Гърция пред нови трудности заради COVID-19

Туристическият сектор в застой
17 мар 2020 21:55, Ния Христова
13
Гърция пред нови трудности заради COVID-19
Снимка: БГНЕС
Гърция наскоро успя да излезе от продължилата десетилетие криза, която коства четвърт от брутния вътрешен продукт на страната. Новият коронавирус, който е надвиснал над туристическия сектор, носи нова заплаха за започналото възстановяване, пишат от Bloomberg TV Bulgaria
 
Туризмът генерира една пета от БВП на Гърция и над една четвърт от работните места в страната, по данни на базирания в Лондон Световен съвет за пътуване и туризъм. Гърция е втората страна в Европейския съюз след Кипър, която е най-застрашена от нови трудности в бъдещите години относно туризма. 
 
Атина вече издаде заповед за затваряне на сезонните места за настаняване, което включва над половината от хотелите. Правителството нареди и затварянето на плажовете, след като в неделя се появиха множество хора по бреговете заради топлото време. 
 
"Хотелът ни беше резервиран напълно, но над половината от резервациите изобщо не се появиха и се очаква да стане още по-лошо", заяви собственик на хотел с 25 стаи в Атина. "Хората са изплашени", добави той. 
 
Цялата статия можете да прочетете ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само 9 коментара от пропити от злоба и завист комлексирани нещастни хора. Очаквах повече.
9
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е с държави които разчитат само на приходи от туризъм.Нямат ли собствено производство,селско стопанство икономика,нямат НИЩО.И това не касае само Гърция.
8
2
 
4
 
! Отговори
факт преди 4 години
Левкос пиргос= Бялата кула, а истинското име е Канлъ куле= Кървавата кула. Строена е от турците и е била затвор. Капитан Петко войвода е бил затворен и бит в нея. При преместване към друг затвор е избягал.
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
,,Аспро Пирго''-Бялата Кула. Даже не са я и варосали както е било до сега през времето,за да не я разруши слънцето и дъждът.Днес ,,аспрото'' прилича на селски ***.Срамота за Солунци.Толкова ли няма Солун 500 еврака да купи бял кереч и да си запази символът на града.
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фурнаджииски лопати
5
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шмекерджий излъгаха Европа за паричният си баланс за да ги приемат в Европейския съюз. После им дадоха стотици милиарди за да ги спасяват. Ще плащаме дълговете от лъжите на тези плъхoве десетки и стотици години
4
12
 
4
 
! Отговори
до 1 преди 4 години
Ти където и да отидеш, ще те наричат боклуук. Защото манталитета и поведението ти е на боклуук. Никой не ти е виновен, че си боклуук
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Търтей алчни как ядоха от труда ни и ни се подиграваха че сме бедни. Подиграваха се че държавата ни е бедна. Сега търчат да наливат от нашият бензин да си купуват в България къщи. Инвестират в България. Тяхното робство свърши поне за моето семейство. Да си носят кръста
2
14
 
3
 
! Отговори
Коко преди 4 години
До първия коментар:Няма как с клетви да се оправим. Ти си пълен ***. Или такъв с клитор. Тук не става въпрос за обиди. Само единност, дисциплина и елементарна култура ( за съжаление нямаш изобщо) ще ни помогнат. Ако някой ти е казал, че си ***... Ами дали няма защо????? А???
1
9
 
14
 
! Отговори
Малака преди 4 години
Преди 20 години бях там тия ни наричаха Бок/лук ......... Скупидя....... C. К. Y. П. И. Д. ЯЗаклех се че ще дойде ден когато ще ги видя да си платят поне малко. Сега започват да ми връщат за обидите.