Силният шум проблем за всеки пети европеец, за българина - не

Ние сме на едно от последните места по оплаквания от шумни съседи
52
Силният шум проблем за всеки пети европеец, за българина - не
Снимка: БГНЕС

Почти една пета (18,3%) от населението на Европейския съюз (ЕС) се оплаква от високи нива на шум през 2018 г., идващ от съседите си или от улицата.

Не е изненадващо, че най-много сигнали са идвали от хората, живеещи в градове (24,1%), спрямо тези в селските райони (11), показват данни на Евростат.

Очаквано, шумът тревожи най-вече хората, които живеят сами. Те заемат 21,8% от всички подадени сигнали. Шумът е проблем за 18,7% от домакинствата с двама възрастни и само за 16,2% от домакинствата с трима или повече възрастни.

Най-често от високи нива на шум се оплакват жителите на Малта - 28,2%. След тях в са Германия (27,8%) и Холандия (27,1%). Следващи в класацията са живеещите в Португалия (23%), Румъния (20,1%), Обединеното кралство (19,8%), Кипър (19,6%), Гърция и Люксембург (по 19,3%).

Според Евростат хората в Хърватия (8%), Унгария(8,5%), Естония (8,6%), Ирландия (9,4%) и България (9,4%) изобщо не обръщат внимание на заобикалящият ги шум, съобщава Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как да не пречи шумът на българина? Пречи и още как. Но ако се обадиш ставаш лош, а ако подадеш оплакване, никой няма да ти помогне. Затова хората не го правят. Скърцат със зъби и псуват.
40
0
 
9
 
! Отговори
ДА преди 4 години
За какво да им пука на господата управляващите?!Един живее в Банкя,друг в Драгалевци,трети намси къде,без съседи отгоре и отдолу.На тях никой не им шуми и пречи.За ккаво да се кахърят!Ние да се бием помежду си и да си правим ред!Всички висше стоящи живеят я,на село ,я в затворен комплекс!Така е в държавата на безнаказаното безхаберие!
39
1
 
4
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 4 години
В България все още нямаме Съседи , които постоянно вият на умрели хора - Аллах Акбар , Аллах Акбар . За това се търпим - съседите пускат пиратки и пеят Перник Нема вОда .
38
0
 
7
 
! Отговори
Не коментирам преди 4 години
живота в съседство с екзотична махала.Не знам как издържат.
37
0
 
9
 
! Отговори
Франко преди 4 години
Аз съм имал 2 пъти проблем с шума, 3 пъти ходих до съседа с благ тон и учтивости да го помоля да се съобразява. Обаче резултат нямаше (ако кажеш 3 пъти едно нещо на куче то ще те разбере без да го биеш) тааа се наложи да действам кардинално и сега като се засичаме из входа или асансьора гледаме настрани или надолу :Д.
36
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Просто няма смисълТочно така е.Не се оплакваме от шумни съседи, защото полиция я дойде, я не.Но дори и да дойде, съседите ще продължат да вдигат шум, да си крещят, защото така са свикнали да общуват помежду си, ще правят ремонти от 14.00 ч. до 16.00 ч., защото така им е удобно или пък ще надуват чалга до дупка, защото така са свикнали в родния им край, преди да се преселят в голям град.
35
0
 
15
 
! Отговори
Просто няма смисъл преди 4 години
Викал съм полиция за тия над нас, полицаят дойде и каза, че няма какво да се направило, били деца, играели си.Това е положението, и колкото по-бързо свикнеш, толкова по-добре. Щом някой си играе горе, независимо, че с дни не можеш да спиш и направо си отиваш в лудницата, правото е на негова страна, не на твоя.
34
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е вярно. И В БГ ИМА ШМ,НО НЯМА НА КОГО ДА СЕ ОПЛАЧЕШ. НЯМАМЕ ПОЛИЦИЯ,И ХОРАТА СЕ ОПРАВЯТ САМИ.
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Свободията" е държавна политика. Причината е проста - когато правилата работят, негатива е у държавата. Създава се социално напрежение, което дава "нежелан резултат" на следващите избори.
32
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не че не му пречи шумът на българина, но у нас органите на реда ги няма никакви. Само връзкари и дембели. Та се налага да се свиква тук. Не е като по белия свят.
31
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българинът си има по-съществени проблеми - с изхранване, с отопление, с транспорт, здравеопазване. Доста по-екзистенциални грижи го тресат, та шумът е последното, което ще го сепне.
30
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Холандия (27,1%) ххахахаахахахаОнзи ден писахте, че от 01.2020 се изполва старото име НИДЕРЛАНДИЯ(Холандия е грешно , че ги свързват накотици и портиту.ция)
29
5
 
14
 
! Отговори
до 36 преди 4 години
Имал съм такъв случай с един пубер, който дънеше когато му хрумне музика. Ами първа глоба 50, втора 100, трета 500. И освен, че опита на третия път палките от полицията, после баща му го направи на мармалад. Има си закони. Има си полиция, на която плащаме с нашите данъци заплатите. Това, че ти се някакво мекотело и не си знаеш правата си е твой проблем.
28
0
 
8
 
! Отговори
. преди 4 години
По добре напишете истината, че оплакванията в България нито се регистрират ,нито има адекватен отговор от институциите, каза осъдения австралиец: В България сякаш всички държавни СЛУЖИТЕЛИ (специално внимание на тази дума) и институции са се наговорили да не си вършат работата.
27
0
 
22
 
! Отговори
ДА преди 4 години
И да се оплачеш-какво от това!?Кой точно ще ти помогне или реши проблема?Има хора,които не знам от къде са дошли и с кого са живели,но не са за съвместно съжителство в блок!Няма режим на тишина-невръстни дечица тичкат като коне до 12 през нощта,викове,крясъци,музика,това пък от 14-16 да се пази тищшина-забрави!Викаш полиция,прави забележка и това е.После-пак същото.Нека стане като в белите държави,първо оплакване-предупреждение от полицая,второ оплакване-голяма глоба,трето-други по-крути мерки!
26
3
 
18
 
! Отговори
бръм преди 4 години
Не понасям мотористи и кучкари.
25
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България може да те докара до степен монолога на Агент Смит докато Морфей е вързан. Не се издържа на миризмата, не се издържа на шума, не се изържа на БГ тъпотията, липсата на човечност, елементарни неща много елементарни тука се газят.. трябва човек да се измъкне!
24
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
У нас всеки чака другия да се оплаче и да му реши проблема. Най-много да напише нещо в интернет или да изругае как всички били лоши и нямало кой да го чуе.
23
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глупости. Това е основния проблем за липса на сън в градовете.
22
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В никоя държава, в които съм ходила, няма така усилена музика по заведенията. Тука направо гърми със сила.