С мнозинство отхвърлиха Истанбулската конвенция в Словакия

96 от 113 депутати гласуваха против приемането на документа
26 фев 2020 11:36, Ния Христова
112
С мнозинство отхвърлиха Истанбулската конвенция в Словакия
Снимка: БГНЕС

Парламентът в Словакия отхвърли Истанбулската конвенция, съобщи Bulgaria ON AIR. 96 от 113 депутати гласуваха против ратифицирането на документа на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие.

Ултранационалистката Словашка национална партия, която е член на управляващата коалиция, предложи отхвърлянето. Предложението беше подкрепено от старшия коалиционен партньор, лявата "Смер - социална демокрация".

Депутатите призоваха президента Зузана Чапутова да информира съвета на Европа, че старната няма да се присъедини към договора.

Опозиционната крайнодясна Народна партия "Наша Словакия" също гласува против.

Противниците на конвенцията в Словакия, която е предимно римокатолическа, смятат, че някои от клаузите в конвенцията са в разрез с конституцията, която дефинира брака като съюз на мъж и жена.


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
1
 
! Отговори
незнайко преди 1 месец
До бе не знам
МНООГО ТОЧНО---ОЩЕ БОЙ ДО---ИЗЯСНЯВАНЕ НА „ОСОБЕНОСТИТЕ ИМ
104
0
 
1
 
! Отговори
обективен преди 1 месец
Пардон,Словакия...
103
0
 
2
 
! Отговори
обективен преди 1 месец
Трябва всички държави да последват Словения. И Путин.който забрани със закон гей браковете!
102
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА

"Представям си какъв бой е в Провинцията"

Представяш си защото никога не си бил в провинцияата и заради болния ти гейски мозък не можеш да си представиш как мислят нормалните хора. Понеже хомотата имат стокрано по-виски нива на насилие си мислиш че и хорта без психични проблеми правят същото.
101
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Истината

"По същество по-малко от 10% от прословутата ИК са вредни неща,наложени от Со*рос и либерастите му."

Останалите неща са напълно излишни защото и сега са забранени. Така че ако се отстранят лошите неща от конвенцищята не остава нищо. Няма абсолютно никаква причина за приемането и. Едиснтваената цела на тази конвенция е легализиране на педофилията и сексуалното робство.
100
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
""огромен" проблем е да се дадат права на хомосексуалните"

Че кой и кога ги е лишил от права бе, НПО-платен демагог? Къде в закона има клаузи специално срещу тях, ммм?
Тук говорим за УМИШЛЕНО създавано разделение в обществото. Желание да се съди според това, кой е насреща. Не всички ЕДНАКВО. С презумпцията щом не си извра.теняшко малцинство или небял си ВИНОВЕН до доказване на противното.
99
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Бау

"Докато се самоубие може би?"

40% от трансджендърите които са насърчавани да "сменят пола си" с операции и хормонни терапии се самоубиват. Ако го караш по психиатрии с цел да го излекуваш намаляш шанса му за самоубийство. Хора като теб които насърчавата тази болест увеличават шанса за самоубийство.
98
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Бау

"Лечение има ли? Не... Ако ти се роди такова дете какво ще го правиш, ще го пращаш по психиатри цял живот ли?"

Ако ти се роди дете с церебрална парализа какво ще го правиш? Ще го лекуваш цял живот или ще му натрошиш всички кости та да стане още по-куцо и сакато? Нелечими болети има. Те пак са болести и трябва да се третират а не да се нормализират и възхваляват.
97
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА

"Ако Не Биеш Жена си, Ако Няма Какво да те Притеснява"

Стига писа глупости. Боя и сега е забранен. КОнвенцияата е само и единствено за легализиране на педофилията и ти много добре го знаеш.
96
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато вместо Инстмбулска стане Константинополска може да помислим да я приемем
95
0
 
6
 
! Отговори
До 93 преди 1 месец
Сещам се за икономически тормоз. Ергенски данък. Но тоя път, само за мъжете.
94
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трябва да се знае.
Евроатлантическите ценности не са обединяваща ценностна база на Европейския съюз.
Няма как да са обединяваща ценностна база защото мнозинството хора не ги споделят.
Мнозинството европейци не искат мулти-култи и не искат еднополови бракове.
Тези така наречени ценности се натискат отгоре надолу по недемократичен начин. Мнозиноството не ги иска.
Повярвайте ми в Англия, Франция и Германия много хора са против. Просто вече не говорят на глас за да ги наричат нетолерантни.
93
0
 
19
 
! Отговори
Хм преди 1 месец
Настъпи странно мълчание от защитниците на ИК- защо така?;) Измъцкайте поне нещичко, де- истина ли е написаното от мен в мой коментар 97 или е лъжа,м?:) ИК изисква ли за проституиращите глбти лица, които са чужденци- т.е. са граждани на държави извън ЕС- по- засилена правна защита и да се считат от държавите, ратифицирали конвенцията, за истински бежанци и държавите да са длъжни да им предоставят статут на бежанец само поради фактът, че са изгонени от собствените им държави заради... ПРОСТИТУЦИЯ
92
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
само дето единия не бие 'жена' си, а мъжа си..който решил, че е жена. и според същата тази конвенция, едната жена налага другата, ама тя пък се води мъжа в 'семейството'. въобще намирате ли нещо нормално в това едно осиновено, преди това захвърлено детенце, да бъде дадено на двама/две извратени, които по природните закони не могат да имат деца, и те му разсиптя бъдещето, обяснявайки му, че има двама бащи без майка или обратното?
91
0
 
20
 
! Отговори
Хм преди 1 месец
Българското общество трябва да знае и следното- ИК конституира като лица с повишена правна защита и проституиращите лгбти лица, като отделна подкатегория бежанци и изисква държавите, които са я подписали, да им защити правата на бежанци на територията си. Чакам върлите защитници на ИК да опровергаят написаното по-горе от мен, за да им цитирам ИК и да се сложи най-накрая точка на спора за този многопластов документ, в който са описани всички стъпки за деструкцията на едно нормално общество!
90
0
 
7
 
! Отговори
бе не знам преди 1 месец
Ама все си мисля,че на тия боя им е малко!
89
1
 
5
 
! Отговори
Хм преди 1 месец
До ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА 89 Много са ви евтини призивите:) Съпругът ми не бие съпругата си:), но пак няма да подпише конвенцията ви, просто защото е умен хетеромъж, знае какво е контекст и много добре разбира какво всъщност защитава тази конвенция, а и една от магистратурите му е проведена и защитена изцяло на английски език, та- човекът знае и ползва английски език:) Явно не знаете, че ратификацията на ИК не зависи от всеки бг. гражданин, но с толкова интелект у вас- такива резултати:)
88
0
 
21
 
! Отговори
ттт преди 1 месец
До ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА

Както вече писах, 60 години бита жена не съм виждал. Не отричам, има, но са много малко. Аз лично не съм виждал! Ти твърдиш, че живееш сред такива, по два пъти на месец срещаш такива. Ами прояви гражданска съвест, обади се в полицията, жената може и да я е страх!
87
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво!
Това са политици-патриоти!
Затова Словакия е приказка за живеене Бил съм в Братислава
-чудесна храна, красиви жени,
евтино , любезни усмихнати хора...
86
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Външната ни министърка Захариева, когато е подписвала конвенцията, е действала против Конституцията ни.