Шефът на Европарламента сам се сложи под карантина

Сасоли ръководи заседание в понеделник, от вчера се изолира вкъщи
11 мар 2020 07:38,
17
Шефът на Европарламента сам се сложи под карантина
Давид Сасоли. Снимка: архив, БГНЕС

Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли съобщи, че сам се е поставил под домашна карантина заради коронавируса.

Той обясни, че тъй като от вчера цялата територия на родната му Италия е под карантина, като ходил си вкъщи миналата седмица той смята, че трябва да си стои у дома в Брюксел.

“Реших, че след като съм бил в Италия през последния уикенд, като предпазна мярка да последвам посочените мерки и да изпълнявам функциите си на председател от моя дом в Брюксел в съответствие с 14-дневния здравен протокол”, съобщи Сасоли.

Още по темата

В понеделник той беше цял ден на работа в парламента, ръководи извънредно заседание на председателите на парламентарни групи и откри пленарната сесия в Брюксел.

По време на заседанието Сасоли призова евродепутатите да стоят на разстояние не по-малко от метър един от друг и да седят през място в пленарната зала. Заради бързото разпространение на заразата Сасоли съкрати пленарната сесия от три и половина на ден и половина. В четвъртък той премести заседанието от Страсбург в Брюксел, за да не излага на риск многобройните служители на институцията, които обикновено пътуват между двата града с чартърни високоскоростни влакове и самолети.

“COVID-19 задължава всеки да бъде отговорен и предпазлив. Моментът е деликатен за всички нас”, написа Давид Сасоли в специалното обръщение, с което информира, че през следващите две седмици няма да се среща с никого и ще управлява Европарламента дистанционно.

В същото съобщение се казва, че парламентът ще продължи да работи и да изпълнява функциите си.

На трети март влизането в сградите на Европарламента беше забранено за посетители и бяха отменени над 130 конференции, изложби и други събития, планирани през следващите три седмици.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Европарламентът е едно от местата където ако всички се разболеят от корона вирус, малко хора ще жалеят.
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тя манджата прегоря вече и злато да й слагат, все си е изгоряла манджа.Цяла Европа пламна от жабарите.
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Поставил се сам под карантина.."Поставил се,щото се поsrал от страх,като една мишка,затова се "поставил"!?Защото чакаха 3 месеца,докато решат да спуснат карантините!ВЕЧЕ Е КЪСНО!!Ако бяхте реагирали на време-щяхте да имате 1 заразена държава!СЕГА ТРЯБВА ДА ПОСТАВИТЕ ПОД КАРАНТИНА 1 КОНТИНЕНТ!?
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е и?Дреме му-има кола с шофьор,всичко му се носи в къщи,сигурно има и човек,който му дърпа ...... при запек?Заплатката си върви,няма кой да му каже"Болничен ли?!?!Търси си друга работа!!"Сам се поставил под карантина-БРАВО..ГЕРОЙ НЯКАКЪВ!!КЪДЕ СПАХТЕ 3 МЕСЕЦА?!ЗАЩО НЕ СЛОЖИХТЕ ЕВРОПА ПОД КАРАНТИНА?!ЗАЩО НЕ СПРЯХТЕ МИШКИТЕ ДА ЦЪКАТ СЕЛФИТА ПО РАЗНИ ПЛАЖОВЕ И КАМЪНАЦИ?!ЗАЩО НЕ ЗАПЕЧАТАХТЕ ГРАНИЦИТЕ?!
11
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой трябва да сложи под карантина и нашата Тиква, че да си отдъхнем малко от него, ако може да го заключват в къщата в Барселона, дето не била негова, че там испанците да се оправят с него
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво излиза пенсионер да си в този случай седиш си в къщи и поне едно е сигурно, че вируса може и да те подмине, ако не се гътнеш от друго, от глад да речем.
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 4 години
С 30к евро и аз ще се карантиниране сам.
8
6
 
6
 
! Отговори
До 6 преди 4 години
Айде стига рева! Макак с макак! Човека ви дава личен пример точно на такива като тебе дето ходите до Италия баш в чумата и се връщате и из Моловете - да заразите повече хора "щото съм здрав Бай *** и нямам симптоми" Марш и да си миеш ръцете след тоалетна
7
3
 
8
 
! Отговори
Иво преди 4 години
Лежи си у дома пред TV, пуснал си е поорно с хомосексуалисти и маа чикийки, а заплатката си върви..
6
0
 
6
 
! Отговори
чудесно! преди 4 години
Предлагам Държавните чиновници, те също да си стоят в къщи, поне до пенсиониране и много-много да не ходят, освен да отскачат до Църквата или до гробището. бъдещето на България е при пенсионерите, затова трябва и тях да ги защитим. Всяка сутрин трябва да им носим провизии за един ден, списания и вестници, оф, ама то нали вече такива и не излизат ... кабелната да бъде с повече канали, повече турски сериали, да има рев, интриги, любов и семейни драми ..
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е... пак рано се сетил.Можеше и след 1 година да се сети.
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боже колко благородно! През това време на пост и молитви ли ще кара или понеже е шеф ще му доставят всичко необходимо.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цяла София да е под карантина и койтоняма храна да му носят по три пакетаюфка и така до лятото.
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А нашия бунак кара джипката и бара нено и горанката по баджака.
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз искам да се сложа под карантина, ама трябва да ходя на работа, защото ако такива като мен не работим, скоро няма да има какво да ядем.