Мигранти пробват пак да преминат турско-гръцката граница

Използват стълби и сълзотворен газ срещу граничната полиция
20 мар 2020 17:12, Ния Христова
25
 Мигранти пробват пак да преминат турско-гръцката граница
Снимка: БГНЕС
Анкара обяви, че затваря границата, но въпреки това напрежението на граничната бразда в Еврос не стихва. 
 
Прехвърлят мигранти от островите във вътрешността на Гърция в затворени лагери под контрол срещу разпространението на коронавируса.
 
Мигрантите правят по няколко опита на денонощие да преминат гръцката граница при Кастаниес, съобщават от граничната полиция, цитирани от БНР. Правят се опити със стълби да се преодолее граничната ограда. Използват и сълзотворен газ срещу гръцките граничари.
 
На границата при Еврос, съобщават от правителството ,съвместно с гръцките сили са и специалните части на европейската агенция по гранична охрана „Фронтекс“.
 
Всички опити за нелегално влизане в Гърция са предотвратени, съобщи министърът на обществения ред Михалис Хрисохоидис.
 
Тази нощ започна и транспортирането на мигрантите без право на бежански статут от гръцките острови към вътрешността на страната. Настяняват ги в затворени лагери и ги поставят под карантина. В рамките на месец ще бъдат репатрирани. 
Още по темата
 
Увеличиха и медицинските екипи в лагерите за бежанци, защото гърците от островите настояват за незабавно изнасяне на чужденците под страх от разпространение на вируса.
 
Кметоветовете на малки острови в Егейско море също реагират срещу чужденците, където в последните дни пристигат европейски граждани от рискови страни и не спазват задължителната карантина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гърците да стрелят на месо!Покрай коронавируса никой няма да обърне внимание и да протестира срещу това.
17
0
 
11
 
! Отговори
Кина преди 4 години
Защо още няма убити нарушители на границата на ЕС ?! Още повече щом вече проявяват агресия ?!
16
0
 
21
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 4 години
Според сегашната ситуация-да стрелят с бойно оръжие!
15
2
 
48
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
Какъв им е проблемът на гърците? Цяла Европа затвори границите, те - също. Имат законното, демчократично и хуманно право (хуманно спрямо собствения си народ) да стрелят на месо! Един откос по първа линия и няма да им мине през ум на останалите *** да пълзят в тази посока повече
14
1
 
30
 
! Отговори
мак преди 4 години
Пак никой не мисли за местните. Прехвърлят проблемите от острови към вътрешността. Тия ако ги затворят, ще се разбунтуват. Освен това повече медици за тях означава по-малко за гърците. Повече място на островите - по-големи тълпи нови гости. И репатрирането няма как да стане, щом не се знае кой откъде идва, нали нямат документи.
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най вече на Зекир дупарата да пробият.
12
1
 
46
 
! Отговори
Хюго Бос преди 4 години
Нужно е окончателно решение за справяне с вредителите. Не ни стига Китайският вирус, ами и тази черно фекална башибозушка зараза...
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МъриКойто бяга рано или късно го настигат,***!
10
1
 
8
 
! Отговори
до 8 преди 4 години
Въпросът беше риторичен.
9
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аааа, тук да не идват, защото армията е заета да пази старците!
8
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 7Ми от същото място, откъдето след време ще се сдобиват с малокалибрени огнестрелни оръжия - турските тайни служби
7
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, как мигранти се сдобиват със стълби и сълзотворен газ?!?!?!??!?! Айде, стълби могат да купят от някоя железария, ама сълзотворен аз?
6
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МъриКъде да бягат? В западна Европа дето тепърва ще ги разпарчедосат докторите и инженерите, които си вкараха от всяка дупка на планетата? Ако следиш алтернативни новинарски източници, размирици вече има в Лондон и Париж. Като цяло се очертава uk riots 2011 x10. За сащ не ми се мисли направо какво меле ще е там.
5
20
 
13
 
! Отговори
Мъри преди 4 години
Засега камъни и бутилки, почакайте месец-два когато настане истинския хаос в Европа заради вируса, и Ердоган/Турция започне тихомълком да ги въоръжава с истинско оръжие. Бягайте от България, докато можете.
4
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да им обяснят, че в Европата вършее вирус в момента и правозащитните организации са е карантина. Армията е на улицата и който няма постоянен адрес и задоволтелна причина да е на територията,а и да не спазва карантината печели глоба 25 000 Евро. Може и по няколко билборда да наслагат по оградата с наградените. Само тези са ни притрябвали в момента...
3
1
 
54
 
! Отговори
Сатира преди 4 години
И след това, биели ги били. Ми как няма да ви бият.
2
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ерсдухан се опита да пробута това биологично на Европа ама май бомбата със закъснител ще гръмне от неговата страна на оградата. Да му е сладко.
1
4
 
60
 
! Отговори
ак47 преди 4 години
Да ги респектират с по един КАЛАШНИКОВ.нито един каналджия няма да посмее да си и помисли повече за България!