Грета Тунберг в Брюксел. Хиляди се събраха на митинг за климата

Включилите се в мероприятието - около 3400 души
7 мар 2020 08:00, Петя Славова
130
Грета Тунберг в Брюксел. Хиляди се събраха на митинг за климата
Снимка: БГНЕС

Няколко хиляди души се събраха вчерашния следобед в Брюксел на митинг за климата с участието на екоактивистката Грета Тунберг, предаде Франс прес. В демонстрацията по данни на полицията са се включили около 3400 човека.

Шведската тийнейджърка пристигна без да каже и дума в началото на демонстрацията, но носеше прословутия си плакат, гласящ: "Стачка за климата", написано с черни букви на бял фон.

"Срамно е, че още нищо не се е променило. Срамно е, че толкова дълго време спешната ситуация с климата и околната среда бе пренебрегвана", заяви обаче след края на митинга Грета Тунберг.

Събрани в самия център на столицата на Европейския съюз, участниците в митинга развяваха знамената на страните членки, както и транспаранти с лозунги на английски: "Днес е последната ни надежда" и "Без природа няма бъдеще".

Демонстрацията бе проведена два дни след като Европейската комисия представи "закон за климата", предназначен да фиксира ясно целта на ЕС да стане въглеродно неутрален през 2050 г. Проектът обаче е смятан за недостатъчен от организаторите на днешната демонстрация, като бе разкритикуван от Грета Тунберг, отбелязва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
2
 
! Отговори
преди време преди 4 години
Преди време много се радвах на това дете, просто му се наслаждавах, но ... след време като направих един анализ относно нейната дейност и дойде моето пълно разочарование. Това дете има някакви психически проблеми, то има коренно различен физически поглед, винаги е недоволно, постоянно ни дава съвети как да живеем, какво да правим. Странно, но тя е само на 15-години; а кога и как успя да натрупа рутинен опит за да ни дава съвети относно битието ..?
89
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
куку
88
0
 
9
 
! Отговори
Реймънд Чандлър преди 4 години
Тоя поглед кара млякото да се пресича, ледът да се топи, а котките да мяучат.
87
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая що не иде на турската граница да им даде малко съвети)
86
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бе я два шамара и да въри на даскало
85
0
 
5
 
! Отговори
с-в преди 4 години
Със СИНИ шалчета - са левскарите! С ЧЕРВЕНИ шалчета - са цесекарите! С ТАКОВА шалче - кои са ???
84
0
 
8
 
! Отговори
Nn преди 4 години
Карам си ТеДеиТу и ми дреме на шмайзера за малограмотната Грета, която в школото едвам крета и кара със стария плакат, щото не може да напише нов. Е все пак е предприемчива и свари името си да регистрира като търговска марка, поне някой лев да изкяри, че ако чака наобразование и умения до никъде няма да я докара.
83
1
 
17
 
! Отговори
Яница преди 4 години
Светът е эамръэнал на ръба на пропастта на беэумието!!! А апропо, екоджендърката не престана да се *** и говори небивалици!!! Биологичната война и пандемията не я притесняват, също така главореэите от африка, аэия и от всякъде!!! По границите има иэвънредно положение, ковида 19 се шири на длъж и шир, хората се паникьосаха и не энаят какво да правят!!! А тя не престана да плюе жлъч!!!
82
0
 
9
 
! Отговори
Редник преди 4 години
Тези почнаха да стават смешни. С митинги проблеми не се решават. Навремето тука скачаха за демокрация... сега да има демокрация ? Тия скачат за глобалния климат... направо не ми се мисли. Проблем ще бъде ако въпросните протестиращи го обърнат на еко-тероризъм и саботиране на цели икономически отрасли. Тогава вече става страшно.
81
0
 
11
 
! Отговори
Въпрос преди 4 години
Докъде ли ще докрета горката Грета?
80
3
 
1
 
! Отговори
plam преди 4 години
До Анонимен Съгласен съм, че има глобално затъпяване......НО не се ли живее така по-добре......Като цяло, само на една шепа хора в цял свят им пука за климата и околната среда.
79
3
 
16
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"Срамно е, че още нищо не се е променило. Срамно е, че толкова дълго време спешната ситуация с климата и околната среда бе пренебрегвана"Срамно е, че едни чичковци, с чисто користни подбуди, използват едно дете за постигане на целите си.
78
0
 
4
 
! Отговори
info515mar преди 4 години
Еко версията на Майли Сайръс я виждам Грета след години.
77
0
 
12
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
Нали ревеше, че има Много Човечета на Планетата Земя, сега Вируса прибира Някои,И Грета е доволна
76
1
 
17
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Маскарада продължава! Света се тресе от страх от настинка (което дефакто е корона вируса), световните борси се сриват, а едно дете с отклонения в умствения потенциал и развитие, върти пръсти на Европейската, Християнска цивилизация, вменявайки й смъртни грехове! А в това време едни хора с особени шапки доволно потриват ръце! How Dare You!?!?
75
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е борба не срещу климатичните проблеми, а срещу нашия разум.
74
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мачкай Гретоооооо!
73
2
 
19
 
! Отговори
сталинист преди 4 години
Тия на снимката направо плачат за няколко месеца Гулаг!И веднага ще влезнат в пътя!
72
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая *** защо гледа лошо?
71
1
 
22
 
! Отговори
Хосе Галиярдо преди 4 години
Грета да не използва тампони и дамски превръзки, защото те също са сериозен замърсител на околната среда. Да използва мъх от дърветата, както го е правила пра-пра-пра баба и. Козметика, лакове, дезодоранти, транспортни средства(колело , кънки и д-р. брзмоторни може), дрехите да са ръчно изработени, ток, топла вода само от естествен *** примерно и д-р., че няма да ми стигнат буквите , а и да не гледа, като прецицало теле.