Меркел: 70% от населението ни може да се зарази с коронавирус

Може да се стигне до отлагане на някои събития
11 мар 2020 14:53,
60
Меркел: 70% от населението ни може да се зарази с коронавирус
Снимка: БГНЕС

Германският канцлер Ангела Меркел даде мрачна прогноза пред парламента в Берлин, като заяви, че 60-70% от населението на страната може да бъде инфектирано с новия коронавирус, предава вестник Bild.

Още по темата


Меркел е съобщила, че в Германия може да се стигне до допълнително отлагане на някои събития и мероприятия, в зависимост от това доколко е разпространена болестта, допълва "Фокус".

„Билд“ припомня, че канцлерът не е призовала за бързо въвеждане на каквито и да е мерки, нито пък е уточнила с какво може да се сблъска страната заради разпространението на болестта.

В Германия досега са потвърдени 1400 случая на коронавирус, а починалите са двама.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
0
 
! Отговори
вгз преди 4 години
Не се притеснявайте. След корона вирус 19, иде 20, а в момента другарите хамериканоси разработват и версия 21.
50
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затова Меркел си е поръчала млади мигранти тях не ги лови вируса и това ако не е конспирация!
49
2
 
1
 
! Отговори
COVID19 преди 4 години
АМИ НЕ ГО ДОПУСКАЙ ДА ТИ УМИРА НАСЕЛЕНИЕТО ДЕТО Е ИZЧЕZНАЛО ИZЦЯЛО ОТ ГЕРМАНИЯ!!!!!!!!ZАТВОРИ СИ ГРАНИЦИТЕ И ПУСНИ НАРОДА И ДЕЦАТА ПОД КАРАНТИНА ПО КЪЩИТЕ...........НЕ ДА МИ СЕ ВАЙКАШ И СИ ПИЙ РЕДОВНО ХАПЧЕТАТАТААААААА!
48
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лош ни е матрияла лооош, шъ съ мре, ама и тъз ич не моа да я гледам, ощи по-лошо ми ставъ.
47
3
 
10
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"И защо 70 процента да се заразяват, това ако стане означава, че ЕС е напълно безмислена и безпомощна организация барабар с управниците на отделните държави!"Май така ще се окаже. Ако Европа допусне това, значи организацията и управлението на този съюз не стават за нищо.
46
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така, 70 процента от 82 милиона души са около 57 милиона, при 2% смъртност, това прави над 1 милион жетви...
45
12
 
3
 
! Отговори
До Нелина преди 4 години
Ами това са доста лоши новини за българите. Повечето млади хора са дебели, не спортуват, не се хранят здравословно, имат диабет и реалната възраст на 23 годишен младеж според здравния му статус е като на 68 годишен.
44
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама пък й преиграване ти казвам бе, Уили.От играчка - плачка, де, та с. ц. енаристите ще ги броим наесен.
43
4
 
10
 
! Отговори
Нелина преди 4 години
Щом се разболяват по- възрастни хора и тяхното състояние рязко се влошава, означава че ще се увеличи смъртността на застаряващото население на Европата. Така ЕС ще спестят пари за пенсии. Колко зловещо.
42
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Италия: 726 излекувани към 631 починали; 726+631= 1357; 631:1357=46.5% смъртност... Кофти.. Може скоро да не са обновявали информацията с излекуваните.. Но тези цифри са ужасни!
41
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До сега официално има 121 061 хора които някога са се заразявали. От тях 66 216 са оздравелите а 4368 са починалите. Разделяме 4368 на 66216 и получаваме 6.6% смъртност.. Огромната разлика на смъртността в Италия и Хубей с останалия свят е, че там има бум и не могат както в Германия например да ги установяват още по време на карантинния период и да ги изследват според контактите а не чак когато са вече за лечение..
40
16
 
2
 
! Отговори
До Venzi преди 4 години
Venzi, бабичка може да кажеш на майка си или баба си. Да критикуваш Меркел и да приказваш колко зле е Германия е все едно да твърдиш колко беден е Бил Гейтс и реално той няма пари, а някакви хартийки наречени акции.
39
4
 
6
 
! Отговори
Ъъъ преди 4 години
Никакви 60%! Тиквата вече каза - 70%!
38
3
 
11
 
! Отговори
Джо преди 4 години
Ако е права - населението на Германия е 82 милиона, според италианските статистики смъртността на този етап е 6%, жертвите би трябвало да са има-няма 3.4 милиона души. Ако в Германия тази статистика е приложима и при нас, жертвите в България може да са близо 300,000 души. Еми, дано не е права Меркел
37
6
 
16
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
И как ги изчисли тия проценти побърканото и тресящо се бабе ?
36
9
 
11
 
! Отговори
expert преди 4 години
EC е под постоянен терор от злонамерените решениа на управляващите и най-вече от тая бабичка меркел!! 1. Бежанци, вироси т.н. и за всичко стои лепсата на твърда политика за твърдо опазване на граници , общи икономически интереси на съюза! Проамериканските предателства ще сринат какато и да е добра идея за ЕС !
35
6
 
29
 
! Отговори
Venzi преди 4 години
Тази изкукуригала бабичка,трябва да е в затвора,заради изнасилените момичета от мигрантите.Тази ***,която покани всичката *** в Европа през 2015г.,да си получи заслуженото.
34
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква е тази огромна разлика в процентите на смъртност между Италия и Германия?Явно в Италия здравната система е пълен крах и провал, лошото е, че май като нашата!И защо 70 процента да се заразяват, това ако стане означава, че ЕС е напълно безмислена и безпомощна организация барабар с управниците на отделните държави!
33
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега ако кажат че вече има ваксина , всички в света ще се наредят на опашка да им я бият.И после почва големият филм ! - на другият ден хората се събуждат с изтрита памет.И ! - Добре дошли в Новият световен ред !Фантастично изглежда но не невъзможно !
32
15
 
12
 
! Отговори
Хм преди 4 години
Те немските пенсионери са много по-здрави от повечето български младежи на по 20 години с наднормено тегло. Гледам и някои наричат Меркел бабка. Тези хора в повечето случаи са едни нещастни, бедни и маргинални хорица, чиито имена дори възрастните им съседи не знаят. Охлювчета малки, колко сте жалки.