Лондон иска споразумение с ЕС по модела на СЕТА с Канада

Борис Джонсън е потвърдил желанието на правителството
31 яну 2020 18:00,
31
Лондон иска споразумение с ЕС по модела на СЕТА с Канада
Снимка: БГНЕС

Британското правителство настоява за подписването на търговско споразумение с Европейския съюз след Brexit, което да използва модела на договора между Канада и Общноста, предава Reuters.

Говорител на Борис Джонсън потвърди това, попитан от ветник The Times дали правителството в Лондон би желало такова споразумение, подобно на това, което главният преговарящ на Брюксел Мишел Барние изготви през 2016 г. с кандаското правителство.

Още по темата
Става дума за "Цялостното икономическо и търговско споразумение", подписано с Канада по-рано, което елиминира огромна част от вносните мита между Брюксел и Отава. 

Всеобхватното икономическо и търговско споразумение e между Канада, от една страна, и Европейския съюз и неговите държави членки, от друга. То е подписано на 30 октомври 2016 г. в Брюксел.

В по-голямата си част споразумението вече се прилага временно от 21 септември 2017 г., освен разпоредбите, свързани със защита на инвестициите, уреждането на спорове между инвеститор и държава, и разпоредби по отношение на защитата на интелектуалната собственост, заетостта и опазването на околната среда, които попадат под национална компетентност на държавите от ЕС.

Канада е 12-ият по големина търговски партньор на ЕС с 60 милиарда евро годишен стоков оборот и 30 млрд в областта на услугите. Канадските инвестиции в ЕС се изчисляват на 120 млрд евро.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
2
 
! Отговори
До 26 преди 4 години
Еми нормално, същата история бе и с СССР. Но тъй ще е. Със стари к*рви нов бардак не се прави.
26
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 25 на САЩ и честито вече сте американска колония.Пазара ви със сета е продаден и е техен, с държавата ви има аметикански бази и сте зависими вече за боеприпаси обучение и техника от тях тъй че и армията ви е тяхна дължите им един куп пари по договори за пет хилядолетия напред а премиера ви е през ден на сводка в белия дом за да получи заповеди и се държи като колониален губернатор.Просто чудно.Да ви е честито това.Гешев радост ***.
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 24 двама такива казват се ББ и Далавери Мъдьонов по известен като големия тиквен со.л та.шак.Тия две заседания тия двамата прибутаха на скрити заседания тоя договор тъй че да знаете от утре в България може да се внасят всякакви американски развалени меса гмота и сие *** на преференциални цени а ако ви хрумне да спорите по договор какадските корпорации имат повече права от вас и трябва да им платите по едно солено обезщетение за всичко спряно.Шкембака пък ни продаде и без това жалката армия
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 23 с който буквално си сваляш всички бариери губиш си 80 процента от правата за регулации и си порадваш вътрешния пазар на Канада или по-точно на САЩ чрез Канада.Защото основните точки на договора са в защита на канадските корпорации а те масово са американски корпорации регистрирани в Канада.Подобен договор на ЕС с Англия е същото като Англия да окупира икономически ЕС и да го направи своя колония.Ей за това и го искат.Дано да няма накой достатъчно т.ъп че да го направи.В България имаше
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Момент *** то Англия ли излиза бе? Аз пък като знам там какво е доминантното население реших че индокитай излиза и викам бе те кога бяха в ЕС от кога ЕС приема азиатски държави че и да излизат тръгнаха.Спрете с тоя брекзит бе първо на всички им писна от него второ Англия не е била никога пълноправен член на ЕС беше със специален договор тоест как може някой дето принципно не в ЕС да излезе от ЕС а за споразумението.Някой от вас чел ли е сета щото си личи че не.Това е буквално колониален договор с
22
1
 
5
 
! Отговори
До 10 преди 4 години
Ами то и сега е пълно с индийци и Пакистанци. Единствената причина да им дават лесно гражданство е да не е фрапираща бройката. Защото официално тук има 1 500 000 ама само защото 4 000 000 имат английско гражданство.
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Хохохо"Само им трябват една две години да наберат скорост"Затова ли още отсега напират за споразумения с ЕС, щото ЕС ги "спираше" да набират скорост?
20
0
 
15
 
! Отговори
БФС преди 4 години
Сега Англия и Уелс няма ли да ги извадят от европейското по футбол, като Югославия едно време, за да могат бг юнаците най-после да се класират някъде и да се изложат на по-високо ниво.
19
0
 
11
 
! Отговори
ХХХ преди 4 години
Визи ,мита вън от ЕС !!! Искат да искат от Тръмп !!!
18
0
 
17
 
! Отговори
Занещ преди 4 години
Проблема е, че сделката с Канада е само за стоки, а не и за услуги.Тук не влизат храни. Икономиката на Великобритания се състои от над 70 % услуги, част от които финансови и свързани с ЕС.
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ем вънка ама като вътре еееее
16
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Da si vzemat angliiskia ezik i finish. Makedonskiat ezik stava veche oficialen ezik v ep i eu...au...
15
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Nujno e vreme da pomislim....dali canada mrazi europeiskia souz tolkova, kolkoto velikobritania mrazi europeskia souz i europeskoto pravo na frenskata gilotinka, italianskata klada, germanskia oktoberfest?!
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми то Япония е съизмерима страна с Британия , ама са почти два пъти по-големи по БВП.
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чекай, бе, сър!Току що излезе о т ЕС и вече си "искаш"!?Аааа...., ни мой тъй, бе!!!!Сега известно време шъ я караш на "сомотек" пък после шъ видим в каква "позиция" шъ въ "облажат"!
12
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До този момент след вотът за БРЕКСИТ Великобритания е загубила повече пари отколкото е внесла за 40 години в ЕС като членски вност 200 милиарда паунда.
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕС трябва да процедира към Британия като развита, но малка държава, Канада поне имат природни ресурси.
10
0
 
16
 
! Отговори
До 8 преди 4 години
До 1-2 години, Великобритания ще се напълни с индийци. Щото сега трябва да подписват нов договор с Индия. А едно от изискванията на индийският премиер бе, да се направи възможно най-лесно емигрирането на индийци към острова. А сега ще има още един референдум за излизане на Шотландия. Това не е никаква победа.
9
2
 
14
 
! Отговори
6 преди 4 години
Излизате много нахакани ,ама ще се върнете нааакани !
8
17
 
8
 
! Отговори
Хохохо преди 4 години
Абе какво стана, нали Брекзит никога нямаше да се случи? Къде са тези пре-мъдри глави, дето не спираха да плещят как това било само театър? След няколко часа Брекзит ще е факт. По-нататък ще се срине и другия мит и пре-мъдро предсказание - как Англия ще я закъса финансово без ЕС. Аз пък пак казвам, англичаните ще дръпнат напред, след като излязат от евро-гейския съюз, трябват им само 1-2 години да наберат скорост.