Производството на коли в Германия с 23-годишно дъно

Слабото търсене на международните пазари е причина за спада
7 яну 2020 10:30, Ния Христова
42
Производството на коли в Германия с 23-годишно дъно
Снимка: Ройтерс

Германското производство на автомобили достигна най- ниското си ниво от 23 години насам, понеже най- голямата европейска икономика страда заради световната търговска война, пишат от Bloomberg TV Bulgaria.

Автомобилни производители като Volkswagen, BMW и Daimler произведоха 4,66 милиона автомобили в германските фабрики миналата година, което е най- малкият брой производство от 1996 г. Според германската асоцияция на автомобилната индустрия, която публикува данните, съобщи, че 9% намалението се дължи на по- слабото търсене от международните пазари.

Германия е изградила статута си на производителна сила върху автомобилната индустрия. Скандалът от 2015 г. с Volkswagen за измама с дизелови емисии, търговските конфликти и забавящите се икономики се отразиха сериозно на търсенето. Daimler, Volkswagen и доставчикът на части Continental се принудиха да намалят работните места, за да свият разходите си.

Цялата статия можете да прочетете ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Велика е Франция която си пази суверенитета и няма ни една база на своя теротория и си развива ядрения арсенал. Кога Германия с космическа програма? Сбирщина от пенсионери и бежанци с безполезен език говорен само в лихтенщайн. Армия нямат, скоро и ядрена енергетика и индустрия няма да имат, а от там и икономиката им заминава на кино.
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е в резултат от търговските войни и от несигурността по света, следствие от яловите политики на Оранжевия клоун. Германия е велика нация и ще се оправи, нямайте грижа. Мислете за България. Deutschland uber alles!
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Автомобил Хуавей ще фалира немската икономика. Гладни немци ще емигрират в Австралия, Нова Зеландия, Мароко, Алжир.
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Германия ще спре да произвежда коли и ще започне да произвежда танкове Леопард 3, с които ще осигури отнетите от САЩ пазари.
31
1
 
2
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
При всички глупости говорени и писани по медиите срещу дизеловите автомобили плстежноспособните ще предпочетат да си запазят старата кола. Кой е луд да си купи кола, която някой вдетинен парламент ще забрани?
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Онова поколение което вече са пенсионери а повечето вече са покойници го няма и стана манжа с грозде. Новото поколение което ги замени са триполови *** които нямат нищо общо с поколението на Баща ми. Те работеха честно и пощенно и печелеха а тези лъжат и крадат. Фалита им е неизбежен.
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Германия е движещата сила на икономиката на ЕС. Сътресение в икономиката на Германия, означава срив в икономиката на България. По принцип срещу ЕС воюва САЩ, които се стремят да запазят световното си господство с всякакви средства.
27
2
 
5
 
! Отговори
Цар Симеон преди 4 години
Покажете презрение към немеца, както те ни го показват на нас. Скоро ще им се затегне положението...ще се наложи да учат Български! Казах!
26
2
 
8
 
! Отговори
Шогун преди 4 години
Да се спрат всички захаросани и лъжливи реклами за немските стоки!!! Това е пропаганда от най високо ниво, и нашия дупедавец се е съгласил... техните стоки не са най качествените,разберете го. Храната им е ужасна, имат качествени стоки но те са скъпи и за обикновения германец, камо ли за нас...затова при нас пращат само ***!
25
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 6Германия не е окупирана от Сащ.Всичко зависи дари ще произведат продукт който да се търси.
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До :(Немските вериги печелят от това дадените фирми да си плащат за място в магазина.
23
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 19Хората предпочитат Тесла пред Мерседес
22
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 22Българските плодове и зеленчуци още се произвеждат.Проблема е че много хора престанаха да произвеждат понеже народа пазарува евтини гръцки и турски плодове и зеленчуци. За да се оскъпят вносните плодове и зеленчуци трябва да вдигнем митата. Ако беше Тръмп досега да ги е вдигнал в България.
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да се пазаруват немските коли трябва да предложат иновации.
20
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До :(За съжаление вече нямаме хубави зеленуци, защото ликвидираха всички български сортове плодове/зеленчуци както и много породи български скот по време на Ликвидационните съвети на първото управление на СДС(Филип Димитров "Фил Кенеди"). Заедно с тях бяха заличени водещите аграрни институти и висши учебни заведения в страната, наред с десетки милиони животни, бяха унищожени хиляди селскостопански машини и разрушени стотици фабрики и ферми.
19
0
 
1
 
! Отговори
MM преди 4 години
ZA NOV TIGUAN V SVECIA SE CHAKA OT 3 /4 MESECA
18
0
 
12
 
! Отговори
От Берлин преди 4 години
И по-лошо ще става с качеството и продукцията.. Все повече хора тук не могат да си позволят нова кола... Данъците се увеличават... Баба съвсем го удари на уволнение!!! Важното е да има пари за специалистите от Изток... А, че все повече пенсионери виждам да бъркат в кофите на супермаркетите-никой не иска да прави репортажи?! Обаче, 2 милиона нови попълнения в социалната система, ама не ебав... т да се интегрират и работят - да блъскат трудолюбивите и гостоприемни немци!
17
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Където САЩ удари става лошо. Около 1980 година Япония беше на път да стане първа икономическа сила в света, но САЩ така я удариха, че те още не могат да се съвземат. Сега САЩ удариха по Германия, но засега само по автомобилната им индустрия, но тя е основата на икономиката на Германия.
16
2
 
14
 
! Отговори
Цв Караянчева преди 4 години
Те и мерцедесите им не са като едно време, като ме удариха се нагъна като хармоника, нищо общо с 500SL