Одобриха пенсионната реформа на Макрон

Идеята предизвика масови протести във Франция
4 мар 2020 07:20, Петя Славова
7
Одобриха пенсионната реформа на Макрон
Снимка: БГНЕС


Главният закон за прилагането на пенсионната реформа на френския президент Еманюел Макрон бе приет от парламента, след като депутати отхвърлиха две резолюции за вот на недоверие към правителството, съобщиха ДПА и ТАСС.

Сега законът отива за гласуване в Сената, където консервативната опозиция има мнозинство, но решението на Сената може в крайна сметка да бъде отхвърлено от долната камар, предаде БТА.

Премиерът Едуар Филип защити новия закон, който по думите му "поправя крещящата несправедливост" - съществуването на различни пенсионни схеми, премахва остарелите преференции за някои професии, облагодетелства жените и най-бедните.

Реформата на Макрон, създаващ единна пенсионна схема, предизвика масови протести. Предстои гласуването на втори, по-технически закон, свързан с пенсионната реформа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Макрон, много интелигентен млад човек и истински лидер на Европа.Франция е люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят!Франция е най-великата страна! Vive la Republique! Vive la France!
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е съвременното робство....пардон, демокрация. Вий там си протестирайте на свобода и колкото си искате, демокрация е, ваше право е, пък ние ще си правим каквото сме си наумили.
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
още една европейска държава съсипана от подствани лица на високи постове
1
1
 
14
 
! Отговори
Флинстоун преди 4 години
Тоест облагодетелства най-бедните (да се чете мигрантите) и прах в очите на жените които вече се омъжват за най-бедните мигранти от състрадателност.Извод Франция свърши!А сега приемайте отвсекъде!