Спасиха Макрон от гневни протестиращи

Искали да нахлуят в театър, където президентът гледал постановка
18 яну 2020 10:30, Петя Славова
33
Спасиха Макрон от гневни протестиращи
Снимка: БГНЕС

Няколко десетки демонстранти се събраха вчера пред парижки театър, където френският президент Еманюел Макрон бе отишъл да гледа постановка и се опитаха да влязат, но бяха отблъснати от силите на реда, съобщи Франс прес.

Източници, близки до президентската двойка, съобщиха, че трийсетина души са опитали да влязат в театър "Буф дю нор", където Макрон гледал постановка със съпругата си.

Префектурата на полицията в Париж потвърди, че демонстрантите не са успели да влязат. Президентът догледа постановката докрай и напусна сградата с кола към 22 часа под полицейски ескорт.

Демонстрантите останаха около половин час пред театъра и скандираха: "Всички заедно, обща стачка". Пред тях бе разположен полицейски кордон, предава БТА.

Близък до президента източник съобщи, че журналист, седящ три реда зад Макрон, е пуснал в "Туитър" снимки, които са подтикнали демонстрантите да пристигнат.

Във вчерашния 44 ден от началото на стачката срещу предлаганата от правителството пенсионна реформа в Париж имаше още няколко протестни акции.

Протестиращи блокираха по-рано вчера входа на Лувъра, заради което се наложи известният парижки музей да спре работа, съобщи Асошиейтед прес. На видеа в социалните мрежи се вижда как гневни посетители освиркват протестиращите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
9
 
! Отговори
Крив Макарон преди 4 години
Късметлия е тоя Макарон. В ДРУГА, коя и да е държава след толкова стачки и протести веднага биха обявили управлението за диктатура а президента за диктатор и щяха да напъплят НАТО и американската армия да омитворяват и "носят" демокрация ..... ама нали е Франция и тоя плювко го е избрал евреина ... ще се правят че нищо не се случва и ще чакат на народа да му омръзне да протестира .
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Любовта на народа!
27
0
 
10
 
! Отговори
Не може да бъде преди 4 години
До анонимен 13 ако си на някоя службичка и цял ден играеш джобен тенис може да мислиш по този начин. Такива като тебе на 80 трябва да се пенсионират.
26
0
 
8
 
! Отговори
Не може да бъде преди 4 години
Ако си жена и си била кранистка представяш ли си как ще се изкачиш до кабината на крана, или ако си стругар или фрезистка как ще издържиш права до машината? Как ако трябва да ходиш през 30 минути до тоалетната? Кой ще е тоя работодател дето ще те държи???
25
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ям кроасан и си тананикам марсилезата вкъщи на топло пред компа, докато гледам как братята французи си отстояват правата и се борят за по-добър живот. Подкрепям ги от разстояние, ще си налея и едно червено вино.
24
1
 
14
 
! Отговори
Така да знаете преди 4 години
На тоя каквото и да му направят все ще му е малко.
23
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали се сещате, че тези стачкуващи са без доходи по време на стачката... Чакат ги всеки момент да се откажат и да признаят поражението си. Но това са французи и Макрон или някой негов приближен може да даде фира...Залогът е огромен - бъдещето на децата на Франция, защото предадат ли се сега - обричат децата си на робство!Браво на франсетата - така се бранят права!
22
9
 
9
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
До Анонимен 14 Забрави злобния Путин.И той е същата стока.
21
5
 
12
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 години
Група екскурзианти разглежда Лувъра. На кроя ескурзовотката пита има ли въпроси ? Българката: С какво миете пода , та блести така ?
20
6
 
20
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ФРАНСЕТАТА СА НА СВЕТЛИННИ ГОДИНИ ПРЕД НАС!!!ТАМ МАКАРОТА ИСКАШЕ ДА ИМ ВДИГНЕ ПЕНСИОННАТА ВЪЗРАСТ А ТЕ ИСКАХА ДА ГО ВДИГНАТ ВЪВ ВЪЗДУХА!!!------------ТУК БОРИСОВ ПРАВИ ВЪЗРАСТТА ЗА ПЕНСИОНИРАНЕ НА 7О ГОДИНИ А НАСЕЛЕНИЕТО ВИКА ОЩЕ ОЩЕ МОЖЕМ ОЩЕ :D АМИ ЛОШ МАТИРЯЛ ,КАКТО КАЗВА БОРИСОВ
19
2
 
16
 
! Отговори
Леле преди 4 години
Не е трябвало. Миналата година в Тулуз бяха изнесли гилотината от музея и я бяха заковали в центъра на града с плакати Макрон, чакаме те . Впрочем, едно на ръка Ротшилд, този е протеже на далеч по- гннннъсна личност. Напишете в Гугъл Жак Атали ...
18
3
 
16
 
! Отговори
Статистик преди 4 години
Ама тоя Макрон е много прооост значи. Пенсионните реформи които предлага са насочени пряко срещу собствената му съпруга която е на 73 години и е пенсионерка поне от 35. Тоя е тъъъъп, та вдлъбнат.
17
5
 
28
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 4 години
Колкото и да са гневни протестиращите няма опасност да посегнат сексуално на госпожа Макрон.
16
5
 
41
 
! Отговори
Ельоменат преди 4 години
Много обичам опорката за повишаване на продължителността на живота и за това вдигали годините за пенсия. Алоу лешник, ти може и до 100 да живееш, но си адекватен до 60. После почваш да вегетираш. Имам колеги електротехници на 65 и трябва да ги проверявам по 10 пъти какво правят. Забравят къде отиват и за какво. Човек си има праг на работоспособност и тя не се влияе от продължителността на живот
15
4
 
19
 
! Отговори
До Анонимен 14 преди 4 години
Абсолютно правилно.....................несправедливостта и социалното неравенство са подминали всички граници................в цял свят е така!Затова третата светована война е неизбежна, сега сме свидетели само на локални конфлисти и войни, ни ни чака нещо много по-лошо!!!
14
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
когато лошите вземат властта виждаме резултатите - ГЕРБ, Макрон, Ердоган - да не мислите, че някой ги иска?!? въпреки това управляват, колят и бесят. е затова ще има войни, защото несправедливостта е преминала всякакви граници
13
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой от коментиращите тук знае ли за какво протестират? От къде пари за пенсионери на 45-50г? Като повечето са с по-едно дете. А някои и без? Кой ще изкарва парите за тези пенсии. Продъжителността на живота се увеличава от повишаването на качеството му. От там и парите за пенсии. Със спазване на елементарни правила за здравословен начин на живот, дори полицай може да гони престъпници по улиците на 60-65г. На 54 съм в страхотна форма. Гледам го кандидат пенсионер на 64. Ами той хвърчи на пушка!
12
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
9, Боко на театър не ходи. Посещава Дианабад - мачле, тенисче.Цялата софполиция го варди - униформена и цивилна.
11
1
 
14
 
! Отговори
До Анонимен 9 преди 4 години
Да, ама не.............България не е Франция!!!
10
5
 
19
 
! Отговори
До Анонимен 7 преди 4 години
Революциите във Франция са дело не на обикновените французи, ами на една скртита сила от масони и илюминати!Историята не е това, което пише в букварите за ученици и студенти!!!