Мишел: Да направим така, че хората да обичат Европа повече

ЕС влиза в нов исторически етап по-единен, заяви Сасоли
31 яну 2020 14:42, Елка Василева
25
Мишел: Да направим така, че хората да обичат Европа повече
Урсула фон дер Лайен, Давид Сасоли и Шарл Мишел. Снимка: БГНЕС

Трябва да направим така, че хората да обичат Европа повече. Това заяви председателят на Европейския съвет Шарл Мишел по повод предстоящото след часове оттегляне на Великобритания от ЕС.

Занапред трябва да взимаме предвид много повече очакванията на гражданите на ЕС, европейските идеи и стремежи трябва да бъдат по-ясно изразявани, добави той.

По неговите думи ЕС отваря със смесени чувства нова страница и следва да започне да работи повече за гражданите.

Още по темата

Мишел предупреди, че колкото повече Великобритания се отдалечава от европейските изисквания, толкова по-ограничен достъп ще има до единния пазар.

Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли посочи, че ЕС влиза в нов исторически етап много по-единен. Въпросът е защо толкова много хора искат да разрушат ЕС, включително в държавите от Общността. Има сили, които искат да разбият ЕС, защото се плашат от света на правилата, допълни той. По неговите думи гражданското общество трябва да бъде в центъра на европейските усилия.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че ЕС губи прагматична държава, стъпила на земята. Тя добави, че в следващите дни ЕК ще представи предложението за насоки в преговорите с Лондон за бъдещите отношения.

Искаме бъдещите отношения да бъдат възможно най-добри, но никога няма да бъдат такива, каквито бяха досега, поясни Фон дер Лайен.

На събитието в ЕП в Брюксел за отбелязване на раздялата с Великобритания не присъстваха британски официални представители, предаде БТА.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Години наред с*ахте и накарахте хората да се отдръпнат от европейската идея, направихте една огромна бюрократична машина, работихте за корпорациите вместо за хората, нямахте и все още нямате ясна визия за бъдещето, външна политика и сигурност....няма да ги коментирам изобщо. И сега се сетихте да карате хората да обичат Европа. Коя Европа, вашата или нашата? Затова и се радвам,че англичаните излязоха.Живея в Англия и се радвам.Хората ви вярваха....вече не.
23
1
 
4
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
Ние,европейците,Европа си я обичаме.Това което мразим и не можем да търпим са нейните политици,чиновници и институции с налаганите от тях догми и норми,които в голямата си част са извън границите на нормалното и естественото.
22
0
 
7
 
! Отговори
6 преди 4 години
Как да я обичаме тази Европа като с нищо не ни помогна да се приближим поне до нея технологически , а ни взе децата , превърна ни в пазар на нискокачествени стоки , праща ни *** ...!И ако продължава така , центробежните сили в ЕС ще се засилят !
21
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре, че е ЕС, иначе нашите първенци щяха да ни харижат на владимир владимирович
20
0
 
7
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Когато правата ти са потъпкани в полза на заселници от друг континент няма как да обичаш ЕС. Потъпкват семейните и християнски ценности. Нула уважение брюкселски господа.
19
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Европейският съюз ще пребъде, защото е доброволно обединение на свободни държави. Това да не ви е Евразийският съюз ,който се оказа мъртвороден.Друг е въпросът, че ЕС е икономически гигант и военно и политическо джудже. Не се ли въведе строг режим на дисциплиниране и санкции за разни местни диктаторчета-ще страда много.
18
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Европа никога не е била слаба от сега, това е големия успех който постигна тази шайка хипи-гей-либерасти.
17
1
 
11
 
! Отговори
УМЕН преди 4 години
Мишел: Да направим "така, че хората да обичат Европа повече"Ще я заобичат, ама само ако си смените местата с хората.
16
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Армия от *** които храниме.
15
2
 
15
 
! Отговори
маркиз дьо саП преди 4 години
ЕС отварял нова страница със смесени чувства... Смесени чувства има тогава, когато тъщата ти пада от 5-я етаж, върху новата ти кола!
14
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мишел: Да направим така, че хората да обичат Европа повече. Като вдигнем цените на всичко за да водят здравословен живот. Какво е това тъпкане и возене в коли. Като им вдигнем възраста за пенсиониране на 90 години за да са край младите и да не се чустват отхвърлени. Да им приберем спестяванията за да не мислат цял живот кога ще се обезценят. Да си повишим заплатите за да спечелим повече пари пърдом любовта на хората.Да исипем всичките си *** в България. Ето такъв европейски рай ще съсдадм
13
14
 
1
 
! Отговори
К6 преди 4 години
Жалко за UK, няма да могат да се справят сами с климатичните проблеми а те са ужасно уязвими, когато нивото на океана започва да се вдига ще разберат че сами не могат да се оправят / жалко , за индийците и африканците е много добра новина , но също така рефлектира и за нас, поне ще прииждат тука много по малко
12
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Британия я чака бляскаво бъдеще с всичките й пакистанци,индийци и нигерийци.
11
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Обединени Европейски Емирства" ще стане новото име на Европа.
10
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От Африка и Азия обичат Европа. Европа не пуска обичащите я да влязат.
9
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обединена Европа може да бъде единна и обичана само и изцяло под егидата ба нов ТРЕТИ РАЙХ с връщане на НЮРНБЕРСКИТЕ закони и съд и присъда за всички предали като -Меркел,макарон,Шулц,юнкер и всяка подобна и.змет генетична чрез евтаназия. Само чрез националдоцислизъм европейците отново могат да почувстват обич, вяра и сигурност в ЕС
8
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак жонглиране с думи, хората обичат Европа, но мразят брюкселските лентяи които на практика работят срещу европейците като освен всичко друго наводниха територията с брадатите инДженери и лекари.
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интриганти.
6
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕС хахахаПо единни ХАХАХАХАХАХ! (джендъ.рили)Махнете ВСЧИКИ МИГРАНТИ ОТ БЛИЗКИЯ ИЗТОК ПО ПОКАНА НА БАБА МЕРКЕЛ И ЩЕ СТАНЕ ЕДИНЕН СЪЮЗ ПАК
5
4
 
13
 
! Отговори
Националсоциалист преди 4 години
Еврокомунистите са заченати в грях. Няма как да накараш европейските нации да тр обичат когато си отворим вратите за четната луга от Африка, за араби и насекоми от Пакистан , когато толерираш африканската престъпност върху брлуя човек у мачкаш собствената си Бяла раса. ЕСССР е еврейски ционистки съюз. Единствената обич може да дойде когато Европа се превърне в ТРЕТИЯ РАЙХ с изцяло националсоциалистически закони и се върнат изцяло НЮРНБЕРСКИТЕ ЗАКОНИ от 1937