Болната от COVID-19 Катя от Берлин: Германия подцени заразата!

Сънародничката ни от една седмица под карантина
24 мар 2020 10:03,
169

Не може и не бива да слагаме знак за равенство между думите "безопасно" и "млади хора", що се касае до силно заразната инфекция. След първоначалното подценяване на част от медицинския свят, СЗО предупреди, че коронавирусът няма да подмине и младите, а част от тях мога да развият тежки симптоми. Разказ от първо лице за COVID-19 и отрезвяващите минути с младата ни сънародничка в Берлин Катя Ташева.
Още по темата

"В Берлин коронавирусът върлува много силно. Преди десетина дни започнаха симптомите с постоянна, лека, суха кашлица, главоболието стана по-силно, всичко ескалира в неделя, когато вдигнах температура и всичко ме болеше", разказа Катя в "България сутрин".

"Явно съм имала контакт със заразена личност. Факт е, че едно известно време не знаехме какво е коронавирус и сме подценили ситуацията. Преди това чаках за часове при лекар в пълни зали с хора. Човек наистина не може да знае откъде е получил заразата. Определено първоначално Германия подцени опасността", допълни тя.

От една седмица Катя не е излизала от вкъщи - има приятели, които пазаруват за нея, оставят торбите с покупки пред вратата ѝ.

"Засега повече от "Парацетамол" не се налага да взимам", посочи тя за Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до Гого!Стига сте се евавали с момичето бе, направихте я на две стотинки!
83
0
 
3
 
! Отговори
Пропаганда преди 4 години
Та дрънка
82
3
 
6
 
! Отговори
Гого преди 4 години
Тая ли тиквеница ?
81
6
 
7
 
! Отговори
Баи преди 4 години
Ми право е момичето сега не помни с колко човека е кантактувала - то да не са един двама дет се радват на младите бьлгарки там успешно развили кариета затова казва ,че е контактувала сьс заразена личност да си идва ша я лекуваме
80
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До THE STARИскаме звезди.
79
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в Германия е пълно безхаберие от месец време,всичко е на самотек,сякаш нямат държава и управници и по телевивиите само готварски предавания и научно-популярни филми.пълна цензура.Цървуланко, що стоиш там, ами не се прибереш! Аман от "вградени" елементи. Не стига, че ти дават хляб, ами си недоволн/а..Отивай в Русия там няма зарасени!!
78
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дилинджър, бе Василев, не Джилинджър. Дилинджър Морев (сериозно) се казва героят от новия български филм, за който става дума.
77
0
 
1
 
! Отговори
Швестер Велко преди 4 години
Кагето е добра певица, и има готина група с която имат много участия... Кой знае, в кой клуб са я зарази ли.... А, на много знаещите, ще ви кажа, че не си пада по,, ***" и честа смяна на партньорите! Готино момиче е... Да се управя бързо
76
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До THE STARОчакваме те. Голям си!
75
4
 
7
 
! Отговори
Доктор Иванов преди 4 години
За да се избегнат в бъдеще такива пандемии, трябва стриктно да се ограничи идването в Европа по какъвто и да е повод на лица от източна Азия. Исторически погледнато почти всички опасни за човечеството заболявания (без Ебола) са тръгнали именно от там. Тамошното население, колкото и да е хвалено за робското му покорство и изпълнителност, е с изключително ниска култура на хигиената и консумира всевъзможни преносители на заболявания като прилепи, змии, плъхове, кучета и др.
74
3
 
7
 
! Отговори
THE STAR преди 4 години
Ще ви обърна внимание след около половин час, понеже в момента работя над друг сайт. Ще ме извините, но правя всичко възможно да съм и с вас, мои почитатели.
73
1
 
7
 
! Отговори
резултат преди 4 години
свободното обикаляне по света трябва да спре, трябва да има медицински контрол!ето ви го резултата, болест след болест, за венерически да не говорим.ето ви Европа, ето ви права!да не мислите че като премине тоя вирус, хората ше станат по разумни и отговорни?
72
1
 
2
 
! Отговори
THE STAR преди 4 години
Искате ли звезди?
71
0
 
2
 
! Отговори
Баи преди 4 години
И тая стана кралица - тури короната на главата , контактувала сьс заразена личност - да не е бил извьнземен от сивите , да иде и тя у бьлгария да я лекуваме
70
1
 
19
 
! Отговори
Сив преди 4 години
Катя, кажи за корона партитата дето немците си правеха преди да разберат че става опасно.
69
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Явно съм имала контакт със заразена личност."Възможно е. Съществува вероятността да си имала контакт и със заразено извънземно, не се знае.
68
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Джилинджър!ЦРУ---Съселянинът Василев и той сега гледал филма Бягай на Матей Генчев. Иначе за справянето с пандемията и диктатурите - не, благодаря, предпочитам си стоя вкъщи в Германия, вместо да ме изгорят жив в Китай.
67
0
 
9
 
! Отговори
Мнение преди 4 години
Това е в резултат от глобализацията. Болестите също станаха глобално разпространени. Пълно е с нелечими болести и в Африка. Не сме застраховани, нито имунизирани от и тях.Болните от този коронавирус в страната ни е повече от обявеното. Няма тестове за всички.
66
2
 
1
 
! Отговори
asd преди 4 години
всеки иска ако може от мазнинката, *** ей го на
65
24
 
11
 
! Отговори
Последствия преди 4 години
След вируса си:1.УМРЯЛ или2.ИНВАЛИД за цял живот.Друг вариант НЯМА.ВИНОВНИТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ НАКАЗАНИ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО!!!!!!!!!!!