Нямаме причини за безпокойство за влизането в еврозоната

От 2013 г. насам икономиката върви нагоре
31 яну 2020 22:22,
47

НС прие решение, с което дава мандат на финансовия министър Владислав Горанов да преговаря влизането на България в Eврозоната с фиксиран курс лев - евро. "За“ гласуваха 140 депутати, "против“ бяха 2-ма, а общо 66 се въздържаха.

"Наскоро прибалтийски държави влязоха с фиксираните си курсове, това е само възможност от цялата пороцедура, която е конфиденциална", посочи председателят на Българския форум на бизнес лидерите Левон Хампарцумян за "Денят ON AIR".

Още по темата

"Не мисля, че има причина за каквото и да е безпокойство. Българската икономика от 2013 г. върви нагоре, тоест 7 г. растеж. Опозицията намира трудно неща, с които да се заяжда. Всичко щеше да протече много по-добре, ако беше обяснено предварително", коментира той.

По думите му детайлите около присъединяването остават зад завесите.

Финансовите регулатори по принцип имали сдържана комуникационна политика, защото нещата не винаги били разбираеми за широката публика, а същевременно това е чувствителна сфера.

 "Не мисля, че има паника, процесът по присъединяване е по-важен от крайната цел. Еврозоната е стабилна, доларът обаче е много по-доминиращ. Наш основен приоритет трябва да е образованието, за да сме по-успешни в бъдещия свят", посочи още той.

"Тези неща не са за референдум. Цените в последните години си вървят нагоре и така или иначе - понякога повече, понякога по-малко. Фиксираният курс отдавна ни е направил спокойни за левовете в джобовете ни", подчерта Хампарцумян за Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 4 години
Пуснаха "балона за еврото ", за да се отклони вниманието на хората от безводието , *** , мръсния въздух , ниските доходи , нарастващите цени !
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо е този зор за еврозоната ?" Тъмни сили " искат пак да спечелят от бедните , като им обесценят влоговете !
38
1
 
0
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Революционна ситуация ще се появи след Голяма Депресия, Голяма Война, Голям Катаклизъм. Затова сме свидетели на Мънички войни водени от малки, наемни армийки, да няма въоръжени маси млади хора. Проблемът е че маничките войни губят много време. Затова се пускат в обръщение всякакви съпътстващи програми за масово опростачване.
37
1
 
0
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Така постепенно, най-големи собственици на реални активи придобити срещу хартийки ще са ЕЦБ и Банките. Следователно, не Ленин, а Маркс ще се окаже прав за това, че Капитализмът ще се срине в най-развитите общества. За пример в САЩ най-големият собственик на недвижимости е ФЕД. При такава концентрация има само една мъничка крачка до комунизма. Нарича се Национализация на ЦБ и Банките. И това няма как да не стане. Просто няма накъде повече. Всичко са опоскали, но липсва Революционна Ситуация.
36
0
 
2
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
До последнияНе е вярно. Еврозоната не може да затъне в дългове защото на 2 години печата нови 1000 милиарда за различни програми (без покритие). Тях ги дава на определени банки по програми и на правителства срещу облигации. Банките ги раздават по усмотрение срещу залог РЕАЛНИ АКТИВИ. Правителствата ги раздават на партийния актив, но един ден ще трябва да платят облигациите. Реално Фалират правителствата. По точно не фалират, защото прокуратурата спи, а задължават внуците ни да изплащат.
35
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
еврозоната стабилно е затънала в дългове т.е. при криза няма резерви.
34
2
 
7
 
! Отговори
даа преди 4 години
някой били ми казал какъв финансист точно е химика Думперцумян че дава акъли ?!?! а селският бек Горанов къв финансист е ?!!? МИ НИКЪВ ! ЗА тва БГ си отива !
33
3
 
5
 
! Отговори
бг преди 4 години
ама народа с бездействието си тва си е заслужил ! от тва народ не става .....пасмина ,завистлива , долна и злобна пасмина
32
3
 
14
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 4 години
причини за безпокойство няма...просто народа ще обеднее още повече...
31
3
 
7
 
! Отговори
бг смешки преди 4 години
неграмотни и невежи хора са блъгарите ! еврозоната разсипа 2/3 ти от Европа и то къде по-силни иконмики от нашата на българите прости , алчни и нагли се бутат където не им е работата хич ...ше си го получат ! шото са прости като *** .... БЪлгария в никакъв не трябва да влиза в Еврозоната ! тва означава смъртна присъда за БГ ....със селски финансист като Горанов и селски политици като ББ които са НЕКАДЪРНИ и неграмотни толкова ! хората са казали *** народ -слаба държава
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
днес всеки нашенец все още може да прави с парите си, каквото пожелае! Може да ги обръща в каквато си поиска валута, може да ги хвърля от прозорци и балкони, в кофи за ***, може да си купува картончета за търкане!
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До фактняма какво да се смята, Великобритания винаги използва паунда - английската лира!
28
2
 
6
 
! Отговори
факт преди 4 години
Великобритания вече излезе след 47 години в ЕС, ние още не сме влезли.... смятай......
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Sega v rbg edin bg referendum za stopirane na bg koncesiite i gratis iznos na bg prirodni resursi za kolonizatorski miliarderi...
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ОК,излизаме от ЕС и какво следва ? 5ма български олигарси си разпределят енергетика,транспорт,комуникации,туризъм,медии.Гласува се законът за лобизъм ( който почти беше гласуван по предложение на Луканов,но го убиха) т.е тези олигарси на практика ще управляват България.Никакви регулатори,никакви ограничения за тях.Не,мерси !
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ot utre 1 E = 0,12 BGN... :-)
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Aideee...goliam euro zvezdopad idva...
23
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каквито и да ги редят, аз доверие им нямам.
22
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плевнята за увеличението на Румънските доходи беше казал,могат да ги увеличат защото нямат фиксирана валута.Сега след като и ние няма да имаме фиксирана валута ако толкова милеят за народа да увеличат първо доходите.
21
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като видяха хората пред Парламента много се забързаха със закона,а не са ни приели и в чакалнята,да не получим гол за благодарност от десет годишното им управление в последната минута.