След Brexit: Заседание в Брюксел. Орязват бюджета на ЕС

Ще има намаление на досегашните разходи
20 фев 2020 08:40, Петя Славова
34
След Brexit: Заседание в Брюксел. Орязват бюджета на ЕС
Снимка: БГНЕС

Държавните и правителствените ръководители на страните от Европейския съюз се събират на извънредно заседание в Брюксел. На срещата ще бъде обсъден общият бюджет до 2027 година, предаде Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Миналата седмица председателят на Европейския съвет Шарл Мишел предложи финансова рамка, която предвижда намаление на част от досегашните разходи. Ограничаването на средствата е свързано с оттеглянето на Великобритания, заради което се отчита недостиг от 75 милиарда евро за следващите 7 години.

Шарл Мишел предложи той да бъде преодолян с въвеждането на нови данъци за европейските граждани. Предвижда се още увеличение на разходите за цифровизация, сигурност и отбрана, за опазване на границите и за европейските чиновници.

Планира се ограничаване на средствата за сближаване и за земеделие, особено за развитието на селата и за преките плащания за стопаните, както и на предприсъединителните фондове. Орязани се очаква да бъдат и средствата по кохезионните фондове с над 20 милиарда евро.


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
18
 
! Отговори
българин преди 3 месеца
От доста време Брюксел не е нищо друго освен механизъм за преразпределяне на пари.Не създана добавена стойност.Единствено командори и измисля правила.Често пъти парите се разпределят по нерационален начин - строежи на стадиони по селата пари за интеграция на ромите пари за... за всякакви глупости но не и където наистина е необходимо.Оядоха се тия чиновници.Отделно Англия също не е по добре.И тях ги управляват не по качествени хора от брюкселските чиновници.
7
5
 
20
 
! Отговори
Истина преди 3 месеца
Прави са англичаните да напуснат,в EU няма демокрация две страни Германия и Франция диктуват правилата .За разлика от нас английския народ има политици които слушат народа си ,а не като нашите политици.Какво орязване на бюджета ,увеличават данъците на европейските граждани орязват фондовете за тези които работят,а именно земеделските стопани ,а увеличение на заплати и фондове на чиновници и такива които да пропагандират колко хубав и добър е EU,само че хората виждат това е лъжа.Не на EU.
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какво може да очаквате от мръсния евреин
5
8
 
7
 
! Отговори
До 4 и други.умници преди 3 месеца
Ей страшни сте с убеждениеточе имате огромни експертни познания ,каквито в същност нямате.Няма по-страшно от полуинформирани и полуграмотни хора,с претенции че знаят всичко и говорещи като последна инстанция!И все,,умни" приказки.Какво поколение само!!! Да живее ИНТЕРНЕТ-пишеш си АНОНИМНО каквото си искаш и сам се радваш на примитивната си мисъл! Ами това не е ,,лъжица за вашата уста" бе хлапаци!
4
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ха-ха-ха, Ингилизия потъва ..поред прогнозите на г-н Туск, верен приятл на нашите "димукроти", ама нещо не ще да се връща в Полшатъ , що ли ? Той ли не ще , или те не го искат???
3
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Увеличените разходи за цифровизация ще отидат в джоба на бай Дончо, който успешно ще изгони изгодния китайски G5 от Европа.
2
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Евро гъвкави, нали щяхте да вземете милиарди от напускащата Бри-я?
Наглосаксите ви надцакаха. С пиндостанска подкрепа.
1
9
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Брей, хем намаляване на парите за държавите, хем увеличаване на данъците на европейските граждани! Я да се изнасяме и ние!