Ще има ли компромис за пенсионната реформа във Франция?

Управляващи и стачкуващи ще водят преговори
7 яну 2020 17:22, Ния Христова
6
Ще има ли компромис за пенсионната реформа във Франция?
Снимка: Ройтерс

Управляващи и стачкуващи ще проведат решаващи преговори относно планираната пенсионна реформа във Франция, съобщи bTV. В случай, че не се стигне до компромис, в четвъртък ще има нов масов протест в цялата страна.

Никой не си е и представял, че транспорта във Франция може да бъде блокиран в продължение на 34 дни. С този период беше надминат рекорд от преди 50 години.

В момента да се живее в град като Париж без работещо метро си е истинско изпитание за хората. Въпреки усровията, стачкуващите разчитат на обществената подкрепа.

Тази сутрин се проведоха преговори. И управляващи и стачкуващи знаят, че трябва да се стигне до споразумение, защото загубите са огромни. Стачката на железниците до този момент струва вече над 600 милиона евро.

Към това могат да се прибавят и загубите за търговци, хотелиери и ресторантьори.

Протестиращите също губят пари, защото дните, през които протестират не им се заплащат.

Ако днес не се стигне до консенсус, този четвъртък ще е решаващ. Това ще е четвъртият ден на стачка в цялата страна от началото на протестите. Може да се стигне до сблъсъци, ако има гняв и ако радикални елементи се присъединят към протестиращите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
колко сме контрастни двете страниу нас народа иска реформи но властта не иска а у франсетата обратно
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо добро не чакайте от баце и шайка разбойници.
4
2
 
2
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
То и аз искам като се пенсионирам да живея в Париж под наем но няма как да се случи това. Освен ако не започна да си внасям в още 3-4 пенсионни фонда пари... Инъче тези как си представят с 1000 евро пенсия в Париж и под наем за още 600 евро ?Ами няма как да се случи. Ще си купят къща в БГ и ще си карат кефа. Като се натискат ще мизерстват. А отделно от това се пенсионират на 61 години...... И аз искам да се пенсионирам още на 30 ама ядец :)
3
1
 
6
 
! Отговори
Justice Defense преди 4 години
Управници които угнетяват и онеправдават своите или други народи са нечестиви и безбожни според Библията, служат само на своите и свързани ас тях интереси на мнозина и затова на заслужават да управляват цели народи и само в полза на свързани с тях лица чрез конфликт на интереси или корупция. За съжаление повечето световни лидери са именно такива-погазващи основни човешки права и свободи, онеправдаващи и ограбващи свои и други народи заради собствени егоистични користни цели за пари и власт
2
0
 
2
 
! Отговори
Първо Българско Царс преди 4 години
На Ви господин Борисов да Ви оправи .
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако вдингат прага на отработените часове на ден ще има същия ефект без да рипат толкова.