Лекуват 3200 в Европа с експериментални лекарства за COVID-19

Най-обещаващ за момента е препаратът хидрохлорохин
24 мар 2020 16:00,
22
Лекуват 3200 в Европа с експериментални лекарства за COVID-19
Снимка: БГНЕС

Пациенти от цяла Европа започват прием на експериментални лекарства за COVID-19, сред които и медикаментът хидрохлорохин, по-рано използван за лечение на малария. В тестовете ще се включат общо 3200 пациенти от Нидерландия, Белгия, Люксембург, Великобритания, Франция и Испания. Във Франция лекарствата вече са изпитани при 800 пациенти, съообщава bTV.

Още по темата

Медикаментите, които ще бъдат подложени на клиничен тест са вече познатите ремдесивир (използван срещу ебола), ритонавир/лопинавир (използван срещу ХИВ) и хидрохлорохин. Всички лекарства за считани за приоритетни от Световната здравна организация.

Най-обещаващ за момента е препаратът хидрохлорохин, който се спряга като потенциален лек в борбата с коронавируса.

До момента този медикамент е използван при 24 души от Марсилия, заразени с COVID-19. Макар бройката да е малка за сериозен резултат, медици коментират, че лекарството е обещаващо. При повечето пациенти е наблюдавано намаляване или изчезване на вируса. Някои от болните са демонстрирали съществено подобрение само в рамките на 48 часа.

Въпреки това по-мащабните клинични тестове ще покажа дали наистина то дава резултат. От СЗО също предупредиха държавите да не се доверяват на нетествани медикаменти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
9
 
3
 
! Отговори
.. преди 4 години
И не защитавайте жълтите, защото са си бокл*ци, тва, че са заляли пазара с евтина миризлива стока..и също не са приятни китайците, щото миришат и ядат всякакви л****..ТОЧКА
16
1
 
7
 
! Отговори
Аналгин хинин 2 лв. преди 4 години
Е, тия много изостават, бе! Киро гела вече го пи, че и вече оздравя. Няма тън-мън. И ако е истина, евала!
15
1
 
3
 
! Отговори
това преди 4 години
лекарство може би лекува ревматоиден артит но трябва да се пие непрекъснато и се понася много трудно а има и странични ефекти но помага
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Винко динкоПравя този експеримент с виното от 02.02. откак един колега се върна от Париж и кашляше като кон и се хвалеше че се возил в асансьор с 10 китайци и му няма нишо, а после беше болен 2 пъти по 1 седмица. Още съм добре и летях веднъж до Германия, а сега си седя в къщи. Жената работи и здрава. Те жените са жилави.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Германия няма нужда от експерименти. Там знаят как да ги лекуват. Фактите говорят.
12
0
 
6
 
! Отговори
Cc преди 4 години
Кирил Домусчиев е оздравял. Той се лекуваше с хининово лекарство. Какво се ослушват тези от аварийният щаб, да поръчват. Турция днес докара от Китай такова лекарство.
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 11Напълно възможно, що се отнася до процентно съотношение, и тук е много гъстонаселено с олигоФ.рени :) все пак си мисля, че средното ни IQ е по-високо от това на нашите американски "братя" и бизнес партньори, благодарение на които цъфнАхме и вързАхмеБългаринът буквално е изтрил природния си интелект и го е заменил с някакви си негови психонаследствени привички с които се гордее и си вярва че са национални традиции. Болшинството нашенци са коронно прости, нямат стигане!
10
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНапълно възможно, що се отнася до процентно съотношение, и тук е много гъстонаселено с олигоФ.рени :) все пак си мисля, че средното ни IQ е по-високо от това на нашите американски "братя" и бизнес партньори, благодарение на които цъфнАхме и вързАхме
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 8Да ти кажа, замислям се! И аз нямам особено високо мнение за бай *** като цяло, обаче за мен американците все още са ненадминати по простотия! Един си беше сварил котката в микровълновата, защото в user manual-a не пишело, че не може да се слагат домашни любимци. Това нормално ли е?Какъв е процента на лумпеноидните при 330 милиона и при 6 милиона?? Гарантирам ти че в България са много повече %.:))))))
8
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Възрастна двойка от САЩ се е лекувала със подобно нещо и то без лекарско предписание, ако са пиели и други лекарства примесени със тая химия са ритнали камбаната. Яжте плодове ако можете си направате ябълки на фурна вируса умира при 56 градуса, а вие си ги печете на повече, пийте си компоти и яжте мармалади, янките да пият буламачи.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименДа ти кажа, замислям се! И аз нямам особено високо мнение за бай *** като цяло, обаче за мен американците все още са ненадминати по простотия! Един си беше сварил котката в микровълновата, защото в user manual-a не пишело, че не може да се слагат домашни любимци. Това нормално ли е?
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 3Тия американци горките.... винаги съм се чудел как може да са толкова прости. И всеки път си казваш "няма с какво да ме изненадат вече", но уви... днес прочетох за въпросния ... не е лесно да си ***, особено за тия дето трябва да те закопат, след като си си почистил стомашно-чревния аквариум със споменатия препарат... FACEPALMОт 330 милиона намери един *** американец и веднага всичките американци били прости! :)))))))))Човече, няма по-будала от българския национален лайню. :))
5
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се лекуват от туй лекарство единствено хинина помага и той най-вече за спадане на треската и температурата. При нас туй е познато, като аналгин - хинин другите съставки не се знае дали нямат някакви странични ефекти. Може и да са го копирали от нас добавили са хлор и нещо друго във някакви минимални количества и са го патентовали, а на нас ни забраниха да произвеждаме аналгин - хинин. От Джон Атанасов откраднаха компютъра. После Елон Мъск сви името на Тесла за електромобилите.
4
0
 
4
 
! Отговори
Винко динко преди 4 години
Виното сьщо треба се тества!
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СъветТия американци горките.... винаги съм се чудел как може да са толкова прости. И всеки път си казваш "няма с какво да ме изненадат вече", но уви... днес прочетох за въпросния ... не е лесно да си ***, особено за тия дето трябва да те закопат, след като си си почистил стомашно-чревния аквариум със споменатия препарат... FACEPALM
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво му е "експиременталното"на лекарствата съдържащи хидрохлорин,след като те са стари почти колкото Съветският Съюз?Следващият момента е,че Европейците почерпиха опита с противомаларийното лекарство от Китай!
1
1
 
9
 
! Отговори
Съвет преди 4 години
Само не пийте препарат за почистване на аквариум само защото съдържа хлорофин. Един американец тъй направил и предал Богу дух