Ангела Меркел: Глобалното затопляне е реалност. То ни заплашва!

Германската канцлерка с Новогодишно послание
31 дек 2019 11:37, Петя Славова
41
Ангела Меркел: Глобалното затопляне е реалност. То ни заплашва!
Снимка: БТА

Германската канцлерка Ангела Меркел каза в Новогодишното си послание, че се бори с климатичните промени с всички сили, за да могат бъдещите поколения да живеят в мир и просперитет, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

"Глобалното затопляне е реалност. То ни заплашва", се казва в записаната новогодишна реч на Меркел, която ще бъде излъчена по електронните медии тази вечер. Покачването на световните температури и проблемите, предизвикани от глобалното затопляне, са плод на човешката дейност, добавя тя и припомни някои от мерките, предприети от нейното правителство за борба с климатичните промени, включително по-високи цени за емисиите на въглероден диоксид в транспортния сектор и за отопление, както и понижението на ДДС за железопътните билети за далечни разстояния.

"Ние трябва да направим всичко, което е в човешките възможности, за да преодолеем това предизвикателство. Това все още е възможно, - посочва канцлерката. - Аз съм на 65 години - възраст, на която няма лично да изпитам всички последствия на климатичните промени, които ще настъпят, ако политиците не действат. Но нашите деца и внуци ще трябва да живеят с последствията от това, което ние правим или се въздържаме да правим днес. Ето защо полагам всичките си сили за това Германия да даде своя принос - екологичен, икономически, социален - за поставяне на климатичните промени под контрол."

Меркел призовава германците да мислят държавнически за справяне с тези последствия. "За тази цел повече от всякога ни е необходима смелост да мислим по нов начин, сила да изоставим утъпканите пътеки, воля да опитаме нови неща и решимост да действаме бързо, с убеждението, че необикновеното може да донесе успех и трябва да донесе успех, за да може днешното поколение млади хора и техните потомци все пак да е в състояние да живее добре на тази Земя", подчертава канцлерката.

За разлика от миналата година, тазгодишното й новогодишно послание не споменава за вътрешните напрежения в нейното коалиционно правителство, съставено от десноцентристкия Християндемократически съюз и левоцентристката Социалдемократическа партия. Все още не е сигурно, че коалицията ще просъществува до края на парламентарния мандат, изтичащ през 2012 г, отбелязва Асошиейтед прес.

Канцлерката обаче посочи необходимостта да бъдат защитавани органите на местната власт и "всички хора в нашата страна от омразата, враждебността и насилието" и да се води борба "срещу расизма и антисемитизма". В тази връзка АП припомня, че през тази година бе убит провинциалният държавен служител Валтер Любке, член на партията на Меркел, който активно подкрепяше нейната политика на отворени врати за бежанците през бурната 2015 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глобалното затъпязане на масите в пълен ход весело посрещане на новата година.
27
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съвременните ялови политици са по-страшни от всяко природно бедствие, включително и от така нареченото "глобално затопляне"!Жертвите НА ПРИРОДНИТЕ, НЕРАЗУМНИ, сили са значително по-малко от тези на уж разумнте и отговорни човешки "водачи"...Разрухата на съвременния ни свят, упадъка на нравите, погубената човечност е дело на Меркел и тези като нея.
26
4
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
по голяма заплаха от меркел има ли? няма ГЛОБАЛНО затопляне, има такова затъпяване.
25
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Глобалното затопляне" и "Локалното затопляне" на Германия е необходимо на новите германски граждани от африкански и арабски произход, които се нуждаят от по-топъл климат в Германия.
24
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 26Вие конспираторите не подбирате значи. И еколозите са ви част от световния заговор, и технологичния прогрес е поръчан от злите сили за угнетяване на населението. Електрическите автомобили били зло, 5G мрежите били зло Някакви екоталибани ви карали да се връщате в пещерите. Ама замислете се! Може би именно на вас ви е мястото в пещерите. А екоталибаните ще си живеят нормален цивилизован живот.
23
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая извика милиони таpaмбуки... Нали всеки тapaмбук ще иска кола да кара, боб да яде, кофички кисело мляко да нагъва, мръвка да яде? Въглеродния отпечатък на един тapaмбук е колкото 108 постоянно работещи през живота му дизела Евро-4. А на всичкото отгоре се и плодят!Тая ги извика, после вика - дайте да не замърсяваме. Ей, като хвана една сопа...
22
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Реалност е защото нейните кафяви приятели от всяка дупка на планетата Земя правят по 10-20 деца.И те само тва правят по цял ден.Деца и дългове.Глобалното затопляне е следствие не причина.Трябва да се насърчават разни бедни и многодетни индивиди (сещате се кои ) да бъдат ограничавани от към възпроизводство на мизерия и живот на социални помощи + деца.Трябва по-интензивно да се развива роботиката автоматизацията - нали сега германски бизнесмени плачат че нямало кой да работи.Затва уилкомен бежанец
21
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Забранете 5G в България,ако не ги забранят в цялата страна,ги забранете по отделно в градовете,както направиха гърците.В Израел,където е създадена тази технология 5G е забранена,в Италия също,в Русия също и много други държави.Каламата(град в Гърция) забраниха 5G и заради растенията(маслините) си там,не само заради хората!
20
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами да спрат 5G,микровълновите оръжия и други подобни,които убиват хора,животни, растения,природа!Докога ще ги търпим?
19
3
 
22
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Хахахх...Тресящото се бабе съвсем се е побъркало или продало... Накакво затопляне и бил проблема, а не това , че напълни Германия с безделници и престъпници от цял свят.
18
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Папата най -досаден .Не млъкна малко този човек !
17
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма лошо така ще се сгреят гостите на Меркел.
16
2
 
8
 
! Отговори
куку преди 4 години
До Екомени кой ше то прави тока за ел. колите бе чвор ?!
15
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно Меркел да обвинявате, че е куха и не знае какво прави - да, да. Щом и Макрон и като цяло всички политици в Европа са се "загрижили" за глобалното затопляне, значи е стратегическа цел Европа да се откъсне от нефта, газа и значи, че има много мегдан за растеж и иновации в тази област. С другото блабла успешно залъгваме "умни" разглезени ученички.
14
3
 
13
 
! Отговори
Глобалното затопляне преди 4 години
Е хубаво нещо. Тоя декември беше добър и топъл. Преди 10г, щеше да е голям студ. А дано след 15-25г станем топла тропическа държава. А глобалното затопляне и заледяване е нормален процес на земята. За ледената епоха чували ли сте?
13
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мен ного повече ме е страх от глобалното застудяване. Все забравяме, че още сме в ледников период.
12
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тя не се интересува от бъдещето на децата и внуците.Тя иска да няма бели европейци.На тяхно място трябва да има *** (най-добре афро-араби с роми ) полуинтелигентни същества ставащи за донори ,евентуално органи,секс.С вярвания по предсказанията и виденията на някакъв Мохамед от ранното средновековие.А белите хора ще пращат човек на Марс и вече са телепортирали квант... Ето това иска това създание.
11
1
 
0
 
! Отговори
void преди 4 години
Едва ли манданът им изтича 2012 г. И едва ли това посочват от А.П.
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дори свички континенти да спрат да отделят въглеродни емисии пак не е сигурно, че ще има ефект.
9
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се разбира - САЩ не спазва,Китай не спазва Русия не спазва, тъпите европейци ще спасяваме земята с данък въздух . БГ Ексит сега!