Електромобилите заплашват близо 410 000 работници в Германия

Прогнозира се спад в продажбата на автомобили по света
13 яну 2020 22:31,
9
Електромобилите заплашват близо 410 000 работници в Германия
Снимка: БГНЕС

Преминаването към електромобили може да струва 410 000 работни места на Германия до 2030 г., съобщи „Ханделсблат“, позовавайки се на правителствени съветници.

Още по темата

Само при производството на двигатели и трансмисии около 88 000 работни места ще бъдат изложени на риск, посочва изданието, позовавайки се на доклад на Националната платформа за бъдещето на мобилността (NPM), правителствен консултативен съвет, пише БГНЕС.

Бившата ГДР – добро място за живеене с ниски наеми

Двигателите на електрическите автомобили са направени от по-малко части и изискват по-малко поддръжка, отколкото двигателите с вътрешно горене, което ще доведе до уволнения, се казва в доклада.

Производството на превозни средства ще бъде допълнително автоматизирано и няма да е достатъчно за поддържане на сегашното ниво на работни места, съобщава „Ханделсблат“, позовавайки се на председателя на NPM Хенинг Кагерман.

Съкращения на работни места през 2020 г.

През 2018 г. заетостта в автомобилната индустрия на Германия достигна 834 000, което е най-високото ниво от 1991 г. насам.

Главният орган на автомобилната индустрия в Германия (VDA), който през декември предупреди за съкращения на работни места през 2020 г. поради спад в продажбите на автомобили в световен мащаб, заяви, че прогнозата на NPM се основава на „нереалистичен прекалено краен сценарий“.

Индустрията, важен двигател за растеж в най-голямата икономика в Европа, ускорява плановете си за пускане на електрически превозни средства, под натиска на стремежа на Европейския съюз за по-нататъшно намаляване на емисиите на въглероден диоксид.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
При положение, че функционалността на електромобила е силно съмнителна целият вой срещу стандартните автомобили само плаши потребителя. За това продажбите намаляват, а алтернатива няма.
8
1
 
5
 
! Отговори
ме преди 4 години
Едно време хиляди хора са си загубили работата, когато са се появили боулинг машините, които редят пиновете. До тогава са ги редили ръчно.Това се нарича технологичен НАПРЕДЪК. И не е никаква драма. Умните ще имат работа.
7
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** много си компетентен по всичко ама всъщност си много ТъБ
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много просто, няма да ги съкратят, ще ги пренасочат към електроцентралите, защото ще трябва многооооооооооо ток.
5
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Немски коли.... Това е някаква легенда от преди 30-40 години. Вече няма нищо общо. Сега китайски материали се "асемблират" от "етническолиберални" придатъци към конвейра. И цялото това е силно надценено. Само че хората по света поумняват и продажбите на германците падат, падат, падат...
4
2
 
12
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Токът може да удари четвърт милион германци...
3
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-малко немски скъпи трашове, по-добре за света!
2
12
 
6
 
! Отговори
Gogo преди 4 години
И при ел. Автомобилите ще останат номер едно!
1
8
 
6
 
! Отговори
пепи преди 4 години
Без работници няма никаква продажба на електрички.