Арестуваха почти всички пътни полицаи в Малта

Шефът им също участвал в схема, подаде оставка
13 фев 2020 11:25,
38
Арестуваха почти всички пътни полицаи в Малта
Снимка: БГНЕС

Повече от половината от пътните полицаи, включително техният ръководител, в малката островна държава Малта бяха арестувани заради подозрения за масови измами, след като властите са получили информация за престъпленията от анонимно писмо, пише американското издание New York Times.

Още по темата

Според властите 37 от всички 50 пътни полицаи в страната са били задържани по подозрение, че са си приписвали стотици часове извънреден труд, който не са изработили, в рамките на три години.

Малката държава се бори с проблемите с корупцията в последните години, която се простира от политическия до бизнес елита на Малта. Сред задържаните е и ръководителят на малтийската пътна полиция Валтер Спитери, който е подал оставката си, допълва Агенция "Фокус".

Част от полицаите са заподозрени и в използването на служебно гориво за личните си автомобили.

Според местните мотористи има забележимо по-малко пътни полицаи по улиците след масовите арести, въпреки че властите са поискали временно липсите на кадри да бъдат запълнени от бивши служители.

Според премиера на Малта Роберт Абела е добър знак факта, че полицията разследва своите колеги.

„Това потвърждава, че имаме функциониращи органи на реда. Ако тези разследвания доведат до съд, или до дисциплинарни действия, тогава това ще се потвърди“, каза той пред репортери.

Разследването срещу полицаите е започнало след като те са получили анонимен сигнал, който описва с детайли за това как полицаите получават пари за работа, която не вършат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По нашите земи, след анонимен сигнал нищо не се случва. А не би било зле да се обърне положението.Тука, за да подадеш сигнал срещу някого или нещо, трбва да си напишеш и майчиното мляко. Трите имена, точен адрес, ЕГН, телефонен номер, .........И ставаш мишена. Факт.
28
0
 
6
 
! Отговори
потъррпевшшшш-т преди 4 години
кат-о спат по сенките,ко прайм а,оня от тука мина и тоя прррррррр
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 30Значи е недостоен алчния и трябва да бъде НАКАЗАН! За корупция - бесилка!!!
26
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лъжата повторена 1000 пъти, става истина, малки, но много прости народецо.
25
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Недейте се радва, МВР е така сбъркана и порочна система, че като нищо корумпираните ще сложат белезници на колегите им, които не получават рушвети!Не се знае кой кого, не бъдете наивни!
24
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 30За тия пари - толкоз. Даже и това ви е много... Искате с трици да ловите маймуни, ми не разбрахте ли за толкова време, че не става?С 800 лева стартова заплатка в София, Варна, или Пловдив кой би се хванал? Или някой тотален некадърник, или някой, който е решил да прибира пари с корупция. И да го изгонят, тия 800 лева ще ги взима навсякъде, дори и на някоя бензиностанция. Ако заплатата му е 8000-9000 лева дали ще я рискува! Едва ли! Това дава държавата - това и получава!
23
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знаеш ли колко е заплатата на един уличен полицай?За 800лв нобелови лауреати ли очакваш да назначат?Ти се радвай, че още ги имаАко не миже да си върши работата, няма да е назначен. И хич не им се радвам, защото са продажници, не помагат, а га се съберете да си решаваме проблемите смао - Тоооогааааавааа на аристуат гадовете! Хич не им оука за чест и достойнство ...
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
60те други полицая са задържали 37 от 50те пътни полицая ... вайййй! Ша Ина война ми са струва
21
4
 
17
 
! Отговори
Мойше преди 4 години
Малта отказа да приеме лафяви афро кораби с мигранти на Френската организация Лекари без Граници които са явни трафиканти на хора и органи и веднага почнаха да ги демократизирват.
20
3
 
4
 
! Отговори
Джендърист преди 4 години
До Умисленне можеш да смяташ! Полицаите с полицейски правомощия в българия са 22000. Започвай да смяташ отново.
19
3
 
2
 
! Отговори
Един от село преди 4 години
До Умислен,много добре си пресметнал, и калкулатора също ти е верен. Но има други неверници, но мисля че сме безсилни.
18
11
 
11
 
! Отговори
Умислен преди 4 години
Опитах се да пресметна 434 400 население с 50 полицаи, значи по един на 8688 човека.Бг. 7 000 000 човека 47 000 полиция = 149 човека на един полицай ..........дали правилно ги сметнах?https://ime.bg/bg/articles/kolko-mnogo-sa-mnogo-policai/сводка към 2008 г.
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 2Много ме радват такива глупости. Наскоро чух, че цигарите лекували рак на белите дробове...Странно е как се намират винаги балъци да вярват на всяка опашата уйдурма.
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те и другата половина са били в кюпа, ама нали някой трябва да остнае да разследва, не може да раазследва и себе си и да си самоповдигне обвинение.
15
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямаме нужда от абсолютно никакви полицаи!Не и от такива, каквито ни "пазят" сега!Благодаря ви братя, ако можете да изчезнете в пъкъла!
14
0
 
25
 
! Отговори
ЗА КАТАДЖИИ преди 4 години
даже се дава рушвет за да станеш. Почти като за митничар. Само мизата е по-малка. То и на митничарите заплатата е мижава, ама има опашка от желащи. АЛЕКО го е казал преди 100 години за СОЛУНСКАТА МИТНИЦА
13
1
 
13
 
! Отговори
Driver преди 4 години
До АнонименНе са глупости, а истината. Някои сигурно се свиват, аз не, защото си изкарвам хляба зад волана.
12
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До DriverЗа това ни бива - да пишем глупости по форумите , а като видим катаджии на пътя се свиваме зад волана страхливо
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С тези отворени граници в ЕС малко са придобили от хитрините на нашенските си колеги. Хубавото там е, че явно се върши работа срещу корупцията, иначе ако беше тук щяха по колегиално да ги пуснат
10
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние като общество не можем да накараме нашите полицаи да си слагат коланите в патрулките / за какво говорим / Отгоре на всичко сме освободили катаджиите от това задължение Предполагам заради гумените им глави