100 000 българи на Острова не са подавали молба за статут

Няма точна статистика за броя на българите в Обединеното Кралство
9 фев 2020 20:33,
31

„Около 100 000 български граждани във Великобритания до този момент не са подали молби за статут,“ каза в предаването „Брюксел 1“Нишан Джингозян, основател на Българския център за социална интеграция и култура и служител в кметство Брент в Лондон.

„Няма точна статистика колко български гаждани живеят във Великобритания, но по наши изчисления са около 250 000,“ обясни в разговор с водещата Милена Милотинова Нишан Джингозян.

Още по темата

От тях около 140 000 са подали документи да получат статут на уседналост  след Брекзит, но малко над 100 000 не са го направили. Немалка част от тези 100 хиляди са от малцинствени общности в България, които нямат дигитални умения, работят нискоквалифициран труд, а немалка част от тях и не знаят английски.

Някои от тези семейства нямат договори за наем, нито трудови договори, защото са в сивата икономика – предимно в сферата на почистването.

Ако се върнат в България, тези семейства биха имали проблеми с интеграцията, защото децата им говорят английски в училище, ромски или турски в къщи, и не знаят български, обясни Джингозян.

Целия разговор с Нишан Джингозян вижте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак ли с тия ще ни занимавате?? Те само в БГ ли имат прво да нямат никакви задължения? Организирайте им ромско НПО, и да ходят на протести пред английския парламент. После им дайте паспорти, нека станат поданици на Кралицата. После на кораби, самолети и каквото и да е, и директно в Индия. Хем ще са си в Обединеното кралство, хем ще си се върнат в прародината откъдето призхождат.
18
3
 
14
 
! Отговори
Интеграция преди 4 години
Явно и в Англия нещо куца в интегрирането на "малцинствените групи"! :Д
17
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бат Бойко сключи ли някакво споразумение с Англия за българите в Англия и англичаните в България?
16
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами ако нямат информация,че трябва да подават документи,те може и да не подават такива.
15
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво, брекзита си върши работата. Ще прочистят острова от неграмотни, скатавки на помощи и такива които бачкат в сивата икономика. Живея в Англия, плащам си данъците и изкарвам доста добри пари. Заради такива прашляни имаме лошо име на запад. Получаването на статут отнема около 3-4 дена, а изискванията са единствено снимка, паспорт и национален осигурителен номер.
14
0
 
14
 
! Отговори
пояснение преди 4 години
не че родителите на тези деца знаят да говорят и пишат правилен български!
13
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Помогнете им за да не се връщат. Мобилни консултанти с таблети. Какви са тези разсъждения, ще се върнат и ще имат проблем в училище. В Западна Европа хиляди деца прекрачват прага на училище без дума местен език. Ако се върнат няма да имат пари, няма и работа и ще се почне с кражби и измами. Училището му е проблема. Тъпотия.
12
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен - Правилно ли разбирам - англичаните си оставят за себе си българските лекари и специалисти и ни връщат ромите.Така каза премиерът Джонсън - всеки, който знае езика и се включва в икономиката на ЮК, е добре дошъл!
11
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано се върнат в България накуп, та да оправят демографията на Радев и да видиме как ще им намери работа !
10
8
 
5
 
! Отговори
Taliban преди 4 години
ИМА ЛИ РУСАЛКИ НА ТОЗИ ОСТРОВ ОСВЕН ДЯВОЛИ
9
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
250 хиляди български граждани в Великобритания. Примерно 100 хиляди от тях не са българи, но заради останалите 150 хиляди българи, България губи средно на месец по 5000 евро, което е 750 милиона на месец загуба за България.
8
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хелзинкският комитет да им помага за уседналост в Британия .
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Й
6
31
 
13
 
! Отговори
До номер 3 преди 4 години
Това е най-точният и смислов коментар, който простите хора няма как да разберат. Перфектно мислене. Германия е натциска държава. Много студени противни хора са. Аз съм щастлива от факта че Англия напусна германско европейският съюз. Живея в Англия, живяла съм и в Германия... Никъде по света не съм срещата такова високомерие, и толкова студени хора. Едно време по особено жесток начин колко съдби да погубили и вие ще им целувате краката на тези
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е имат нужда от ваксаджии все пак...и други слуги!
4
13
 
27
 
! Отговори
Въпросчо преди 4 години
Въпросният "българин" Нишан Джингозян , като какъв българин оглавява тази организация, агенция, служба, дирекция или някаква ......ия ! Докога разни идоти ще продължават да оглавяват тези .......ия ? И как тези Нишани Джингозяни-обезяни представляват българите ?????????????? Подигравате ли се , другари българи - обезяни ?
3
33
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Европейците в UK преди всичко трябва да бъдат проверявани дали не са немски агенти. В момента се води война между немските варвари и Англия. По време на война всичко е позволено. Немските пенсионери и лузъри отново ще загубят. ЕС се превърна в германски съюз на пенсионерите. Такъв съюз е по-добре да отиде в историята. Няма да уча грозен немски заради имперските амбиции на неонацистка Германия. "И с дявола бих се съюзил срещу Германия" - У. Чърчил.
2
4
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правилно ли разбирам - англичаните си оставят за себе си българските лекари и специалисти и ни връщат ромите.
1
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Ако се върнат в България". Съмнявам се, ще отидат в друга западна държава и ще си правят схемите там