Пробив! Учени откриха антитела за коронавируса

Еврокомисията препоръча да не се пътува до Китай
13
Пробив! Учени откриха антитела за коронавируса
Снимка: БГНЕС

Китайските молекулярни биолози са установили, че едно от антителата, открито по време на епидемията от атипичната пневмония от 2003 година, може да неутрализира новия вирус 2019-nCoV.

Той предизвика сегашните огнища на пневмония в Китай и редица други страни. Антитялото CR3022, неутрализиращо вируса на ТОРС, много активно се присъединява и към 2019-nCoV. Забележителното в случая е това, че много по-мощни антитела, като m396 и CR3014 не реагирали на вируса, пише "Монитор".

Още по темата

Това говори за уникалната структура на белтъка, с помощта на който новият патоген заразява клетките на човека.

Това откритие според учени от Института по вирусология в град Ухан и от университета Фудан в Шанхай дава основателни надежди. Веществото CR3022 в комбинация с други антитела, способни да се съединяват с новия коронавирус, ще позволи достатъчно бързо да бъдат създадени първите ефикасни средства за лечението на тази форма на пневмония и за потушаването на епидемията.

В статията се казва, че CR3022 има потенциал да неутрализира коронавируса сам или в комбинация с други агенти.
Междувременно Еврокомисията препоръча да не се пътува до Китай, ако не е напълно необходимо.

Китайският президент Си Цзинпин заяви днес, че предотвратяването и възпирането на разпространението на новия коронавирус си остава комплексна и неотменима задача, предаде Ройтерс. 132 души са починали от новия вирус, а близо 6000 са се заразили, по последни данни на китайските власти.

Същевременно стотици хиляди хора в Южна Корея, Малайзия и Франция се подписаха под онлайн петиции за забрана на китайски пътници да влизат в техните страни, предаде ДПА.

В Южна Корея под петицията са се подписали 578 000 души. Тя беше качена в сайта на президентството миналата седмица и в нея се призовава за временна забрана на достъпа на китайци до страната, за да се попречи на разпространението на коронавируса. Южна Корея планира да евакуира 700 свои граждани от китайския град Ухан.

В Малайзия под сходна петиция са се подписали 400 000 души. В документа китайците са набедени, че водят нехигиеничен начин на живот, който е предизвикал разпространението на болестта. Малайзия регистрира 7 случаи на зараза с коронавируса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: Китайкоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Язък.
9
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Велик Китайвеликата ти каманистическа**** изтърва вируса стабилно и сигурно. Междувременно стабилно лъже за бр. заболели и умрели. Така са възпитани от мама им раша, лъжи до последно и дезинформация на кг.
8
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китайците пуснаха вируса, сега ще ни продадат и ваксини за него....
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пуснете го малко в Индия, Бангладеш, Сомалия, Еритрея и подобни кoчини да се позабавлява вирусчето. Че там прекалено много ядрени физици, доктори, микробиолози се навъдиха, та да ги поразреди.
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 111 милиона бил въпросният Ухан.Не е като ваше село.
5
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази сутрин се появи туристиеско филмче от пазара в Ухан.Директно от земята се продават купчини одрани плъхове.До тях пак на земята - купчини патици.До тях - заклани кучета за продан.По нататък - клетки и в тях затворени живи кучета.
4
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е конспирация на американците, защо няма американски граждани, заразени, или американски медии да раздухват новината? Ами защото американците имат ваксина и тайно я инжектират на случайно инфектираните. Някой да е поръчвал нещо от Китай скоро? Това е и отговор на въпроса Защо?
3
13
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Построиха болницата за няма и една седмица... Уникални са китайците, ще се сравят с вируса.
2
16
 
53
 
! Отговори
Велик Китай преди 4 години
Китай е велика държава и правят всичко възможно да намерят лекарство, ако се беше появил вируса в друга държава, нямаше да се вземат толкова мащабни мерки и да се действа бързо, а във България, Бойко щеше да потули случая и да мрем, като пилци.
1
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на тези учени! А Еврокомисията да не се ослушва, а да въведе директно това, което отдавна направиха руснаците - временна забрана за полети и пътувания от и до Китай.