Ползваме интернет активно, но пак сме в дъното на класацията в ЕС

Изпреварваме обаче Италия и Великобритания по пазаруване онлайн
28 яну 2020 11:27,
16
Ползваме интернет активно, но пак сме в дъното на класацията в ЕС
Снимка: Pixabay

87% от хората в ЕС на възраст между 16 и 74 г. са ползвали интернет за последните 3 месеца на 2019 г. Първенци в този дял са в Швеция с 98%, а на дъното на класацията е България с 68%, сочи проучване на Евростат.

Според данните, страната ни е на последно място по използване на Интернет в Евросъюза – едва 68 % от населението ползва активно интернет, като има тенденция към увеличаване.

Използването на интернет нараства бързо през годините - през 2007 г. ползвателите на интернет са 57%, а през 2013 г. - 75%, пише БГНЕС.

Интернет се използва главно за изпращане/получаване на имейли (75%), за намиране на информация за стоки и услуги (68%), за незабавни съобщения (67%) и онлайн новини (63%).

По-голямата част от хората са използвали интернет за различни банкови услуги
(58%), за комуникация в социалните мрежи (57%), за достъп до здравна информация (55%), за да слушат музика (53%) и за телефонни телефона или видео разговори (52%).

България изпреварва Италия, Люксембург, Румъния и Великобритания по брой на граждани, които през 2019 г. са пазарували онлайн. Като цяло делът на пазаруващите през интернет през 2019 г. е намалял, като експертите посочват като основна причина опасенията, свързани с плащанията или поверителността, както и възможността за злоупотреба с използването на данните от кредитни или дебитни карти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дъното е най-стабилно!
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На всичко сме на дъното, свикнали сме ... още едно дъно в нещо не е проблем.*** народ, смачкан от 500г робство са ни изминени гените. Оерфектно създадени и отгледани роби.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак на дъното... Ае стабилни сме...
4
0
 
8
 
! Отговори
шматка преди 4 години
До до шматкаНе е важно какво пазаруваш а начина по който го правиш.Колкото до китайските бок..ци че кой пазарува друго.Купуваш маркова стока а тя сделана в Китай.Проблема с ползването на инт.при нас е че имаме застаряващо население а по принцип възрастните са по невъзприемчиви към нови технологии.Както се казва Всяко нещо с времето си
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като качество интернета ни е в космоса. Пробвах френския там- ами гола вода е- бавен и се точи... Което тук си е добре си е добре. Тук, който трябва да ползва интернет го ползва, а другите от гетата няма и защо да го ползват, но това е социален проблем вече...
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По всички позитиви сме на последно място, но за сметка на това сме първи по негативите!Да благодарим на бащицата, да се свети името МУ!
1
1
 
12
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Значи изпреварваме Рум.Люкс.Вб.Италия но сме на дъното.Как да го разбирам