След Brexit: Заседание в Брюксел. Орязват бюджета на ЕС

Ще има намаление на досегашните разходи
20 фев 2020 08:40, Петя Славова
34
След Brexit: Заседание в Брюксел. Орязват бюджета на ЕС
Снимка: БГНЕС

Държавните и правителствените ръководители на страните от Европейския съюз се събират на извънредно заседание в Брюксел. На срещата ще бъде обсъден общият бюджет до 2027 година, предаде Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Миналата седмица председателят на Европейския съвет Шарл Мишел предложи финансова рамка, която предвижда намаление на част от досегашните разходи. Ограничаването на средствата е свързано с оттеглянето на Великобритания, заради което се отчита недостиг от 75 милиарда евро за следващите 7 години.

Шарл Мишел предложи той да бъде преодолян с въвеждането на нови данъци за европейските граждани. Предвижда се още увеличение на разходите за цифровизация, сигурност и отбрана, за опазване на границите и за европейските чиновници.

Планира се ограничаване на средствата за сближаване и за земеделие, особено за развитието на селата и за преките плащания за стопаните, както и на предприсъединителните фондове. Орязани се очаква да бъдат и средствата по кохезионните фондове с над 20 милиарда евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
zoro преди 4 години
С кражбите-до тук...Сега следва национализация..След приватизация.Масово изселване на богаташите...Сериала е дълъг.
27
1
 
1
 
! Отговори
от Тиквата до Тиквич преди 4 години
Язък
26
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименХа ха на половина от Българската зазплата и пенсия. Или Русия е 2 пъти по бедна от най бедната евро държава.Само някакви *** имат милиарди и движат всико в Русия и ако не си един от тях си жив умрял.
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименКой те е спрял.Палиш галошите и при вова.
24
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някои са се размечтали за евразийския съюз,който е една нула и нищо повече.Оплакват се ,че сме най-бедни в ЕС,но ние и влязохме най-бедни.Бързо забравиха 90те години и мизерията в която ни набутаха тогава евразийските подръжници.
23
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БЛУМБЪРГ- ПУТИН СЪЗДАДЕ НАЙ МОЩНАТА ИКОНОМИКА, МИХАИЛ ХАЗИН- БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ ПРИНУДЕНА ДА ВЛЕЗЕ В ЕВРАЗИЯ 2023Г- БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ- СПРАВКА В ГУГЪЛ, ЮТУБ- НАПРЕД КЪМ ЕВРАЗИЯ ДРУГАРИ РУМЕНОЧЕРВЕНИ.
22
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПОНЯЛ ТОВАРИЩИ, ЕС СЕ РАЗПАДА, ГЕРМАНИЯ Е ЗЛЕ, АНГЛИЯ- ТОЖЕ, ДА НАПУСКАМЕ, ДА ОТИВАМЕ В ЕВРАЗИЙСКИЯ!АБЕ ЧЕТЕТЕ ЛИ КВИ ФАНТАСМАГОРИИ ПИШЕТЕ?ЩЕ СИ ПРЕЦАКАМЕ РАБОТАТА СИ НА ЗАПАД И ЕКСКУРЗИИТЕ, ДА ОТИДЕМ В ЕВРАЗИЙСКИЯ К.***???ГОЛЕМ БАЛЪК Е ТОЯ ПУТИН, ЩОМ СИ ВЕРВА,Ч Е ЩЕ МУ МИНЕ ТАЯ *** ПРОПАГАНДА!ДА ГИ ДАДЕ ТИЯ РУБЛИ НЕ НА ВАС, А НА СКЪСАНИТЕ ИЗНЕМОГВАЩИ РУСНАЦИ!
21
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕШЕВ, АЙДЕ РАЗМЪРДАЙ СЕ НАКРАЯ МАЛКО, ТУК НЯКОЛКО РУБЛАДЖИИ СЕ НУЖДАЯТ ОТ СПЕШНО ЛЕЧЕНИЕ...
20
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българите сме умен народ и отдавна знаеме, че В КАКЪВТО СЪЮЗ ВЛЕЗНЕМЕ, СЛЕД ВРЕМЕ ТОЙ СЕ РАЗПАДА!!! Така че няма какво да правиме в Евразийския съюз, там няма нужда от такива неблагодарници.....ще си кретаме в ес-чето, докато съвсем се скапе, а после.....каквото Господ реши!
19
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НИКАКВО ЕВРО,НИКАКВА ЕВРОЗОНА- МИХАИЛ ХАЗИН- 2023Г БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ ПРИНУДЕНА ДА БЪДЕ ПРИЕТА В ЕВРАЗИЯ- ТАКА ЧЕ БРАТЯ СМЕНЯЙТЕ ЛЕВА В РУБЛИ- ЧЕРВЕНИТЕ ЕМИСАРИ, КОИТО ВКАРВАТ БЪЛГАРИЯ В ЕВРАЗИЯ ВЕЧЕ СА ОБЪРНАЛИ СМЕТКИТЕ СИ В НАЙ ПЕЧАЛИВШАТА ВАЛУТА- РУБЛА.
18
9
 
1
 
! Отговори
Не ставате преди 4 години
Единственият начин ЕС да оцелее е да се слее със САЩ да преминат на обща валута, и петелът да управлява цялата тази държава. Европейците на могат да управляват.
17
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 15Прав си................НА ИЗТОК Е БЪДЕЩЕТО!!! ОТТАМ ИЗГРЯВА СЛЪНЦЕТО! Само на нашите архаични "демократи", не разбрали, че либерастията Е ФАЛИРАЛА И КАТО ИДЕЯ И КАТО ПРИЛОЖЕНИЕ, още си затварят очите, но скоро ще ги тресне по главата! Ние, по-голямата част от народа сме си бедни, нищо нямаме, и може, както е рекъл поета, ДА ИЗГУБИМ САМО ОКОВИТЕ СИ! Грохването на ес-чето ще бъде НАЙ-ЩАСТЛИВИЯ МИ ДЕН В ЖИВОТА!
16
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До българин 9Е не........въпроса на ингилизите е съвсем друг!!! Те първи видяха накъде духа вятъра в загиващото ес-че и разбраха, че ще им е по-добре с "братята" от краваристана!!! Мисля че краварчетата само това и чакат, сега ще разграбят първо ингилизите, после и ес-чето!!! Хи-хи-хи........с удоволствие ще гледам мъките и на едните и на другите! И без това в предфалит са и Италия, и Португалия, и Испания, в Германие също не е розово....само с печатане на пари нищо не става! Трябват пазари!
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НАС НЕ НИ КАСАЕ- ЧЕРВЕНИТЕ СА ДОГОВОРИЛИ ВЛИЗАНЕТО НИ В ЕВРАЗИЯ ДО 2023Г- ОТИВАТ В МОСКВА ЗА СТИКОВКА- Е ЛОШО ЛИ ЩЕ БЪДЕ БОГАТА И МОЩНА ЕВРАЗИЯ- СМЕНЯМЕ ЛЕВА НЕ В ЕВРА А В НАЙ ТВЪРДАТА ВАЛУТА РУБЛИ.
14
1
 
14
 
! Отговори
Krom преди 4 години
А?! Ограничават се средствата за селско стопанство и кохезионните фондове?! и се увеличават средствата за европейските чиновници?! Чрез въвеждане на нови данъци за европейските граждани! Май "зеленото управление" на Европа надмина и най смелите очаквания. Дали вече не е време същите тези европейски граждани да изкарат еврочиновниците от лъскавите им офиси и да им потърсят сметка?
13
4
 
7
 
! Отговори
Край на една епоха преди 4 години
Айде Тиквун глашатая приключи .... като националната лотария боска за Левски София , няма откъде да се смуче вече . Пари ли ви на задните части герберачета !!! Няма да има стотинки да лаете тука ще трябва да се пребоядисвате пак скоро
12
2
 
4
 
! Отговори
Сами сте си виновни преди 4 години
Да сте внимавали. Още спете и това ще ви е най-малкият проблем.
11
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 10Фалирала е само главата ти, защото в нея нищо не е останало! Я прочети какви бюджети има Русия, колко пари дава за родено първо, второ дете и за многодетни семейства! И ако нямаш нищо против ТАМ МЕДИЦИНАТА Е БЕЗПЛАТНА! И ОБРАЗОВАНИЕТО! А бензина им е два или три пъти по-евтин от нашия! И цените им са по-ниски! Въобще даже и не закачайте русия, ами ги гледайте скъсаните цър-ву-ли и вижте как нашия падишах ще почне да се гърчи! Защото нама да има пари за купуване на гласове!!!
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 4 и други.умнициКато си изцяло информиран, дай си аргументите! Това твоето е греда.
9
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РУСОФИЛИТЕ ПОЧНАХА ДА РЕВАТ ПРОТИВ ЕС ВМЕСТО ДА ГЛЕДАТ ФАЛИРАЛАТА СИ РУСИЯ.