Борисов: Всяка страна ще се спасява сама!

Премиерът с брифинг след заседанието на Европейския съвет
Обновена: 26 мар 2020 22:50 | 26 мар 2020 22:27, Петя Славова
750
Борисов: Всяка страна ще се спасява сама!
Снимка: БГНЕС

Бързи и навремени са били мерките на страната ни в борбата с коронавируса, заяви премиерът Бойко Борисов на извънреден брифинг след заседанието на Европейския съвет, където се обсъди ситуацията заради Covid 19.

Още по темата

Той обясни, че в момента се говори за три варианта как ще бъдат разпределяни парите при борба с пандемията.  По думите му всяка една държава сама решава своите въпроси, докато се намерят решения, но първи ще се спасят тези в Еврозоната. "Към днешна дата за пари не се говори, а за принципа, по който ще се разбираме в бъдеще", уточни Борисов. Той допълни, че от ЕК ни дават възможност да се трансформират пари от едно място в друго.

Премиерът обясни, че страната ни ще помага с каквото може на другите европейски държави, не само с писма, но и със съпричастност. Борисов заяви, че по време на  заседанието се е обсъждало и състоянието на европейската икономика. Като тема се е разисквала и ситуацията с медицинските облекла и маски.

Борисов коментира и въпроса за бързите тестове като обясни, че такива има у нас, а от тях 1000  ще бъдат отделени за няколко групи - полицаи, шофьори на градски транспорт и на линейки.  "Те са кръвни и в рамките на 10 минути дават не само предполагаемо заболяване, а дали има антитела.", уточни той и обясни, че нито една държава няма необходимия брой тестове.

"Като дойде пикът ще се наложи да се тестват по 20 000 на ден", каза той и предположи, че това ще стане през май. Борисов обясни, че за тогава ще имаме необходимото количество тестове.

Премиерът  подчерта още, че България се справя прекрасно и с мигрантската криза по време на пандемията.

Бойко Борисов заяви също така, че не би искал да бъдат затваряни църквите по време на празниците. "За всичко друго имам воля, но това не мога да го направя", категоричен бе той и допълни, че е рано да каже какво ще се случи с абитуриентските балове.

Премиерът поиска да сме търпеливи за финансовите мерки за бизнеса: "Мислим по тази тема и ще търсим решение", уточни той и обобщи за кризата: "Никой не може да каже колко ще трае. Представяме си месец - два, защото не искаме да е по-дълго време".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


750
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
518
1
 
1
 
! Отговори
анон преди 4 години
Боко, Бокооо, трябва да ти кажа, че няма да бъдеш запомнен с добро!...
517
1
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Личеше му отчаянието и донякъде уплаха...
516
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пари няма действайте.Бойко да се готви за нов 10 ноември.
515
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Г-н Борисов вижте днес какви експресен мерки се взеха в Бундестага,така правят мислещите за Народа си политици.
514
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДРУГАРИ ,СПАСЯВАЙТЕ СЕ ПОЕДИНИЧНО КОЙ КАКТО НАМЕРИ ЗА ДОБРЕ.Т.ЖИВКОВ-1943Г.(спомени от партизанските му години след като са обградени и подгонени в горите на Стара планина от жандармерията).
513
1
 
3
 
! Отговори
БарцелонааА преди 4 години
БоБо, ела да ми вкараш твоя ковид-19 см, че ме сърби малкото коте
512
1
 
14
 
! Отговори
Бънкерката преди 4 години
Пак се правим на по католици от папата, глейте руснаците сега как за една седмица ще се оправят, а ние един месец никаде не мърдаме и накрая пак едно голямо Нищо. От другата седмица си почвам нормален живот пък квото ще да става.
511
2
 
6
 
! Отговори
Фен преди 4 години
Аз съм за щаба на Коста. Дано ги разбием онези военните. Само Коста, оле.
510
0
 
2
 
! Отговори
Военен преди 4 години
Кой си ти?
509
1
 
5
 
! Отговори
Ал Купона преди 4 години
Борисов каза, че "след удара в гърба" от президента Румен Радев ......Та по тоя повод ВИЦА за БАРБА Ганьос(БаХу) със страшният номер. ........ цял живот всички и за всичко са виновни сал той е непорочен и в бяло!!!!!............... ..... .....《Излиза той на манежа, целият в бяло ..... бял фрак, бял цилиндър, бели ръкавици, бели обувки и бели чорапки, ....оркестърът свири туш, над манежа се издига огромен бял балон, той вади бял пистолет, прожекторите гаснат, той стреля, балонът пуква, прожекторите светват .....целият цирк в л***йн@, само той в бял фрак, бял цилинд
508
1
 
17
 
! Отговори
1 преди 4 години
Най- сте добри на освояването на държавна и европейска пара и ченгеджииските изпълнения! За друго не ставате! Сега ше ми хленчите, че сме най-скъсаната държава от десетилетия заради корона вируса .... комунистите и вируса са ви виновн, че за нищо не ставате, освен да дебелеете!
507
0
 
13
 
! Отговори
1 преди 4 години
КОЙ трябва да ни спасява.... постоянно бре :) ?!Тя държавата откакто се помня все е за спасяване! Тези "политици" и техните приятели, "бизнесмените", кой по-точно трябва да ги "спсява" и от какво... че ще си нарушат охолния живот ли ... от какво? А "простолюдието", което е поставено от години в мизерия и живее от заплата до заплата, да си плаща сметките и к'вото остане... тях КОЙ ги спасява, бре... Пълни циркаджии!
506
2
 
17
 
! Отговори
Зомбиран преди 4 години
Ще се спасим....От такива *** като теб.
505
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правителството на Борисов още не е подготвил икономически план за спасяването на бизнеса ,какъвто направиха другите Държави,които започват подпомагане на бизнеса .Доказаха ,че нямат капацитет .
504
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
най- големите наглеци питат къде били евроценностите докато присвояват парите на европейците и се изживяват като големи бизнесмени нация от некадърни връзкари ***
503
0
 
16
 
! Отговори
Остап Бойко преди 4 години
Спасението на потъващите е дело на самите потъващи.
502
0
 
23
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
До Анонимен 537Евробезценностите достигнаха истинската си цена.
501
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 538ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАААААААААААААААА..........
500
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еее Ко стана с евроатлантическите ценности????
499
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво може да се очаква от съюз който е възприел ценностите на Содом и Гомор ?