Болната от COVID-19 Катя от Берлин: Германия подцени заразата!

Сънародничката ни от една седмица под карантина
24 мар 2020 10:03,
169

Не може и не бива да слагаме знак за равенство между думите "безопасно" и "млади хора", що се касае до силно заразната инфекция. След първоначалното подценяване на част от медицинския свят, СЗО предупреди, че коронавирусът няма да подмине и младите, а част от тях мога да развият тежки симптоми. Разказ от първо лице за COVID-19 и отрезвяващите минути с младата ни сънародничка в Берлин Катя Ташева.
Още по темата

"В Берлин коронавирусът върлува много силно. Преди десетина дни започнаха симптомите с постоянна, лека, суха кашлица, главоболието стана по-силно, всичко ескалира в неделя, когато вдигнах температура и всичко ме болеше", разказа Катя в "България сутрин".

"Явно съм имала контакт със заразена личност. Факт е, че едно известно време не знаехме какво е коронавирус и сме подценили ситуацията. Преди това чаках за часове при лекар в пълни зали с хора. Човек наистина не може да знае откъде е получил заразата. Определено първоначално Германия подцени опасността", допълни тя.

От една седмица Катя не е излизала от вкъщи - има приятели, които пазаруват за нея, оставят торбите с покупки пред вратата ѝ.

"Засега повече от "Парацетамол" не се налага да взимам", посочи тя за Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Китай лъжат чеса 82 000 много повече са кремиралиса по 24/7.В Москва е имало през 1959г но не се говори за това починали са над 11 000 хиляди и вируса е от Индия атам са ги изгаря ли по пътя.
123
23
 
6
 
! Отговори
Умен преди 4 години
Корона вирусът е най-страшния вирус, и може да убие стотици милиарди през следващите дени, но българите са прости и не могат да го разберат това, за пореден път се убеждавам, че българинът е много *** човек!
122
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ох, спасете ни, спасете ни от Короната, затворете граници, затворете всичко, въведете военно положение, ох, спасете ни, умоляваме ви, спасете ни!
121
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китай са 3 месеца под карантина 90 000 преболедуваха ,сега боледуват карантинираните !
120
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 123Само спомени еврейска конспирация и САЩ и половината кълват,другата половина може с Русия крие или някой подобен бълвоч.
119
6
 
5
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Къде по - света мерките помогнаха?Защо вирусът е в целия свят ?В Китай - преболедуват ,но не защото са затворени, в Италия е същото !Кои мерки помогнаха не се сещам ?
118
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някои още не могат да схванат, че последиците от боледуването с този вирус са опасни. Голяма грешка е да се гледат само колко хора са починали и на каква възраст са починалите.
117
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"2008-2009-та година беше епидемията от свински грип. Тогава пролетта на 2009-та година загинаха 4 000 човека за един месец. .. предимно млади хора - родилки и бременни жени"Маалее като гледам колко плюсове е акумулирал този коментар, се потвърждава теорията ми, че българите кълват на чисти лъжи, като шарани на брашнян червей!
116
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази с вируса и болките в гърлото защо не се е увила с шал ами си е пльоснала деколтето пред камерата?
115
2
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
До странна историяИзобщо не е странна история, а съвсем нормална практика в Германия. Живея във Франкфурт на Майн от 6 години и винаги ми се налага да чакам много дълго за предварително записан час, както при личния ми лекар, така и при специалист, ако съм изпратена от личния лекар. И тук е същата драма с претъпкани чакални, ако си пациент със стандартна застраховка, Дори и на тези с частните застраховки се налага да чакат с "втората ръка" пациенти като нас, ако лекарят има само една чакалня!
114
5
 
12
 
! Отговори
123 преди 4 години
Aбе спрете тея простотии най сетне, не нагнетявайте напрежение. Кво ми пускате някакви кухи ***, дайте какво мислят медиците. Простотия след простотия, не зная какво следва тая Катя щом 2 приказки смислено не може да върже- никой не е казал че млади не боледуват, просто не умират. Средната възраст на стотината умрели в Германия е 82! Години. Заразила се била чакайки часове при лекаря, щото в Берлин персонален трамвай я вози, а не се тъпче с всякаква ***
113
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Моля пишман туристите да не се връщат, благодаря.
112
1
 
16
 
! Отговори
Фен на Гала преди 4 години
Кога ще видим Катя в На Кафе?! Нямам търпение.....
111
2
 
17
 
! Отговори
Attorney At Law преди 4 години
Ами щом Германия е причинила такива страдания на Катя, да вземе Катя да съди до дупка Германия. Едни хора с шапки, по-малки от нормалните, правят това успешно от повече от 70 години насам.
110
2
 
7
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
ТОВА Е ЧИСТА МАНИПУЛАЦИЯ! Хората с редовен досег до *** са с повишен риск от заразяване със свински грип.Тези щамове на свинския грип РЯДКО се предават от човек на човек.Ти с прасета ли ни сравняваш?
109
5
 
6
 
! Отговори
Ким Чен Ун: преди 4 години
Докарайте я в Северна Корея,тук вируси няма щот от както се помним сме във военно положение!Имаше некъв съмнително болен,но го разстеляха!БГ да следва нашия челен опит!п.с.Разстреляйте и некоя мисирка публично с оръдие и край на вируса!
108
6
 
17
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Професор Олег Хинков: "2008-2009-та година беше епидемията от свински грип. Тогава пролетта на 2009-та година загинаха 4 000 човека за един месец. .. предимно млади хора - родилки и бременни жени"Да сте чули нещо по въпроса ? Да е обявявано извънредно положение ? Да са слагани блокади по пътищата ? Да са ви затваряли по домовете ?Интервюто с професор Хинков го има все още в интернет. Потърсете го и го изгледайте преди да са го изтрили навсякъде.
107
9
 
9
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Мерките не помагат!Вирус със карантина не се лекува, който не разбира си стои в къщи !Политиците това могат да направят !
106
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Автомобилната индустрия в Германия от 1 година е в криза, БМВ, Мерцедес, Фолксваген понасят огромни загуби. Затова Германия сега вади толкова много случаи на корина вирус, 34 на 100 хил. души, а ние сме с 2.8 на 100 хил. - 11 пъти по добре сме от Германия. БМВ и Фолксваген ще получат сега десетки милиарди от Брюксел за възстановяване, а България отличничката само с 200 заразени - щедро потупване по рамото!
105
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През 2009 г. от свински грип само в България са починали почти 5000 души, сега Заради вирус с под 3% смъртност ще рухне цивилизацията, милиони ще бъдат косвените жертви, всичко прилича на масова лудост раздухвана от медиите.