Еврокомисията разпусна персонала си заради COVID-19

Затварят детските градини и училищата, лични срещи - само по важност
Обновена: 12 мар 2020 21:52 | 12 мар 2020 21:19,
15
Еврокомисията разпусна персонала си заради COVID-19
Снимка: Pixabay

Европейската комисия обяви, че от понеделник разпуска персонала си и той ще работи от къщи до второ нареждане.

Само служители на ключови позиции ще продължат да ходят в офисите и то на смени, като ще се вземат допълнителни мерки те да бъдат предпазени от заразяване с коронавируса. Това съобщи институцията в четвъртък, след като по-рано подобни мерки въведе Европейският съд.

Още по темата
Комисията отменя всички посещения в сградите си, като за среща ще се приемат само до пет души и то по преценка за нейната важност. Всички присъствали на срещи ще бъдат записвани, за да могат да бъдат проследявани при поява на зараза. Мярката вече се прилага от началото на седмицата към журналистите, които влизат в централата на Комисията в Брюксел.

На европейските чиновници се забраняват и командировките, с изключение само на най-важните мисии. Всеки, който има симптоми на вируса трябва да си стои вкъщи, а останалите - стриктно да следват съветите за лична хигиена, се казва в съобщението, разпространено тази вечер.

Освен ограничаването на персонала, Европейската комисия затваря и всички детски градини, ясли и училища, в които ходят децата на служителите на европейските институции и дипломатите в Брюксел.

В заповедта не се обявава краен срок на ограниченията.

Европейският парламент отмени по-рано тази седмица всички планирани заседания на парламентарни комисии за следващата седмица, а преди това бяха анулирани и конференции, семинари и изложби.

Това оставя само Съветът на ЕС от основните европейски институции без публично обявени мерки срещу коронавируса. За петък дори е предвидена среща на вътрешните министри на ЕС, която досега не е отменена.

В четвъртък министрите на образованието решиха да се видят по видеоконферентна връзка, вместо на живо. Съветът обяви, че ще отложи само второстепенни и неспешни срещи, но ще продължи заседанията на министрите.

В понеделник в Брюксел се очаква да се съберат финансовите министри от еврозоната, а във вторник към тях да се присъединят и останалите.

За 23 март е насрочена среща на външните министри от ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки го е *** за живота му, разбираемо е.Аз също съм се скрил вкъщи и никъде не излизам.ЕС е велик проект, най-великия в историята.
11
1
 
1
 
! Отговори
моля ? преди 4 години
Не се страхувайте, нали един ще си идем. Сега поне идва пролетта, цветя има в градината, а едно погребение излиза къде-къде по-евтино. Не се страхувайте ..!
10
3
 
6
 
! Отговори
Бай Хой преди 4 години
Те от тия търтеи и без тва няма полза дали ще работят или не все тая и тъй като гледам вобще и от тоя ЕС вече няма смисал единствените които имат полза са пълчищата прииждащи *** от арабския свят те просто без война си превзеха европа
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ги е страх, за мазните им животчета. Голямата заплата ще тече ли, щото ние като не ходим на работа 1 месец шефа и да иска няма да може да плати на всички заплати без лев приход. Тук трябва радикален подход, не бюрократите да си спасят задниците, а нормалния народ с червена слушалка на линията на спешна помощ
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обзалагам се че тези нищоправци ще продължават да получават тлъстите заплати.
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От тия няма никаква полза и няма да липсват на никого.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това да си отрежеш сам главата как се казва на японски?
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крайният срок е след 20 години ако остане некой. Много народ си мислят че това е някакъв обикновен вирус а не бактериално оръжие. Ало ако така си мислите живи сте погребани. С този курона нема майтап трепе от раз. За часове зарази половин свят. Най лошото е че където се лепне 30 мин. не мре. През това време хиляди може да се заразат. Примера ви е Италия. Пламна и изгоря. Щото и ония си мислеха че това е като оная работа. Тури го извади го. Е нее като оная работа. Турга го и не го вади.
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мишкитe първи напускат потъващия кораб.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Влиятелните се подсигуряват а другите на естествен подбор !
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А оня Пинчер министеро нема ли да спре децата от училище. Щото мойте деца ще отидат на училище кагато вируса изчезне и спрат да умират хора. А дотогава Пинчеро ше ми св,,,, ири на кавало.
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неочаквана ваканция