Бившият кандидат за председател на Европейската комисия Манфред Вебер обвини френския президент Еманюел Макрон в извършването на "атака срещу демократична Европа“ заедно с унгарския премиер Виктор Орбан, пише европейската редакция на Politico.

Манфред Вебер, лидер на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския парламент, беше кандидат за председател на Комисията. Макрон ръководеше опозицията срещу Вебер и срещу системата шпиценкандидат, при което се очаква лидерите на ЕС да номинират кандидата на партията, която спечели най-много места в ЕП. Орбан също не подкрепи Вебер. Председателското място в крайна сметка отиде при Урсула фон дер Лайен.

Още по темата

Вебер заяви в интервю, че предизборните коментари на Макрон- в които той предполага, че Вебер няма необходимия опит да стане председател на ЕК- са "самонадеяни“ и представляват "атака срещу демократична Европа“.

"Макрон създаде ос с унгарския премиер Виктор Орбан в Съвета. Заедно те нанесоха сериозни щети на европейската демокрация“, добави Вебер.

И все пак той каза, че в крайна сметка Парламентът, по-специално социалистическият блок, е виновен за провала на кандидатурата му. "Не успях да достигна дори Франс Тимерманс, социалдемократическия шпиценкандидат, в решаваща фаза“, каза Вебер.

Манфред Вебер също потвърди подкрепата си Урсула фон дер Лайен, заявявайки "развитието на ситуацията не е по нейна вина“.

По време на предстоящото германско председателство на Съвета на ЕС Вебер заяви, че съюзът трябва да се справи с миграцията и изменението на климата, повтаряйки искането си "ЕС да бъде посланик на климата“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Без Франция няма Европа. Най-великата страна!
34
11
 
47
 
! Отговори
Доналд Тръмп преди 4 години
Краят на еврогейския съюз е тази година !
33
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 28 до факт И един ник не можеш да си избереш, ама защитаваш немски интереси! Никога Германия не е защитавала БГ интереси. Или собствените или турските но никога български! Сигурно си учил история по американските университети - McDonald или KFC! Празник е и ти е простено идва от "***"!
32
7
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вебер немската шматка е с пъти по-лош от Урсула. Тя говори френски, а Фебер само баварски и никой не го разбира.
31
0
 
38
 
! Отговори
никой не те обижда преди 4 години
До SichtpunktНе те познавам,да си жив и здрав!Подразни ме с прибързаните си оценки!Бъди по-предпазлив!Може и да греша,човешко е!Всичко добро,и весела Коледа!:)
30
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДФайте ми 10 000 евро месечна заплата като на тоя Манфред Вебер и аз ще ви докажа, че черното е бяло и че папата е фен на Корана!!!
29
6
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Франция е единствената ядрена сила в Европа след Брекзита (освен Русия) и си остава велика сила........................а тоя Манфред Вебер нищо не разбира!!Един еврочиновник ан астрономическа заплата без реална власт...............най-добре да вземе да се гръмне!!!
28
7
 
45
 
! Отговори
До Факт! преди 4 години
Германия в много по-голяма степен е защитавала БГ-интереси....................в сравнение с франсетата или ингелизите!!!!Учете историята, селяни прости????
27
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Атака срещу демократична Европа"..........................хаха................по-голям виц не бях чел скоро!!!
26
10
 
40
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
След като Франция се обедини с Валония което де факто вече е станало немската малка териториика с пенсионерско население ще бъде изправена пред тотален крах.Нещата са необратими за немските крадци на територии и масови убиици.
25
8
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ги харесвам нито Макарона, нито Орбан...............но и двамата са класи над това недоразумение Манфред Вебер!!!
24
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Манфред Вебер...............лидер на ЕНП/ГЕРБ.................хаха.......................голям смях, тоя по степен на тъпота може да с сравнява само с БГ-гербери.Нали ГЕРБ са в коалиция с ЕНП.......................тоя бюрократ да изкара 1 месец в България с една средна БГ-заплата.............друга песен ще запее!!!
23
3
 
50
 
! Отговори
До Факт! преди 4 години
Англия и Франция.................вечните врагове на България................те подкрепяха до последно варварската турска империя и кланетата на турците над българите ................не ми ги хвалете тия западни лицемери!!!
22
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой беше тоя Манфред Вебер???Един анонимник на служба и висока заплата, от когото реално не зависи нищо!!!
21
6
 
38
 
! Отговори
лакмус преди 4 години
Ядреното оръжие на Франция не е насочено срещу Русия а е превантивна предпазна мярка Само и Единствено за Възпиране на немските мародери крадящи територии от съседите си!
20
12
 
38
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
Нормално Франция като над два пъти по-голяма от Германия и с по-голямо младо бяло население в предпенсионна възраст както и ядрена сила взима воланът в свои ръце.Времето на подкрепяната от Сащ и Англия които платиха на Германия да разруши Франция ПСВ и финансираха хитлер да окупира Франция и нейната Белгииска част Валония свърши.
19
12
 
49
 
! Отговори
Мевляна Руми преди 4 години
Европа има само един приятелРусия
18
6
 
42
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Ти явно си отличник от училище за бавноразвиващи се,щом не знаеш колко прави две плюс две!Тук сме се събрали не да се коментираме един друг, а да обсъждаме теми. Кажи нещо по темата!То да обиждам и аз мога, дори повече от теб!
17
9
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Великият Европейски съюз не можа да оправи Афганистан.
16
20
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Европа има само един враг Русия и е много срамно когато лидери като тия двамата от снимката заговорничат срещу Европа в угода на врага. Не вярвам да са толкова глупави че да не разбират какво правят, но парите които получават за услугите си изглежда че са огромни за да има пада пердето толкова безкрупулно.