САЩ вдигат митата с 15% за самолети, внасяни от ЕС

Търговските отношения не са особено добри
15 фев 2020 09:30, Петя Славова
74
САЩ вдигат митата с 15% за самолети, внасяни от ЕС
Снимка: pexels.com

САЩ вдигат митата на внасяните от ЕС самолети и други летателни средства от 10% до 15%, пише в съобщение на търговския представител на САЩ. Повишаването е валидно от 18 март, предава БГНЕС.

В момента търговските отношения между САЩ и ЕС не са особено добри. САЩ наложиха през първата половина на 2018 г. мита върху вноса на стоманената и алуминиева продукция - 25% и 10% съответно. ЕС въведе ответни мита.

Световната търговска организация отсъди като незаконно субсидирането на "Еърбъс" от държави в ЕС, което ощетява американския концерн "Боинг". Тогава ЕС съобщи, че е изпълнил решението на организацията по този спор, премахвайки оставащите субсидии или предприемайки стъпки за отстраняване на негативното им влияние. Но САЩ не се съгласиха, затова ЕС подаде иск за създаването на панел от арбитри за изясняване на този въпрос.

През октомври 2019 г. Световната търговска организация разреши на САЩ да въведе мита спрямо годишния вноса от ЕС в обем на $7,5 млрд. Това решение бе част от делото за държавната подкрепа за авиостроителния концерн "Еърбъс". Отговорът на Еврокомисията бе, че ще представи контрамерки срешщу американска продукция.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още по темата: митаСАЩсамолетиес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
3
 
2
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
43 Бедността в африка иде не от измислиците на дрогата Грета, а от МЪРЗЕЛА И НИСКОТО IQ на черните!Моето уважение към Вас, но изолацията и вдигането на стени, не е най - разумното решение на световните проблеми. Глобалното, развитието на света като едно цяло, е в основата на просперитета и благоденствието му!
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
43 Бедността в африка иде не от измислиците на дрогата Грета, а от МЪРЗЕЛА И НИСКОТО IQ на черните! Тия същите тръгват на милионни мъжки тумби за ЕС не щото се " изпекли" в африка, а защото бяла ( все още) европа ги посреща като черни божества, оставя ги да безчинстват в тихата и някога спокойна З. Европа и храни с милиарди Евро " социални"! Не на последно място е и факта че черния само тука може да хване ( буквално) бела женска и да прави с нея квото си иска!
42
0
 
0
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
просто сега идва ред на друг един партньор ( съюзник) печелещ на гърба на САЩ и внасящ газ от противника русия!Е браво щом САЩ прави така с партньорите си то тогава на тях враг не им трябва. Вие сте по-заблудени от алкашите и е очевидно, че никой не печели от гърба на САЩ, а "ръцете на нepeза" са му в.... джобовете. От позицията на силният Тръмпела използва целият свят с изключение на Русия, защото с *** ....в едно гърне.
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп е много подреден човек и кара нещата да се случват подред на номерата! След като 2 г одини щави китай с мита за стотици милиарди $, Пекин заби главата в прахта и подписа " първата фаза" но митата ОСТАНАХА! просто сега идва ред на друг един партньор ( съюзник) печелещ на гърба на САЩ и внасящ газ от противника русия! Това положение е леееко ненормално, и трябва да се фиксира!
40
3
 
1
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Толкова прости в Ес че нямам думи. 25 %от целия бюджет да е за борба с климата , а не борба със беддността.Бедността, идва и от (най вече) от климатичните промени. В Африка ще се изпекат, а пък тук ще останем гладни. На друго място ще има бури и порои... Честит ви Тръмпон и нов световен ред! Който е в ЕС ще се спаси, е не всички! :D
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само Тръмп ще ги управи тези зелени евроджендъри . През вторият му мандат те са на ред и им го каза
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глупости са воплите на някои платени торолове RU за т.нар " американски" фабрики на Мерцедес в САЩ! Основното производство на БМВ и Мерцедес за С Америка е в Мексико и до сега внасяха в САЩ без да платят стотинка! Сега ще плащат или пренасят заводите от мексико в Щатите за което няма никакъв проблем от Белия дом!Европа или ще се научи да търгува честно и да пази СВОЕТО БЯЛО КВАЛИФИЦИРАНО РАБОТЕЩО НАСЕЛЕНИЕ, а не да го почерня с африканци и араби, или ще загуби ВСИЧКО!
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
трябва да си доста наивен та да смяташ че ЕС ще бори климата.Тия пари просто ще отиват в нечии джобове.Толкова го борят че фв пуска нов "клиин" дизел.Пълни *** са ЕС.
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Толкова прости в Ес че нямам думи. 25 %от целия бюджет да е за борба с климата , а не борба със беддността.
35
0
 
1
 
! Отговори
Нормален преди 4 години
То и сега с Тесла се продава повече от ес класите.Само джиповете се сглобяват в сащ е класи ес класи и тн не.
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямам търпение чичон Дончо да подхване Ес с мита и да постави тези самозабравили се кифли на мястото им . Целият ес се управлява от 3 кифли Лагард Меркел и Урсула .
33
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Таварищи, това е едва началото, следват мита върху колите от ЕС, после и върху паричните потоци от Европа през щатските банки, че бая замърсени са с руски олигархо капитал чета. На всичко това ЕС не може да противопостави нищо! През втория мандат Тръмп ще дооформи новия световн ред на демократичен капиталистически Запад и олигархо- терористичен Изток! Жална им майка на тия, които ще се завърнат в рООсийската зона на влияние! НАТО и ООН ще бъдат или разпуснати, или преформатирани така че да работ
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До НобелСериозно? И защо да им пука особено на Мерцедес от съответни мита? Те ги правят там! За какви мита говориш?Дори и да допуснем че си прав. Митата ще ги плаща данъкоплатеца! Всичко е за сметка на потребителя. Този който ще си взима С-Клас 10% няма да го гътнат или да си вземе Тъслъта. Пак ще си купи Мерцедес. Отделно пазара в САЩ не е основен за немските производители
31
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никога не казвай никога. Филм с Шон Конъри.
30
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
29 нали се сещаш че това никога няма да се случи
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еърбасите са лоши, защото могат да хвърчат.
28
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При капитализма няма субсидии. Има конкуренция и Еърбъс трябва да бъде оставен да фалира като БГА "Балкан", или Боинг да бъде оставен да фалира като неефективен и неконкурентоспособен.И да се радваме, че сме закрили една неконкурентоспособна, работеща на дотации фирма. Работниците на улицата и ще купуваме "Вносно".
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И в тая общност кой ще е езика и пенсионната система?Хахаха!
26
3
 
5
 
! Отговори
Шотландски боец преди 4 години
Обединена Федерация Европа, всички европейски народи под един флаг, с обща армия, общи интереси и вън от нато и марш на USA!
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ербъс е най-безопасният самолет !