ЕС и Великобритания ще водят ожесточена битка

Ще има твърд Brexit, категоричен е политологът Жулиета Пенева
4 фев 2020 11:24,
9
ЕС и Великобритания ще водят ожесточена битка
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

"Ще видим ожесточена битка на трудни преговори между Великобритания и Европейския съюз. Няма много време за действия. Ако погледнем данните, Европа е в малко по-силна позиция, защото Великобритания изнася повече стоки, отколкото Европа в кралството. Великобритания не е страна, с която да се преговаря по небрежен начин", каза Жулиета Пенева от Фондация "Силна Европа", в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата

Според нея Борис Джонсън е показал, че е смел политик, обещавайки, че няма да има удължаване на прехода.

Вчера британският премиер Борис Джонсън изнесе първата си реч след излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз, като посочи, че това вече е стара история. Джонсън каза, че Обединеното кралство няма да прави "нелоялна конкуренция" на ЕС, както се опасява Брюксел след Brexit. В същото време той отхвърли всякакво съобразяване с европейските правила като "цена за свободна търговия". Джонсън допълва, че не вижда никаква нужда Лондон да се обвързва със споразумение с ЕС.

Ще има твърд Brexit, смята Жулиета Пенева. Според нея Борис Джонсън и Доналд Тръмп имат големи прилики.

"Ако Великобритания излезе с добра сделка, много страни биха се запитали защо да спазват правилата", категорична е Пенева.

Цялото интервю вижте по Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
Велика Франция преди 4 години
Големи комплексари са, така е. Във Франция, Англия е известна като първата френска колония, завладява през 1066г. Уилям Завоевателя е бил васал на Френския крал. По-късно по време на Стогодишната война са бити и изритани завинаги от континентална Европа. Франция ги прецаква и помага на САЩ да се освободят и евентуално да загубят контрол над Северна Америка. По времето на Наполеон са кършели пръсти и са се криели на островчето си, също както през ВСВ. Общо взето - мишки. Vive la France!
8
1
 
2
 
! Отговори
ТесенАнглийскиЪз преди 4 години
Аз например не мога да се сетя за нещо британско, което особено ще липсва, ако изчезне от живота на европееца.Не съм сигурен, че англичаните биха били щастливи, ако се лишат от кякои европейски стоки и услуги. Много по-зависими са и в много по-слаба позиция за преговори.Няма как да се случат едновременно 2-те неща: Англичаните да са щастливи от брекзит след 5 год. и ЕС да продължи да съществува след 10 г. в пълен състав.
7
0
 
7
 
! Отговори
Deutschland преди 4 години
Естествено че са бивша империя. Едно малко и незначително островче пред разпад при това. Озлобено и комплексирано народче, прекалено много голяма омраза таят спрямо Франция и Германия защото таблоидите им в продължение на години плюха по тях, плюят и по България, Румъния.. Каква жалка oтрепка трябва да бъдеш за да си готов да станеш 51 щат на сащ само и само да разпаднеш ЕС и да видиш европейските народи да страдат. ЕС е най-великия проект и никога няма да разбера или да подкрепя англодeбилите.
6
0
 
5
 
! Отговори
Deutschland преди 4 години
И като има твърд Брекзит най-губещи ще бъдат точно британците. Досега са загубили над 250 милиарда долара от Брекзит. Много повече от парите които даваха за ЕС и заради които ревяха. Пудели, абсолютни пионки на сащисаните. Честит ви васалитет, гмо и хлорирани пилета. Всички изисквания на сащ ще изпълните иначе лошо! Сащисаните ще ви пържат на бавен огън. Хо хо хо
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами имперско излизане си е! Където е текло, пак ще тече. Великобритания била бивша империя? Нема такова нещо като бивша!
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво е това излизане от Европа, като искат да държат сигурността , безмитна търговия и неспазване на европейските закони.Това повече прилича желание за колонизиране, а не на напускане.
3
1
 
0
 
! Отговори
123 преди 4 години
Великобритания сега ще може да изнася за Русия при по-добри условия.
2
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
""Ако Великобритания излезе с добра сделка, много страни биха се запитали защо да спазват правилата", категорична е Пенева.===Много добър коментар. Следващият въпрос, който членките биха си задали е "Защо изобщо да бъдем в ЕС?" Оттам нататък всичко тръгва надолу.
1
2
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Брекзит?!? А ся вземи тея мита, визи и др. :)))))))))))))))))))))