Гръцки острови останаха блокирани след нощ на насилие

На о. Лесбос се стигна до сблъсъци между местни жители и силите на реда
Обновена: 26 фев 2020 20:41 | 26 фев 2020 17:37, Ния Христова
9
Гръцки острови останаха блокирани след нощ на насилие
Снимка: БГНЕС

Стачка блокира гръцки острови, където се планира да започне строителството на нови мигрантски лагери, съобщи БНР.

На островите Лесбос, Хиос и Самос през цялата нощ местните жители нападаха с камъни и бомби "Молотов" полицейските части. Днес държавни учреждения, училища и дори магазини затвориха.

Терените, които са предвидени за строеж на лагери, се охраняват от силно въоръжени полицейски части. Правителството категорично заяви, че няма да отстъпи пред нежеланието на хората да се изграждат нови лагери.

Остров Лесбос е центърът на напрежението. Хората поставиха налична селскостопанска техника и автомобили, за да спрат достъпа на властите  и до попречат на строежа на лагери.

Костас Мудзурис, областен управител, коментира пред медийте, че поведението на правителството е "срам за демокрацията" и допълни, че "това не се е случвало дори и по време на военната хунта". 

Още по темата

Полицаите, изпратени на място са шокирани и определят ситуацията "като на война".

Лидерите на опозиционните партии призовават правителството да уважи решението на местните жители и незабавно да прекрати строежите на лагери.

Тази нощ на островите пристигнаха опозиционни депутати, за да направят опит да се намали напрежението и да не се стигне до жертви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Има 10 000 гръцки острови !!! Има ненаселени от тях , защо не се направят там лагерите за бежанци и самите бежанци да си построят жилища и направят поминък , та да живеят като хора , а не да притесняват цивилизованите европейци ??? Те не са християни и не могат да живеят с нас !!! Гърция да им подари един остров и там да си направят бежанска държава !!!!!!!!!!!!!!!! Стига с меркел-***.отията !
5
0
 
0
 
! Отговори
Dimi преди 4 години
До АнонименВ Европа от край време живеят Хрситияни, Мюсюлмани, Будисти, Евреи, Атеисти без никакви проблеми...Човек е свободен да си избере каквато вяра и религия иска.
4
0
 
4
 
! Отговори
Изидоро Арванитакис преди 4 години
Това е престъпление срещу човечеството - най-хубавата мастика се прави именно на тези три острова, особено на Лесбос и Хиос!А сега въпрос към Днесаджии: защо в текста ви има думи, които на мен са забранени? Там пише за един коктейл, който техният филтър не пропуска, като че ли ще агитирам да го ползва някой? Ами текстът им е подсказка за разни бунтари и на терористи! Да вземете да махнете тъъъпия си филтър!
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До пълни глупостиМа нали някой трябва и да ги обслужва "гостите". Пък и като са предимно млади мъже, трябва да им се осигурят и жени , за да им облекчават напрежението.
2
3
 
47
 
! Отговори
пълни глупости преди 4 години
В Гърция има толкова много незаселени о-ви,те тръгнали да разтурват на хората живота!Трябва да си изключително талантлив в тъ*пот*ата си политик за да вземеш подобно безумно решение!
1
2
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безобразие е жители на ЕС да бъдат бити от силите на реда, а мигрантите ги пазят като писани яйца.