Трамваите, автобусите и влаковете в Люксембург стават безплатни

От началото на март хората ще се возят само с документ за самоличност
26 фев 2020 09:48,
25
Трамваите, автобусите и влаковете в Люксембург стават безплатни
Снимка: БГНЕС

Люксембург ще стане първата държава в света, в която общественият транспорт ще бъде безплатен от 1 март, с цел да насърчи хората да се откажат от колите си, съобщава БГНЕС.

Още по темата


Пътниците ще трябва само да представят документ за самоличност, за да използват автобусите, трамваите и влаковете на страната.

В допълнение към тази мярка, Министерството на транспорта също се стреми към изграждане и на по-ефективна и модерна мрежа за обществен транспорт през следващите години, за да я направи по-привлекателна. Люксембург е една от страните в Европа с най-висок процент автомобили.

Безплатният обществен транспорт беше едно от обещанията на правителствената коалиция. Мярката ще струва 41 млн. евро годишно и ще бъде финансирана от данъци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
6
 
13
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Само да вметна,че Люксембург живее на "вересия" и неговият дълг към човек е много по-голям от дълга на САЩ!,а и той е бенефицар в ЕС .А защо е тъй ....в следващата серия.. .)
3
0
 
19
 
! Отговори
уточнение преди 4 години
само да кажа че последните 2 години подновиха и оптимизираха транспорта, като се опитаха да го направят достъпен и удобен.
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Люкембург имат три пъти повече лични автомобили на човек от населението в сравнение с България. Иначе общо автомобилите им са само два пъти повече на човек от населението в сравнение с България
1
1
 
24
 
! Отговори
браво преди 4 години
Тия са голяма работа!