Над половината от жените в ЕС са били жертва на сексуален тормоз

33% са били подложени на физически и сексуален тормоз
5 мар 2020 21:30, Елка Василева
174
Над половината от жените в ЕС са били жертва на сексуален тормоз
Снимка: архив, БГНЕС

33% от жените в ЕС са били подложени на физическо и/или сексуално насилие, а 55% са били жертва на сексуален тормоз. Тези данни съобщи Европейската комисия при представянето на стратегия за равенството между мъжете и жените в Европа, предаде БНТ.

Брюксел отправя призив към държавите-членки за предприемане на правни мерки за криминализиране на насилието срещу жени.

Комисията възнамерява по-специално да разшири областите на наказателното право, в които е възможно хармонизиране в цяла Европа, така че да се включат специфични форми на насилие срещу жени, включително сексуалният тормоз, малтретирането и гениталното осакатяване на жени.

Наред с това Комисията ще внесе предложение за законодателен акт за цифровите услуги, за да изясни какви мерки се очакват от платформите, за да се противодейства на незаконните дейности онлайн, включително онлайн насилието срещу жени.

Жените в ЕС печелят средно 16% по-малко от мъжете и все още срещат трудности при намирането на работа и запазването на работното си място. С цел да се премахне неравното заплащане Комисията започва днес обществена консултация относно прозрачността при заплащането, като до края на 2020 г. ще предложи задължителни мерки.

За да се даде възможност на жените да преуспяват на пазара на труда, Комисията също така ще удвои усилията си за осигуряване на прилагането на стандартите на ЕС относно равновесието между професионалния и личния живот, така че да се даде възможност за реален избор на жените и мъжете да се развиват по един и същ начин както лично, така и професионално.

Жените продължават да са по-слабо представени на ръководни позиции, включително в най-големите дружества в ЕС, където едва 8% от главните изпълнителни директори са жени.

За да се даде възможност жените да играят водеща роля в бизнеса, Комисията ще настоява за приемането на предложението от 2012 г. за баланс между половете в управителните съвети. Тя ще насърчава също така участието на жените в политиката, включително при изборите за Европейски парламент през 2024 г., в това число и чрез финансиране и споделяне на най-добри практики. За да даде пример, Комисията ще положи усилия да постигне до края на 2024 г. баланс от 50% между половете на всички равнища на нейното управление.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо са я били? Горката жертва!
137
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А другата половина жени и всички мъже сме тормозени от китайците с техните идиотщини.Първо от 40-50 години ни пробутват стоки с отвратително качество,а сега от 3 месеца светът трепере от заразата дето разнесоха навсякъде!Ей богу ако преживея тая гадост до края на живота си се заклевам,че нищо китайско няма да купя!Оказа се че в града от който тръгна заразата има вирусологичен институт и лаборатория с ниво на сигурност 4.И като всичко китайско явно и сигурността там е менте!Проклети да са!
136
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МиньорТи не четеш ли, бе?Някой тук, преди 13 или 14 часа е написал, че до 19-и век включително и жени са работили в рудниците. Даже дава пример с роман, в който е описано това.Въпросът е, защо ти е на теб жена-миньорка (самбистка, ММА-боркиня, боксьорка и тем подобни юнакини, всяка от които, само ако те притисне нежно, ама нежно от нейна гледна точка, ще намокриш панталонките и плачливо ще викаш майка си и баща си на помощ)?
135
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 137 / До до 132... такъв начин ако са наясно какво се случва. Повечето от тях пледират, че не са разбирали за какво става дума, което си е чиста лъжа.
134
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 137 / До до 132Не виждам какво общо има един психопат с проблемите в отношенията между мъжете и жените. Единствената причина да продължаваш да настояваш е, че искаш априори да получиш предимство в полза на жените, като сравяваш "заплахата" от всеки мъж с последиците от действията на един хахо (нещо което потвърждаваш в следващия си пост). Доста непочтен начин за водене на спор, особено на такава чувствителна към спекулации тема. Въпросът е, защо жените се оставят да бъдат третирани по ..
133
3
 
3
 
! Отговори
Миньор преди 4 години
А защо не се борят бройката на жени - миньори да се увeличи от 0 на 50%? Какво е това неравноправие??? Марш в мината!
132
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според еволюцията може да е дошло време да се разделяме завинаги.
131
2
 
2
 
! Отговори
Ст. Л. Костов преди 4 години
"Мъжемразка" - който го е чел, ще разбере :)
130
1
 
8
 
! Отговори
Професионанист преди 4 години
Аз такива проблеми нямам. Само интернет да има, живи и здрави! Не ме интересуват нито жените, нито мъжете.
129
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 132 ... лошо (виждал съм го), но също така много добре знам, че те много добре са осъзнавали какво получават, когато стоят при тези мъже, тъй че, това е избора който са направили. якои от тях дори след дълги години такива отношения забременяха от същите тези мъже, което е немислимо, ако имаха някакво достойнство и наистина им пукаше. Разбира се, същите тези жени са потенциалните утрешни статистики. Трябва да почнат да включват в тях въпроси свързани с изгодата която жертвите са имали.
128
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 132.... какво им се е случило. Не е вярно също, че мнозинството от жените в тези случаи се страхували. ... лично знам за три случая на мъже които не са се държали добре с жените си ( за лошо отношение от страна на мъжа). Питал съм ги защо търпят това, и почват да ти обясняват че защото ги обичали и пр. Интересното е, че и трите жени бяха в доста нестабилно финансово положение и това че живееха с тези мъже им носеше въпросната стабилност. Нямам съмнение, че тези жени са били третирани ..
127
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жени са ме подлагали на каквото се сетите, че и отгоре. Даже други жени са ми разяснявали защо постъпват така. И аз искам Dw да пише за гаврите нанесени на такива като мен!
126
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 132Тук не говорим за патологично изперкали като случая за който говориш. Ако не правиш разлика между това и проблемите които се дискутират е по-добре да не коментираш. Между другото, има причина повечето от тези случаи да не се "обявяват" от жертвите до много по-късно: причината е, че те се намират в ситуация, която им носи облаги, затова и я "понасят" (и това когато говорим че наистина те са потърпевши). Когато са извлекли всичко от нея (много по-късно) изведнъж "осъзнават" ...
125
8
 
6
 
! Отговори
До 132 преди 4 години
Първо кажете, вие мъжете на какво сте способни. През май 2018 г. "порядъчният", примерен съпруг от щата Калифорния, убива бременната си съпруга, двете си невръстни дъщерички, защото си хванал любовница и трябвало да се освободи от ангажиментите си. Едното дете го убива пред другото в нефтената рафинерия, където работи и там ги заравя. Осъден на 4 доживотни присъди, след като му отменят смъртната, защото си бил "признал". "Моят баща е моят герой" - видео с едната му
124
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До OMG_Lucker"Да не би да върлуват неколцина ..." Това не е никаква тайна. Серийните Дон Жуани, любими на множество иначе "порядъчни" жени, които оскотяли от собствените си недостатъци и начин на живот се хвърлят в обятията на такива специалисти, и после църкат как са били използвани, забравяйки как сами са отрязали пътя си към нормални мъже, докато се "еманципират". Иначе, скаадала между Джони Деп и бившата му много ясно показва на какво са способни "нежните"създания.
123
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Генитално осакатяване в Европа няма, поне не от европейците. Това го правят любимците на ЕС... религията на мира.
122
6
 
7
 
! Отговори
До 126 OMG_Lucker преди 4 години
"Искам да попитам как точно тази новина се връзва с другата новина, където дъртия вампир Берлускони (83 г.) си е хванал ново гадже (на 30 г.).,"Вашите мъжки промивки са ни добре известни. Това означава ли, че 50 годишните жени са му нямали мерак на Берлускони ? А кой избира дали ще е 30 или 50 годишна - никой освен мъжа !!!
121
7
 
15
 
! Отговори
западни жени преди 4 години
Тези най-еманципираните боркини за равноправие първи ще подпишат с някой саудитец и ще му станат част от харема ако им предложат съответната сума.
120
7
 
9
 
! Отговори
До 132 Ко речи преди 4 години
"И тогава еманципистките и кариеристките, които съсипаха почтения бял мъж."Ко, ко речи - значи, че няма да има кой да ражда "почтения" бял мъж! Ами сами си дръпнахте шалтера, защото толкова сте почтени.
119
5
 
23
 
! Отговори
еманципиран махарджа преди 4 години
Сексът се счита вече за тормоз според модерните еманципирани жени. Да точиш банковата сметка на мъжа си обаче не било тормоз