ЕК: Оръжията в Близкия изток да замлъкнат

Трябва да се отвори място за диалог
8 яну 2020 13:56, Елка Василева
53
ЕК: Оръжията в Близкия изток да замлъкнат

Европейската комисия обсъди тази сутрин обстановката в Близкия изток и отраженията в областта на сигурността, миграцията, транспорта и енергетиката. След заседанието на еврокомисарите председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен отбеляза, че разговорите са обхванали Иран, Ирак и Либия.

Фон дер Лайен изрази съболезнования за жертвите от днешната самолетна катастрофа край Техеран. По нейните думи сега специалистите трябва да установят на какво се дължи падането на машината след излитане.

Още по темата

Всички сме засегнати от кризата в Близкия изток, употребата на оръжия трябва да спре, необходимо е да се отвори място за диалог, заяви Фон дер Лайен. Тя съобщи, че ЕС няма да пожали сили за опазването на ядрената сделка с Техеран. По нейните думи гласът на ЕС се чува в Близкия изток.

Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел отбеляза, че днешната обстановка в региона застрашава постиженията от последните години, включително в борбата с терористите от "Ислямска държава".

По неговите думи снощният ирански ракетен обстрел по бази с военни от САЩ в Ирак е пореден пример за нарастване на насилието, от което никой няма интерес. Борел добави, че "може би скоро" очаква среща с иранския външен министър Мохамад Зариф.

По неговите думи ЕС подготвя посещение на ръководителя на правителството в Триполи Файез Сарадж. Борел добави, че в Брюксел или Рим ще има срещи "с други либийски лидери" за оценка на обстановката в страната, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
2
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Ако Европа оттегли подкрепата си за САЩ и Израел,ентусиазмът им да водят войни доста ще спадне!Ама ***,к'во да ги правиш.
41
0
 
2
 
! Отговори
! преди 4 години
Тогава спрете да им продавате оръжия.
40
1
 
7
 
! Отговори
2 преди 4 години
Впианчения ишиас си замина ...сега тази ще ни довърши
39
0
 
7
 
! Отговори
Какви... преди 4 години
...оръжия да замлъкнат. Та те не са спирали от 100 години! Та сега изведнъж с магическа пръчица ще спрат... ;)
38
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тая баба е толкова страшна, че като я видели на снимка иранците веднага решили да капитулират пред грозотията й
37
1
 
8
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
До ФранцияТи не си добре. ЕС няма никакво намерение да налива пари в американските нефтени монополи! Това да не ти е нашата под лога Бойко! Да си чувал за Северен поток?! А за Турски поток?! Цяла Европа ще купува вече руски газ, а американските монополи може да си продават петрола на Саудитска Арабия, ако искат!
36
1
 
11
 
! Отговори
Георги преди 4 години
Какъв диалог да водиш с хора, които си режат главите за една кокошка ?! Това са два различни свята. Дано намерят начин да се помирят и всеки да си живее неговият живот. Европейците няма да станат араби и арабите няма да станат европейци, но това не пречи да се уважаваме. Аз например не бих живял сред черни, въпреки че имам приятели ***. Просто сме различни хора. Както казват старите хора - всяка жаба да си знае гьола
35
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уважавам г-жата, но как се прави диалог с терористични държави. 100 000 хиляди брадати с кръвясали очи се събраха и искаха смърт на площада, дейно подкрепяни от "държавните" и "духовните" ръководители. Не става.
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американците веднага са казали хелл иес закриваме всички бази по света и се прибираме.
33
0
 
7
 
! Отговори
Иран преди 4 години
До спора Европа или Турция САЩ се съобразяват повече с една Турция отколкото с целия ЕС . Правете си сметките
32
2
 
5
 
! Отговори
Мнение преди 4 години
Единственият начин някой да се съобразява с ЕС е Турция и Русия да й станат членове, аз друг вариант не виждам.
31
1
 
8
 
! Отговори
така де преди 4 години
Урсула, ще замлъкнат само когато колонизаторите си вдигнат д-то и се приберат в къщи отвъд океана.Когато пращат войски къде ли не, но почти винаги в региони където има нефт, оръжията няма да замлъкнат.Светът се променя, време е поредната империя да отиде в историята.
30
1
 
2
 
! Отговори
.... преди 4 години
Турция > Франция и то с огромна разлика
29
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-сетне някой да каже нещо разумно.
28
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Урсула да изпрати молба до брадатите военните действия да спрат възможно най-скоро.
27
0
 
7
 
! Отговори
Нема спор преди 4 години
Мда, цела Европа нема шанс срещу Турция ..факт
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До мръсни иранци - И Фките да прати, и тях! И "новите" стари подводници - и тях да прати!Е, като дойде всичката тази "нова" техника за БНА...
25
0
 
4
 
! Отговори
Франция вика хахахах преди 4 години
Хаха каква Франция бе ... там са си араби или *** . Ти ли ще се биеш за тях ? Многознайко такъв .
24
1
 
5
 
! Отговори
Франция преди 4 години
се разпищя щото Иран е последната страна от където Тотал купува петролСкоро Тръмп ще им подпали кладенците и тогава ЕС ще си купува нефт през Уол Стрийтските нефтени монополиГоривата в ЕС ще скочат поне с 50-60% и това което остана от индустрията ще загинетакъв е планът
23
1
 
7
 
! Отговори
Владислав преди 4 години
Кой ще ти слуша подобни бездетни, веган, еко, мулти-култи европейски лидери.Единствената им работа е да приемат "бежанците" и да ги хранят.