Лекар с Covid 19 в Полша се самоуби след нападки в социалните мрежи

Медикът получил упреци от пациенти
21 мар 2020 22:45, Петя Славова
86

Починал е известен полски лекар, заразен с новия щам на коронавируса. Възможно е сам да е сложил край на живота си.

Медикът е получил редица съобщения с упреци от пациенти.  Към момента В Полша в има под 400 души заразени с Covid -19, а жертвите са 23. В страната няма въведени извънредни мерки.

Преди два дни медиите съобщават за Войчех Рокита - уважаван гинеколог от болницата в Келце, южна Полша, който е починал.

"Причината за смъртта нe e болестта. Нашият колега, прекрасен човек, лекар и учител ни напусна", коментира директорът на болницата в Келце Бартош Стемплевски, предаде Bulgaria ON AIR.

Рокита е бил начело на гинекологичното отделение на болницата с години. Скоро е пътувал в чужбина и се е заразил с Covid -19. Той се поставя под карантина, когато се прибира в родината си. Това обаче не спира съобщенията.

Потребители на социалните мрежи го обиждат и не вярват, че не е заразил никого.

"Причината да се самоубие е само омразата", коментира Максимилиан Матерна, негов приятел.

Семейният приятел на Рокита - Максимилиян е наел адвокат, за да поиска прокуратурата в Келце да разследва случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
4
 
! Отговори
GOD преди 4 години
Смъртта е за тези, които остават. Мъртвите, в повечето случаи са на едно по-добро място. Но за някои има и Ад. Уви! За тези, които са неспасяеми. Ковидът е изпитание, но и защита за Европа. От мигрантите и... туристите. :) И още един шанс за прекрасната европейска природа да да си поеме въздух. Ще свърши. Кога - не знам точно. (Има и други Богове:))) Но няма да се случи нищо по-ужасно от случващото се дотук. Следете обстановката в Италия и България и бъдете здрави.
68
0
 
4
 
! Отговори
sum res cogitans преди 4 години
Когато бях на 22, мислех, че съм философски подготвен за смъртта. Особено ми допадаше аргументът на Епикур - когато смъртта е, нас ни няма, а когато ние сме - смъртта я няма. Докато не загубих 16-годишния си брат. Тогава разбрах, че смъртта е за тези, които остават.
67
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Полски пияници за нищо не ставате. Злобни и прoсти като българите.
66
0
 
3
 
! Отговори
GOD преди 4 години
До този, дето приканва ше да ме вкарат в лудница:Аз не съм "господин", нар.команче. Аз съм жена. А тоя, дето трябва да бъде затворен (но не в лудница, а в затвора) си ти.
65
0
 
0
 
! Отговори
До 62 преди 4 години
С глад и жажда организмът няма храна и вода,и почва да се храни от запасите си.И първи си отиват болните клетки.Не е вярно,че човек умира за три дни без вода.Има такива случаи,ама при екстремни условия-голяма жега,или.физическо изтощение.Гарантирам ти,че ще имаш подобрение.Естествено трябва да направиш няколко курса на гладуване,докато изчистиш рака.От личен опит ти го казвам.Не съм имал рак,но.тежко автоимунно заболяване,което ми възпаляваше всички органи.И това ме спаси от смърт.
64
0
 
1
 
! Отговори
До 62 преди 4 години
Пробвай с гладуване и жажда да победиш рака.Първо пробвай 24 часа,без да ядеш и пиеш вода.Не трябва и да се миеш,щото вода влиза и през кожата.Виж как ти се отрази и другата седмица увеличи на два дни.Следващата на три и така,докато стигнеш 5 дни.Ама трябва да внимаваш и като изпълниш сроковете трябва да пиеш една чаша вода на малки глътки за 10 минути.След един час може да си пиеш нормално.А два часа след това хапни един варен картоф.На другия ден може да си ядеш нормално,но без да се тъпчеш.
63
5
 
3
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
Поляците вярно са с умствени способности. Първи се откачиха от СССР като *** от пес.
62
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поляците се славят по света с умствените си способности. Затова има много вицове за тях. Например този за полския детектор за мини - краката на поляка.
61
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако беше постъпил на работа във БГ бЪрза пОмощ щеше да бъде Дебелокож и нямаше да го направи ...
60
0
 
11
 
! Отговори
Отговор преди 4 години
До Анонимен 73 Паради същата причина по която наши убавци нападат ген. Мутафчийски.
59
0
 
8
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
До Анонимен 63 И аз съм като теб приятел.Раково бален съм и всеки ден за мен е кошмар.Обмислям всякакви варианти , но ще видим.
58
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И защо са го нападали без никакви доказателства?Сега сами ли ще се лекуват?Тия поляци зле почват кризата.Ловът на вещици ще ги върне в Средновековието
57
8
 
28
 
! Отговори
ANTI-HUMAN преди 4 години
Раят на земята ще настъпи когато човешкия род изчезне! Тука да останат само животинките! Преди 200 000 г. появата на хомосапиенсите е била тотално грешка на природата...
56
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Косвените жертви на паниката от коронавируса ще бъдат многократно повече от истинските му жертви... Факт
55
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Починал е от вируса а не се е самоубил. Искат да го направят герой ли ?И колко ли пациентки е заразил
54
11
 
17
 
! Отговори
РВ преди 4 години
По принцип поляците не се славят с много ум по света. Даже в Америка ако кажеш някаква глупост те питат "ти поляк ли си" Така че и аз бих се гръмнал ако съм що-годе умен поляк( рядкост) и осъзнавам сред какви хора съм обречен да живея:))
53
2
 
7
 
! Отговори
Дядо Либен преди 4 години
Евреите що избягаха от Полша, щото техните комшии ги трепеха след войната че леко им присвоили къщите а они вземат че се върнат от лагерите...
52
4
 
11
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Истина е, че всички сме смъртни.Това е така от гледна точка на материалното. Но погледнато от позицията на високочестотните вибрации от нас остава елемент който се имплементира в последващи животи. И не случайно е наличието на деца-гении с развита дарба от малки. Това е в следствие на усъвършенстване на същата в предходни животи.
51
0
 
32
 
! Отговори
Лично мнение преди 4 години
Горкия човек не е заслужавал такава съдба. Ако веднага се е поставил под карантина,не ги разбирам тия злобари дето са го обиждали. Може сега да им се върне и те да се разболеят от това.
50
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато човек има деца, първата мисъл е винаги за тях.Добре ами ако няма деца да умира ли?