Великобритания става все по-мюсюлманска

Броят на изповядващите исляма е надхвърлил 3 милиона души
6 яну 2020 10:18,
44
Великобритания става все по-мюсюлманска
Снимка: Reuters

За първи път в историята на Обединеното кралство броят на мюсюлманското население на надхвърли 3 милиона души, пише британският вестник The Daily Mail, позовавайки се на проучване на Службата за национална статистика. Отбелязва се, че сред всички религии именно ислямът демонстрира най-високите темпове на растеж. Що се отнася до християнството, броят на неговите последователи намалява, допълва Агенция „Фокус“.

Още по темата

Какво е съотношението на другите религии, броят на индусите леко се увеличава, а делът на сикхите бележи спад. Броят на евреите и будистите остават на същите нива. В същото време една трета от населението на Великобритания или не изповядва никаква религия, или не иска да обсъжда своите убеждения.

Според The Daily Mail при преброяването през 2011 г. във Великобритания е имало 2,7 милиона мюсюлмани. Така техният брой се е увеличил с повече от 400 хиляди души. От своя страна броят на християните през 2011 г. е бил 33,2 милиона, но до 2016 г. е паднал до 32,7 милиона.

Проучването казва, че все още не са установени точните причини за увеличаването на мюсюлманското население.

Освен това изданието пише, че новите данни не дават сведения за географското разпространение на мюсюлманите във Великобритания, но такива може да бъдат намерени в преброяването през 2011 г. Областите с най-голям дял от мюсюлманското население са били в Лондон (две области с дял съответно 34,5% и 32%), както и в Блекбърн, Йоркшир, Бирмингам и Лутън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колониите отвръщат на удара!
39
1
 
5
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
Истината е, че в Русия днес мюсюлманите са над 20% от населението с тенденция през 2050 да станат 40%.Само в Москва изповядващите исляма са между 3.5 и 4 милиона.
38
1
 
12
 
! Отговори
Кокал преди 4 години
Е СЕГА като излязат от ЕС И БЪЛГАРИ ,РУМЪЦИ,ПОЛЯЦИ,УНГАРЦИ,ЧЕХИ И ДР. ЕВРОПЕЙЦИ СЕ МАХНАТ ОТ ГАДНАТА ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО....БРИТАНИЯ МЮСЮЛМАНИТЕ ЩЕ ИЗБИЯТ ГАДОВЕТЕ
37
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чудесна новина.Колкото повече,толкова по-добре.Мъгливият Албион е обречен на потъване.
36
5
 
21
 
! Отговори
Митьо преди 4 години
Га грабиха всичко наред не реваха. Да се спасяват сега
35
8
 
20
 
! Отговори
До Анонимен 35 преди 4 години
Нацията им е изключително издръжлива и борбена. За Полша се казва, че е "в менгеме между Германия и Русия". Не са се поддали на асимилация през вековете и продължават борбено да отстояват своето. Спомни си и какъв отпор успяват да дадат на татарите.Освен това, християнската традиция при тях е много по-жилава, отколкото при нас. Дори по времето на социализма правеха тържествени религиозни шествия. Раждаемостта им също е по-добра, защото са католици.Земеделието им не е в упадък, земя се търси.
34
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не съм убеден, че поляците са точно пичове...
33
9
 
27
 
! Отговори
До ... /№29/ преди 4 години
Откога ви казвам, решение има.След като геополитици изчисляват, че след около един век поляците щели да достигнат Дунава след техен "натиск на юг", защо още сега да не поканим 1-2 милиона от тях, които искат да се занимават с фермерство, да се настанят по нашите обезлюдяващи се села? У нас условията за земеделие и животновъдство са по-добри.Поляците са бели, християни са, говорят език, сходен с нашия, пичове са и биткаджии.Много "обичат" мюслитата, още от времето на татарските набези.
32
2
 
33
 
! Отговори
Милош Земан преди 4 години
отправи най-разумното, достойно, кратко и ясно послание към "бежанците", нахлуващи в Европа. Той се разграничи от Меркел, без дори да споменава името й:"Не сме ви канили. След като сте дошли, ще живеете според нашите правила. Комуто нашите правила не харесват, е свободен да си върви!"Великобритания да вземе пример от М. Земан ако не иска след 20-30 години да се види на нашето дередже по отношение на проблемите ни с едно определено малцинство.
31
6
 
30
 
! Отговори
?! преди 4 години
Защо търпят тези закачулени бабароци?Да се увиеш така и да закриеш лицето си е израз на обида спрямо околните. Все едно, че казваш в очите на мъжете, че са неморални и затова се криеш от тях, и все едно, че заявяваш на незабулените жени, че считаш себе си за нещо по-висше от тях.Такава нагла грандомания заслужава само едно - засилване в посока към границата с ритници малко по-долу от гърба и пожизнена забрана да стъпват на Острова и в Европа.
30
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В корана пише Исус ще слезне на земята, придружаван от два Ангела ,ще счупи кръста и ще убие прасето . Ще каже на народа защо обожествявате мен и майка ми, немили предупредих да обожествявате Отеца (Аллах) колко е достоверно незнам .
29
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Войната между исляма и християнството никога не е спирала - още от кръстоносните походи ! Сега предстои главната , последната битка !
28
7
 
51
 
! Отговори
До23 преди 4 години
Нашите мюсюлмани нямат нищо общо с мюсюлманите от Анадола Ирак Сирия Афганистан които са основния контингент в Западна Европа.Те са радикални,нетолерантни и ненавиждат Европейския начин на живот Нашите тук живеят от столетия мирно и са добре интегрирани
27
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
О-хооооооооо, даже ми издялкаха коментара неоосманисти от сайта,...Ислямската зараза е навсякъде и задушава всичко.
26
2
 
38
 
! Отговори
... преди 4 години
Бре не знам *** знам, че Великобритания в най-скоро време може вече да не е баш великобритания! Като се отцепят сега Шотландия и Ирландия и ше видим кон боб яде ли! Като цяло инак тия там не са баш великобританци! Има толкоз много индиици цветнокожи и ***, че ум да ти зайде! Отдавна великобритания не е онова дето го гледаме по телевизията а именно белички орица със синички очета! Та така!
25
14
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
това е нищо в сравнение с това каква мюсюлманска инвазия чака балканите и по-специално българия по чисто географски принцип-тотално претопяване и изчезване на местните народи.гърция я започнаха,следващата е нашата мила родина...вие за какво си мислите,че обезлюдиха странджа.вие англия не я грижете!
24
4
 
46
 
! Отговори
Каменов преди 4 години
Ако беше само там - добре, но това важи с пълна сила за почти цяла Европа! Ислямизацията на стария континетне факт и статистиките ясно и недвусмислено го потвърждават!
23
16
 
22
 
! Отговори
неприятно преди 4 години
И все пак България остава държавата в ЕС с най-висок % мюсюлмани.
22
5
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Феновете на мохамед и там се развъждат като мишки. Това е стратегията им навсякъде, задушават по изкуствен начин местните жители, размножавайки се в промишлени количества.На това казвам аз истинска ислямска подлост. Впрочем нищо чудно, те ислямците са си родени подли плъxoве, живеят като такива цял живот и умират такива, а лошото е, че още ги търпим, вместо да направим с тях каквото трябва.
21
2
 
21
 
! Отговори
Пакет шоп преди 4 години
Само по една панделка им липсва и са готови (ходещи пакети)!