Великобритания готви нова схема за емиграция през 2021 г.

Тя ще засегне сезонната работа и обучението в страната
31 яну 2020 09:51,
3
Великобритания готви нова схема за емиграция през 2021 г.
Снимка: БГНЕС

"Искаме да напуснем ЕС достойно. Нито ще празнуваме, нито ще оплакваме, а гледаме с позитивен поглед напред в бъдещето", каза пред bTV посланикът на Великобритания у нас Ема Хопкинс часове преди Brexit. 140 000 български граждани са подали молба за статут на уседналост, информира тя.

Още по темата
"От 1 януари 2021 г. ще въведем нова схема за емиграция. Това са правилата, които ще се отнасят за онези, които искат по-дългосрочно да работят или учат в Обединеното кралство. Възможно е тази схема да обхване и сезонната работа. Ако искате обаче да посетите Великобритания за срок, по-малък от 90 дни, или просто на посещение, ще можете да направите това без виза"“, поясни Ема Хопкинс.

Сценарий "Блудният син"? Кралството може и да се върне в ЕС... След 10 г.

До края на тази година българите имат възможността да се заселят в Обединеното кралство и да останат там дългосрочно.

Около 6000 български студенти учат на Острова. До края на 2020 г. всеки може да започне обучение там при същите условия, такси и достъп до студентски заеми. В следващите месеци ще бъде обявен какъв ще е режимът за периода след 2020-а.

"Възможно е да има промяна. Британските университет обаче биха искали да се запази преференциалният достъп за европейски граждани, така че това ще бъде обект на преговори", обясни посланикът на Великобритания у нас.

Тази седмица се поставя началото на нова кампания във връзка с търговията с 13 страни извън ЕС.

"Много сме развълнувани от възможността да укрепим контактите си с някои страни, с които имаме исторически силни връзки. Ще сме активни в международен план. Ще укрепим и своята дипломатическа служба", каза още Ема Хопкинс.

"Няма да седим около една маса с ЕС, но това не значи, че няма да си говорим. Това ни дава възможност да работим по по-различен начин. В голяма степен всичко, което правим, ще остане непроменено, защото споделяме едни и същи ценности", допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 2Готви схеми да доизгони белите......"Бял българин" е като да търсиш порода хъски в Африка! Но определено ще гонят милиционерите от източна европа.
2
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Готви схеми да доизгони белите
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Англия може и да се погрижи повече за старите си колонии и да разшири сферите си от крепители. Непременно (ще) има и олигарси отвън в нейна помощ. Парите са на безвизов режим. Плюс много мулета.Ехоооо, ехоооо, безкрайна шир и длъж! И ний вървим (3)ната-атък.И няма край,и няма край, и няма край!